Azt hiszem, hogy külső mikrofon csatlakoztatására is van lehetőség, csak a keverő hátulján a jampert át kell állítani... A közés és a magas frekvencia nagyon szép lesz. Teljesen előjönnek a háttérből a gitárok és a fúvósok, de a mély az nagyon vérszegény. Oda én mindig kézzel szoktam belenyúlni. (A lementett eq beállítást már szabadon módosíthatod.)
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Az Edirol 2 darabból áll. A kezelőszerveket tartalmazó részében van egy beépített mikrofon. A 2 rész egy monitor kábellel van összekötve. Abból vettem egy 10 m-es kábelt. Az Edirol oldalanként 5 mérést csinál. Az öt mérés alapján állítja be a 16 sávos eq-t. 3 féle eq karakterisztikára tud állítani. És mindegyik fajtából több mentést tud tárolni...
Azt hiszem, hogy külső mikrofon csatlakoztatására is van lehetőség, csak a keverő hátulján a jampert át kell állítani... A közés és a magas frekvencia nagyon szép lesz. Teljesen előjönnek a háttérből a gitárok és a fúvósok, de a mély az nagyon vérszegény. Oda én mindig kézzel szoktam belenyúlni. (A lementett eq beállítást már szabadon módosíthatod.)
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
123 dB a trevis 8"- asom... Most vagy a hangáruházosok nem jól mérnek, vagy a többi gyártó túl méretezi a dolgait! A qsc k10" 129db, de nincs jelentős különbség ezt többször sikerült összehasonlítanom! 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Elég furcsák ez a dB értékek. Régebben az RCF 715 több volt, mint a dB Opera 915-ös, ami anno 129dB-esnek volt megadva. Ma már.....131dB. Biztos jót tett neki a klíma változás. 
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Hahó!
Most lehet sokan azt fogjátok mondani, hogy hülyeséget beszélek, de amikor én akár saját magam, akár a zenekart hangosítom, nekem egyetlen egy fő szempontom van: a zenekar előtti maximum 60-70 négyzetméteres téren szóljon szépen, tömören, viszonylag hangosan a zene. Vannak kifejezetten fos termek, ahol gyakorlatilag nem lehet jól szólni, vagy csak nagy nehézségek árán. De én egy fokkal sem zenélek hangosabban egy harminc fős rendezvényen, mint egy százötven fős rendezvényen, mert csak a tánctéren szól hangosan a zene, akik az asztalnál ülnek meg beszélgessenek ( ha nincs wi-fi)....
Persze a szabadtér vagy az utcabál más tészta, de olyat már hosszú évek óta elvből nem vállalok.
Most lehet sokan azt fogjátok mondani, hogy hülyeséget beszélek, de amikor én akár saját magam, akár a zenekart hangosítom, nekem egyetlen egy fő szempontom van: a zenekar előtti maximum 60-70 négyzetméteres téren szóljon szépen, tömören, viszonylag hangosan a zene. Vannak kifejezetten fos termek, ahol gyakorlatilag nem lehet jól szólni, vagy csak nagy nehézségek árán. De én egy fokkal sem zenélek hangosabban egy harminc fős rendezvényen, mint egy százötven fős rendezvényen, mert csak a tánctéren szól hangosan a zene, akik az asztalnál ülnek meg beszélgessenek ( ha nincs wi-fi)....
Persze a szabadtér vagy az utcabál más tészta, de olyat már hosszú évek óta elvből nem vállalok.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Pedig pont ott lenne a legnagyobb értelme, mert ott szoktak lenni a legnagyobb gubancok. Akkor nem sokkal vagy előrébb Laci, mert marad a füled.Asterix írta:1. A mérés szerintem se rossz. Az Edirol is mér. A közép és a magas sokkal szebb a mérés után. Teljesen kinyílnak a hangszerek, de a mélyben nagyon mellé nyúl. Legalábbis az én ízlésemhez kevés olyankor a mély....
Marci, ez nálad is így működik? Illetve még annyit kérdeznék, hogy van valami kontrollotok így a hangfalak mögé beülve?
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Zsolti!
A Trevis a passzív falai esetében (de az aktívaknál sem) miért nem tüntet fel teljesítményértéket? A gyári oldal adatlapját néztem.
Ha nem tudjuk, honnan tudjuk, hogy mennyivel terhelhetjük?

A Trevis a passzív falai esetében (de az aktívaknál sem) miért nem tüntet fel teljesítményértéket? A gyári oldal adatlapját néztem.
Ha nem tudjuk, honnan tudjuk, hogy mennyivel terhelhetjük?
Üdv.: Apelláta
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Nálam úgy működik hogy amit a proci beállít az marad. Próbáltam én is bele nyúlni de csak mindig rosszabb lett.Apelláta írta: Marci, ez nálad is így működik? Illetve még annyit kérdeznék, hogy van valami kontrollotok így a hangfalak mögé beülve?
Ja ebben a prociban egyébbént még van egy 12 sávos gerjedés gátló is ami nagyn profin működik. Nagyon nem szoktam használni mert egyáltalán nem gerjedünk így sem.
Ha jobban megfigyeled a képet a háttérnben vanm még két állvány amin 2db 12 trevis figyel.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Itt írja Api!Apelláta írta:
A Trevis a passzív falai esetében (de az aktívaknál sem) miért nem tüntet fel teljesítményértéket?
http://garry.hu/index.php?id=lite12
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Laci!
Ezt a keverővel való mérést nem külső mikrofonnal csináltad?
Nekem is van a keverőn ilyen marhaság, de én úgy gondoltam, hogy a keverő nem a tánctéren van tehát tök fölösleges méretni meg beállíttatni.
( Na nem azért, mert az én igényeimet így is tökéletesen kielégíti )
Fóris Sanyi tánctérhangosítási szempontjával tökéletesen egyetértek én is hasomlóképpen gondolkodom. Csak a tánctéren lényeges a hangerő.
Ezt a keverővel való mérést nem külső mikrofonnal csináltad?
Nekem is van a keverőn ilyen marhaság, de én úgy gondoltam, hogy a keverő nem a tánctéren van tehát tök fölösleges méretni meg beállíttatni.
( Na nem azért, mert az én igényeimet így is tökéletesen kielégíti )
Fóris Sanyi tánctérhangosítási szempontjával tökéletesen egyetértek én is hasomlóképpen gondolkodom. Csak a tánctéren lényeges a hangerő.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Egyébként érdekes dolog ez a hangosítás. Rengeteget számít, hogy milyen alap megy. Ami magamnak csinálok midi alapok, azoknál nagyon ritkán limitál a szub és azért, mert azoknál a file-oknál a lábdobhangok nincsenek nagyon kiemelve. És sokkal nagyobb basszus van a saját alapjaimnál.
( Megfigyeltem: A közkézen forgó midi file-oknál a lábdobhangerők 120-as velocity környékén vannak. A sajátjaimban 90 körül. )
( Megfigyeltem: A közkézen forgó midi file-oknál a lábdobhangerők 120-as velocity környékén vannak. A sajátjaimban 90 körül. )