|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Frankó. Jobb mint az audya normál v super solo saxija 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Stewee
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
No akkor még egy kérdés.
A pendrive-ot leformázom az sd5-tel,de a mac nem látja.
Ilyenkor mi a teendő?
A pendrive-ot leformázom az sd5-tel,de a mac nem látja.
Ilyenkor mi a teendő?
- Stewee
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Fat-ot ít.A neten Fat12-ről írnak az ilyen usb-floppy kütyünkél.Fat-ot, Ftfs-t is lát csak ezt nem:(
- Stewee
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
- Stewee
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszi!Buba segítségével,kölcsön ablakos pc-vel megoldottam.Még nem próbáltam ki,de rámentek a patternek a pendrive ra:)
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia!
Nos amiben tudok megpróbálok segíteni.
Ezeket a kérdéseket nyugottan felteheted a Ketron topicban, hiszen ez egy fórum, hadd lássa mindenki a beszélgetést, abból tanulhat egy új felhasználó
Üdv, buba
Nos amiben tudok megpróbálok segíteni.
- Bedugod az USB-t, megnyomod a media gombot és a PC connect kijelző kapcsolóval felcsatlakozol a gépedre. Ott aztán szépen kitörlöd, amire nincs szükséged.szabesz80 írta:Nem tudom hogyan lehet REG ban az elmentést törölni,arra gondolok pl hogyha nem tetszik egy elmentett performance,azt ki tudjam törölni.
- Nincs ilyen tapasztalatom.szabesz80 írta: Van olyan külső stilusom ,pl egy csardas,ennél többször tapasztaltam,eZ USER stilus.Beállitom az arányokat,ezt le is menti,ahogy látom,viszont van egy sáv,kiséret ami csunyán szól és azt le némitom.Lementem újra mint USER stilus és lementem
a REGISTER be is.Viszont mikor a REG ből ujra előhivom,csak szól az a rész benne,nem mindig??És ezt tapasztaltam más külső stilusnál is.
- A masterral beállítod a kívánt maximális mennyiséget, ezt elmentheted a setup-ba a save gombbal. Valamint a hangszínekre is szabadon állíthatsz effekteket. Megnyomod a kívánt hangszínt, majd nyomva tartod, míg bejön a szerkesztő oldal, ott tudsz effektezni is többek között.szabesz80 írta: Nekem tul soknak tünik az effekt,delay.Ezt gondolom a DSP nél kell állitani.Ez egy MASTER effekt ami mindent állit,stilus,hangszin vagy külön kell állitani mindkettőt?
- Stílust csak PC-n tudsz szerkeszteni, de ha a gyári stílusokat használod és megnyomod a modelling gombot ott elég nagy variációja van a stílusok kombinálásának. Próbáld ki.szabesz80 írta: Stilus szerkesztő nincs a hangszeren,csak PC n programmal?Arra gondolok,hogy felütni egy stilust?
Ezeket a kérdéseket nyugottan felteheted a Ketron topicban, hiszen ez egy fórum, hadd lássa mindenki a beszélgetést, abból tanulhat egy új felhasználó
Üdv, buba
Buba
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Úgy néz ki hosszas tanakodás után, hogy a másod hangszerem egy Ketron lesz. Még nem tudom mikor és milyen, egyelőre gyűjtöm a pénzt, de nagyon úgy néz ki hogy e mellett döntök. Viszont kérdéseim vannak.
Hangzás szempontjából miben különböznek egymástól az sd1, sd1plusz, sd5, sd2, sd4? Funkciók tekintetében az sd1, sd1pl., és az sd5?
Hangzás szempontjából miben különböznek egymástól az sd1, sd1plusz, sd5, sd2, sd4? Funkciók tekintetében az sd1, sd1pl., és az sd5?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Bazsi!
Az SD2 és az SD4 hangmodulok, ott a hangszíneid lesznek Ketronok, amivel vezérled, olyan arranger stílus fog szólni, sok beállítás után Ketron ruhában.
Az SD1 és SD1 plus között szoftveres és hardveres különbség is van, a plus több hangszínt és stílust tartalmaz, nekem plus-os nem volt, csak sima SD1, hosszú évekig haználtam és a mai napig egy hihetetlenül jó és stabil hangszernek tartom.
Az SD5-nél nagyon érezhető az SD1-es rokonság, modernebb külsővel, jó pár funkció hiányzik belőle ha esetleg a hangszeren szeretnél midiket szerkeszteni, hangszíneket bővítették itt is, meg persze nem szabad elfeledni, hogy az SD1nél tizenjópáréves a legfiatalabb, az SD5 pedig a mai napig gyártott hangszer. A múltkor hihetetlen áron láttam SD5-öt, azt hiszem 270.000 forintért.
Bármelyiket választod, örömödet fogod benne lelni.
Az SD2 és az SD4 hangmodulok, ott a hangszíneid lesznek Ketronok, amivel vezérled, olyan arranger stílus fog szólni, sok beállítás után Ketron ruhában.
Az SD1 és SD1 plus között szoftveres és hardveres különbség is van, a plus több hangszínt és stílust tartalmaz, nekem plus-os nem volt, csak sima SD1, hosszú évekig haználtam és a mai napig egy hihetetlenül jó és stabil hangszernek tartom.
Az SD5-nél nagyon érezhető az SD1-es rokonság, modernebb külsővel, jó pár funkció hiányzik belőle ha esetleg a hangszeren szeretnél midiket szerkeszteni, hangszíneket bővítették itt is, meg persze nem szabad elfeledni, hogy az SD1nél tizenjópáréves a legfiatalabb, az SD5 pedig a mai napig gyártott hangszer. A múltkor hihetetlen áron láttam SD5-öt, azt hiszem 270.000 forintért.
Bármelyiket választod, örömödet fogod benne lelni.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Bazsi! Nálam most Roland Soniccell és Sd4 dolgozik. Arranger üzemmódban csak a Ketron szól.
Jobbkéz hangszínek: Zongora, Hammond, Strings padok, leadek: Soniccell. Harmonika, minden fúvós, Sd4. Az Ep a kettőből egy kevert sound.
Jobbkéz hangszínek: Zongora, Hammond, Strings padok, leadek: Soniccell. Harmonika, minden fúvós, Sd4. Az Ep a kettőből egy kevert sound.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!