|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Az Sd7-el nem tudom a hangerő, és a beállításokat elmenteni. Az mitől lehet?
A procedúra a következő:
1. MidiOptimizer 8 full verziója megnyit és a dal behívása
2. Minden más hangszer által benne maradt szemetet kitörlöm a sys-t is
3. Majd a tiszta állapotban lévő midit meg hangszerelem az SD7 saját hangszíneivel, a dobot keverem, majd hangolom
4. A kapott eredményt mentem másképp
5. Az SD7-be pendrive-n berakom, majd ellenőrzöm, hogy minden rendben van e, és az van e ott mint ami az Optimizernél
DE NEM ...
Miért nem?
Miért állítja el a hangerőket?
Esetleg van benne egy Olasz optimizáló? Tudom ez baromság, de véletlenszerű a viselkedése. Ugyanazon dal többször behívása más-más értékeket ad. Rendben, nyugtázom ez egy Ketron.
6. A hangszeren belül megpróbálom vissza állítani a már beállított értékeket, és ezt a megfelelő módom elmentem azaz INITIAL módban. (itt megjegyezném, hogy semmi nem változik a GLOBAL mentésnél...
) Nem járok sikerrel. Nem az én általam beállított értékeket kapom vissza. Egy dalnál a hangszeren belül beállítottam a hangszíneket, a hangerőket, a mindent, elkészítettem a keverést, és nyomtam egy mentést. DE!!! Majd ismét elindítottam a dalt, és azt látom, hogy a JAZZ GUITAR-t kicseréltem FOLK GUITAR-a, a basszus WARMBASS-ra, majd a dobot ACUSTIC-ra. Ebből a keverékből a dob, és a basszus maradt az a FOLK GUITAR-t kicserélte FUNKSTRAT-ra.
A kevert dolgok is elmentek, de hogy miért azt tudja esetleg valaki? Vicces. Nagyon vicces nép ez az Olasz.
És mikor ezt a dalt a számítógéppel kimentettem a gépre, ott egy másik kevert beállítás látott napvilágot. Ezek a fránya kérdések.
Az összes Optimizerrel készült dal a gépről indítva az SD7-n keresztül, tökéletesen szól, ill. úgy ahogy én azt beállítottam. Miért?

A procedúra a következő:
1. MidiOptimizer 8 full verziója megnyit és a dal behívása
2. Minden más hangszer által benne maradt szemetet kitörlöm a sys-t is
3. Majd a tiszta állapotban lévő midit meg hangszerelem az SD7 saját hangszíneivel, a dobot keverem, majd hangolom
4. A kapott eredményt mentem másképp
5. Az SD7-be pendrive-n berakom, majd ellenőrzöm, hogy minden rendben van e, és az van e ott mint ami az Optimizernél
DE NEM ...
6. A hangszeren belül megpróbálom vissza állítani a már beállított értékeket, és ezt a megfelelő módom elmentem azaz INITIAL módban. (itt megjegyezném, hogy semmi nem változik a GLOBAL mentésnél...
Az összes Optimizerrel készült dal a gépről indítva az SD7-n keresztül, tökéletesen szól, ill. úgy ahogy én azt beállítottam. Miért?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Igazad van, ennél jobban nem is lehet ... Bocs Tomi ez a Ketronnnak ...almatom írta:Az SD7-est nem tudod elkefélni túrkálással sem.....
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy apró hozzáfűzni valóm lenne az Almatom által elkészített stílus árához (Ketron SD7 - HUNGAROMA style by almatom®)
Az történt, miután a magaménak is tudhatom, az első e stílus által előadott szám közben -mint ha tudták volna mi az ára- azonnal honorálták amit hallottak, s ezáltal nekem ingyenbe' lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Gratula Tomi!
Remélem még számos profi stílussal örvendezteted meg a csapatunkat!
Az történt, miután a magaménak is tudhatom, az első e stílus által előadott szám közben -mint ha tudták volna mi az ára- azonnal honorálták amit hallottak, s ezáltal nekem ingyenbe' lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Gratula Tomi!
Remélem még számos profi stílussal örvendezteted meg a csapatunkat!
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Tomi,almatom írta:Így igaz! Van benne ha akarod, hogy legyen! Ez pedig a mindenkori slider álláshoz képest mûködik.
Köszönöm a délutáni segítségedet, egy biztos, hogy az életben nem jöttem volna rá, hogy miért nem az általam beállított hangerőt kapom vissza. A probléma megoldódott, ettől függetlenül szerintem kevesen vannak, akik ezt megtudnák oldani mindenféle leírás nélkül. Én személy szerint élni fogok a felajánlásoddal, még pedig azzal, hogy téged használlak "magyar nyelvű leírásként" . Ezt ajánlom mindenkinek, a gond van Tomi keressétek és senki mást. Csak Ő tud segíteni, a Magyar részletes leírásra kár várni, nem lesz olyan.
Nem veszem magamra ...almatom írta:Ha bárki nem jut vele "zöld ágra" akkor keressen meg kérdésével, mielôtt hangosan téves infókat kiált szét a hangszerrôl! (ezt általánosítva mondom, nehogy magadra vedd Zotya!)
A stílusok nagyon rendben vannak, várjuk a folytatást ...
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Tomi, ha életem végéig tanulok sem leszek azon a szinten sem zeneelméletben, sem hangszeres tudásban, sem hangszeres háttérmunkában (szerkesztés, szoftverek stb), mint ami neked jelenleg is már a kisujjadban van.
De ez a magyar csárdás dj verzióban...
Kérlek ne vedd magadra, ez nem személy szerint neked szól, mert elfogadom, hogy manapság modernizálódunk, de nekem, aki a népzene és néptánc világában nőtt fel, eléggé elkeserítő ez a tendencia.
És akkor népzenekaroktól pár ízes csárdás - van egyazon nótában lassú és friss is -, olyanok, amiket szerintem mindenki elég gyakran játszik.
De ez a magyar csárdás dj verzióban...
Kérlek ne vedd magadra, ez nem személy szerint neked szól, mert elfogadom, hogy manapság modernizálódunk, de nekem, aki a népzene és néptánc világában nőtt fel, eléggé elkeserítő ez a tendencia.
És akkor népzenekaroktól pár ízes csárdás - van egyazon nótában lassú és friss is -, olyanok, amiket szerintem mindenki elég gyakran játszik.