Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 41259Hozzászólás ---Qgli---
2016.04.09. 13:29

marton1974 írta:Nem istenítem az SD7-et,mert ez is csak egy elektromos kütyü mint a többi.Csak azt mondtam hogy a sok ketyere közül amikért sajnos százezreket adunk ki,hozzám ez áll közelebb.
Hozzád mindig az állt legközelebb, ami a tied volt és ez évente változott. Ha kihozzák a pa5X-et akkor az, hogy kihozzák a Tyros 8-at akkor az fog hozzád legközelebb állni. Ezt most nem azért mondom, mert kötözködni akarok, hanem, mert ezt te is tudod, hogy így van és így lesz.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41260Hozzászólás Rolandbk5
2016.04.09. 16:27

almatom írta:Zotya!
Megnéztem a kérdéses funkciót.
Valóban úgy van, ahogy írod!
Érdekes, hogy a dobok nevei megjelennek a kijelzôn de maga a ritmus mindig ugyanabban a kategóriában marad, hiába írja ki a beválasztott dob-ritmust.
Több mint valószínû, hogy mivel ez egy Audyában mûködô dolog -és mivel még mindig az a zászlóshajó (pedig mégsem szól így)- ezért pontosan ugyanezt fogják mondani a programozók.
Megkérdezem neked.
De nyakam rá, hogy az SD7 az audio dobsávban -a 4 variációja ellenére- csak ugyanazt a stílust tudja megszólaltatni.
Egyébként mivel audio dobok, ezért mindegyik másképpen szól. Szóval én már csak ezért sem tennék be minden variációhoz egy tök más hangképpel szóló ritmust. Bár akit ez nem zavar annak jó lehet……….Na ehhez Audya kell.
Itt meg kell írni rá a dobsávot és akkor az olyan lesz, ahogy azt szeretnéd!
Tomi ezt te írtad? Mert ha nem akkor rendben, ha meg igen akkor miért teszel olyan kijeltéseket mint én?
Ebben érzek némi megymagyarázást. Hogy kerül ide az Audaya? Sd7 volt a kérdés.
Elmeséltem a bajom vele, és elvileg ezt te válaszoltad. Olvassál vissza nem írnám le mégegyszer ha nem baj.

Szerintem ...

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 41279Hozzászólás marton1974
2016.04.11. 12:38

Nagy a csend az SD9-ről...pedig vasárnap elviekben bemutatták Frankfurtban.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 41281Hozzászólás Bubamara
2016.04.11. 12:45

Nem kötekedni akarok, de a midjay 143 stílust tartalmaz, az SD7 pedig 260-at. Akkor, hogyan lehet azonos stíluskészlete a két cuccnak? Nekem ugyan nincs midjay modulom, de ez ebben a formában pontatlannak tűnik. :)

Buba

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41287Hozzászólás tommid
2016.04.11. 16:03

marton1974 írta:Nagy a csend az SD9-ről...pedig vasárnap elviekben bemutatták Frankfurtban.
Szerintem ismét nem készültek el az időpontra, tehát van még bőven reparálni való! Viszont a vásár az nem csúszik és bemutatni, beharangozni kell! Megszokhattátok volna ezt a trehányságot. Majd lesz demó, majd lesz ár, csak várni kell. Ki kell várni. Egy dolgot viszont nem értek. Mi a fenének készítettek egy új arrangeres modult a midjay pro mellé. Miért nem a pro modult tuningolták. Úgy is méreg drága lesz. Egy hónap múlva okosabbak leszünk.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 41289Hozzászólás Bubamara
2016.04.11. 21:07

A Midjay egy teljesen külön vonal a Ketron hangszereken belül Már vagy 13-14 éve jelen van a palettán.
Nem gondolom, hogy az SD40 arranger modul konkurencia lenne a számára, hiszen a midjay a playerekre van kihegyezve és ez igaz minden modelljére. Szépen megfért a midjay és midjay plus mellett az Sd3, XD3 modul, így gondolom most sem probléma, ha van választék. Egyébként a Ketron szinte egyedülálló módon a gyártók között, minden modelljét kiad expander verzióban. Szívesen látnék a Korg, vagy Yamaha felsőkategóriás hangszerei mellett is 1-1 modult. Hiszen van akinek már van billentyűzete... de szívesen lopna be a hangzásába más gyártóktól.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41292Hozzászólás Rolandbk5
2016.04.12. 06:10

Rolandbk5 írta:
almatom írta:Zotya!
Megnéztem a kérdéses funkciót.
Valóban úgy van, ahogy írod!
Érdekes, hogy a dobok nevei megjelennek a kijelzôn de maga a ritmus mindig ugyanabban a kategóriában marad, hiába írja ki a beválasztott dob-ritmust.
Több mint valószínû, hogy mivel ez egy Audyában mûködô dolog -és mivel még mindig az a zászlóshajó (pedig mégsem szól így)- ezért pontosan ugyanezt fogják mondani a programozók.
Megkérdezem neked.
De nyakam rá, hogy az SD7 az audio dobsávban -a 4 variációja ellenére- csak ugyanazt a stílust tudja megszólaltatni.
Egyébként mivel audio dobok, ezért mindegyik másképpen szól. Szóval én már csak ezért sem tennék be minden variációhoz egy tök más hangképpel szóló ritmust. Bár akit ez nem zavar annak jó lehet……….Na ehhez Audya kell.
Itt meg kell írni rá a dobsávot és akkor az olyan lesz, ahogy azt szeretnéd!
Tomi ezt te írtad? Mert ha nem akkor rendben, ha meg igen akkor miért teszel olyan kijeltéseket mint én?
Ebben érzek némi megymagyarázást. Hogy kerül ide az Audaya? Sd7 volt a kérdés.
Elmeséltem a bajom vele, és elvileg ezt te válaszoltad. Olvassál vissza nem írnám le mégegyszer ha nem baj.

Szerintem ...
Nagyon elsiklottunk a válasz adás mellett. Vagy ez már nem érdekes annyira, vagy nekem nem válaszóltok.
Ez is lehet egy fajta válasz ...

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41293Hozzászólás tommid
2016.04.12. 06:14

Bubamara írta: Nem gondolom, hogy az SD40 arranger modul konkurencia lenne a számára, hiszen a midjay a playerekre van kihegyezve és ez igaz minden modelljére.
Szerintem az SD40 igen is konkurenciája a midjay pro-nak. Hangszínekben az új fejlesztést kapta meg ami 154 plusz hangszínt is jelent, stílusokban szintén az új fejlesztést 117 plusz stílus a plusz groove-okkal. Ezen kívül mint lejátszó is ugyan azt tudja. Csak a real time kezelő szervek kevesebbek.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 41295Hozzászólás Bubamara
2016.04.12. 10:43

Rolandbk5 írta:
Ilyennek ismertek nem? Bárki más rajtam kívül megengedheti magán azt a kijelentést, hogy ami nem fém az szar? Én ennyi pénzért többet várok. Sajnálom. Ezért nem gondolkozom ebben még, akkor sem, ha kihagyhatatlan ajánlatokat kaptam. Ez még mindig nem az amit szeretnék. Nagyon jó, és remekül szól, az ergonomia annyira nem jön be, és ez nem a szépségére vonatkozik.
Meséltél nekem valamit, hogy az effektek résznél például az EQ lehetőségnél tudok belenyúlni az EQ paramétereibe. Ezt megtudnád vagy tudnátok osztani velem? Mert azt beszéltük - és én elis ismertem - hogy én nem értek hozzá. De még mindig ne találom. Légyszi valaki?
Zotti :777
Zotya!

Szerintem ez benne van véletlenül a kézikönyvben, de ha nem találod segítek.

Megnyomod a DSP gombot
Alul látható az EQ, bal oldalon gyári minták közül választhatsz, jobb oldalon pedig a view gombot megnyomva bejön a szerkesztő menüje. low gain/freq és Hi gain és freq aztán ha végeztél belementheted a setupba a beállításodat.
Bízom benne, hogy kielégítő választ adtam a kérdésedre.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41296Hozzászólás Rolandbk5
2016.04.12. 11:33

Köszi Buba a választ.

Ezt a lehetőséget ismerem.
De nem erre voltam kíváncsi, hanem a nagyon szép lábkapcsolós lehetőségeknél van e ilyen?
Szerintem nincs, de lehet hogy én nem találom.
És a Modeling? :?:

Szerintem is a Midjay pro vetély társa lesz az SD40. Ez nem egy átgondolt lépés volt. Egy szoftver frissítés kellett volna és az összes Pro tulaj a leg boldogabb lehetett volna.
Nyilván nem kell egyből cserélni, ha kijön valami új. Bár azért kíváncsi leszek, hogy kinek lesz itt a SD7-ből SD9. Már várom ... :lol:

Zotti

Új hozzászólás