Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 36735Hozzászólás Apelláta
2015.10.28. 20:56

powersparc írta:
birolevi81 írta:PA900-at szeretnék vásárolni (3Xprora nincs pénzem), mi a véleményetek róla? .
Én a 600-ast ismerem közelebbről. Képernyője szép, jó, informatív. Billentyűje jobb a Yamahánál (PSR), de nem igazán jó rajta játszani (rövid az erőkar). A 900-ban valamelyest jobb billentő került, bár nem tudom rugós felfüggesztésű-e már.
A 900-as billentyűzete nemhogy rugós előfeszítésű, de még félig súlyozott is. Többek között ez is előnye az előd Pa800-hoz képest, ami nem volt félig súlyozott.

Üdv.: Apelláta

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 36887Hozzászólás galambjozsef
2015.11.01. 14:32

*.ins fájl Cakewalk és SONAR progihoz
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 36890Hozzászólás Vangelix
2015.11.01. 15:11

birolevi81 írta:PA900-at szeretnék vásárolni (3Xprora nincs pénzem), mi a véleményetek róla? A sampler és vokál miatt venném meg elsősorban, kizárólag stílusokkal játszom.
Nekem pa 900 van, igazából még nem tudtam teljesen kiaknázni a lehetőségeit, egyrészt mert nemrég van meg, másrészt még nem találtam hozzá magyar leírást, de mostanig csak jót tudok mondani rá. minden pa stílust, szettet beolvas, viszonylag nagy tárhellyel, szuper, új hangszínek, háttal veri a pa 800-at, ésszerűen elrendezett panelgombok, könnyű és kis helyen elfér, árban szinte csak fele a pa 3x-nek, de tudásilag nem. Én csak ajánlani tudom, de azért hallgass meg egy psr s950-et is, az is kellemes meglepetést okozott számomra. A ketronokat még nem ismerem, de nem igazán Corsanak való hangszerek. :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 37098Hozzászólás Apelláta
2015.11.09. 21:41

Mosásban összement MicroArranger.

Üdv.: Apelláta

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37220Hozzászólás galambjozsef
2015.11.11. 21:18

powersparc írta:Ma fejeltem egy Korg Kross 88-al meg a PA4-el.
Nekem itthon van, több mint 2 hete már a pa4x (61)
A pa3x után azért jelentős külömbségekkel, főként a dobok terén, meg a gitárok, de lehetne még sorolni hosszasan!
A dobok terén nekem az a tapasztalat, hogy azért lehet még kicsit javítgatni, de ízlések és pofonok. Nekem kicsit túl zengősnek tűnt jó pár dolog, így állítgattam rajta, és így pofásabb :)
Az OS-t remélem bővítik és javítják, mert vannak dolgok, amiket erősen hiányolok, pl a LOCK résznél, a style és performance (itt már "set") transpose zárást.
SHIFT-es gyorselérések elég hiányosak, elég kevés működik helyesen :/
A songbooknál is hiányolom a SELECT gombocskát :/
A kijelző klassz, jól érzékel, de ha rajtam múlna én szebb felbontásra csináltam volna :)
A színek nálam mellékes dolog, tetszik így is! ...bár én más szineket használnék az ikonoknál, és a MUTE feliratoknál (mondjuk az lehetne piros)
Viszont, napokba 2 emberke is volt itt nálam pa4x 76-os változattal, és valamivel lustábbnak tűnik a média műveleteknél (másolás, mentés, backup) de szerintem ez inkább csak a hdd miatt lehet.
A 61-esnél nem veszek észre ilyen lassulásokat.
Videó kimenet úgy érzem szebb, jobbnak tűnik a felbontás egy 8 colos kijelzőn (pa3x-nél homályosabb)
Talán hírtelen ennyi jut eszembe a pa4x-ről.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 37221Hozzászólás marton1974
2015.11.12. 04:44

20-25 %-al "tisztábban" szól mint a 3X.A Józsi által felsorolt "hibákat" szerintem majd az új update-kal orvosolni fogják.Az effekt rendszere is komolyabb mint a 3X-é.Mikro SD kártyával bővíthető.A billentyűi mint ha egy kicsit "puhábbak"lennének a 3-asénál.Kategóriájában jobbra sikeredett mint a Tyros 5.Nekem is a 61-es verzió van.Ismerkedünk... :)

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37224Hozzászólás Attila
2015.11.12. 08:38

Áltatjátok magatokat, hogy majd kijavítják a hibákat és hogy majd így meg úgy........, nem kellene ! Egy ilyen áras hangszer eleve nem szabadna ennnyi (és szándékos a három "n") hibával rendelkezzen ! Nem most kezdte gyártani a Korg ezt a pa-sorozatot. Jelenleg több hibát fel lehet sorolni mint jó tulajdonságot pl. a Musikant-al szemben. Ez itt a nagy átverés show :!:

Atti

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 37225Hozzászólás marton1974
2015.11.12. 09:10

Én optimista vagyok...hátha.Úgyis kijön egy-két update.Hisz a KORG zászlóshajót nem évente dob piacra. :777
De sajnos nem csak a KORG hangszereknél vannak "bug"-ok.A YAMAHA és a KETRON arrangerekbe is van nem kevés!De kinek a pap kinek a papné...sajnos azt kell hogy mondjam hogy a legtöbb és legsúlyosabb az a KETRON-éknál van.Ezek szoftveresen update-kal orvosolhatók.Persze ha akarják.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37227Hozzászólás Attila
2015.11.12. 09:31

Igen Márton. Itt nem a Korg elleni hadjáratról van szó -mert különben mindenik ezt csinálja-, én csak egyszerűen megpróbálom menteni a menthetőt :) Aki akarja, úgyis megveszi. Én is Korg-párti vagyok, azzal is játszom, viszont a realitást nem kell szőnyeg alá söpörni, mert a kicsinyesség, jóhiszeműségünk csak olaj a tűzre a gyártóknak. És ők szépen ki is használják :diablo:

Atti

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 37228Hozzászólás marton1974
2015.11.12. 09:46

A 4-esbe már alapból benne van a video bővítő,egy kissé bővítették a RAM memóriát is /400 MB /ami persze azért nem sok.
Ebből is látszik hogy csepegtetnek,de arra vigyáznak ,hogy ne vigyék túlzásba!
Kíváncsi leszek a magyar nyelvű manuálja mikor fog megjelenni.De lehet hogy hasonlóan mint a 3X-nél volt,sajnos.
:(

http://www.skymusiccenter.com/korg-pa4x-61.html

Új hozzászólás