Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 3510Hozzászólás Zeneboy
2012.03.12. 23:27

---Qgli--- írta:Én ezt is megnézném:
http://muziker.hu/keverok/kis-keverok-1 ... 102-c.html

Azért kérdeztem mert ilyesmi van neki:)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3511Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 00:27

Szia Peti!

- A Behringer, Phonic termékek közül jó párat használtam, sőt birtokoltam/birtoklok is. Szerintem ezek minőségileg a leggyengébb láncszemek. Bár ár/értékben verhetetlenek, főleg a belinkelteknél komolyabb termékeikkel. Még Vénkecske mondta a hangmesteren egyszer, hogy az Omnitronic is ezekhez sorolható.

- Alto keverőm is van. Ez már eggyel jobb minőségi kategória. Zenész ismerősöm, ki szintén Alto keverőt használt, vele páthuzamosan meg egy művházban két Voice Kraft keverővel hangosított, azt mondta, hogy nagyjából azt hozza, mint az Alto, hangminőségben.

- Az LD System számomra ismeretlen.

- A Mackie keverőm vásárlása előtt a Yamaha nálam is szóba került, de még az ide belinkelt keverőnél komolyabb szériákra is az jellemző, hogy a szokásos, más gyártók által alkalmazott 80 Hz-es mély, és 12 kHz-es magas szűrők helyett 100 Hz-et és 10 kHz-et alkalmaznak. És még Yamisok körében is nem egyszer elhangzott, hogy a keverő nem a Yami erőssége. Még a 200-300 eFt-os szinten sem.

- Bár nem használtam még, de a gyártó hírneve alapján én is a Paevey-ben és főleg azt Alesis-ben bíznék a legjobban. (Alesis effektet használtam, sőt még meg is van.)

Ezek a vélemények nem kimondottan a belinkelt keverő típusokról szólnak részemről, hanem maga a gyártóról, azok más keverőiről.

Üdv.: Apelláta

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 3527Hozzászólás sipospeti
2012.03.13. 17:29

Hahó!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

Most egy Yamaha MG8cx keverőm van, de mivel csökkenteni akarom szinte mindennek a méreté,t kisebbet akarok.

Nem csak csatornaszámban, hanem fizikai méretben, (mondjuk az egyik hozza magával a másikat)

A Yamahával csak méretbeli bajom van, tudja azt amire akartam használni, sőt még 2 csatornával több is van benne.

Egy diplomatatáskába akarom betenni a keverőt meg a mikrofon vevőegységet.

Mályiban hirdettek egy Voice Craft FPV6 típusú keverőt 15 e Ft-ért, ami meg is felelt volna minden méret és csatornaszám követelménynek, de az egyik mikrofon csatornáján akkora zaj, recsegés, durrogás volt alapban hogy azonnal visszahőköltem. Ja és a másik, hogy a jack dugót alig bírtam kitépni belőle, mert húzásra nem jött, megpróbáltam még egyet, abból is így jött ki, úgy hogy pánik szerűen hagytam el a helyet.

A hangszerboltban volt VoiceCraft és Phonic keverő is, az eladó a Phonicot istenítette, a másikat finoman legagyizta (persze más szavakkal).

Ezért kérdeztelek benneteket.

Hát még keresgélek.

üdv sp

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 3529Hozzászólás sipospeti
2012.03.13. 18:28

Hahó!

Találtam valamit ami tetszik.

Mackie 802-VLZ3

http://www.mackie.com/home/showimage.ht ... 02VLZ3.jpg

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3539Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 22:18

sipospeti írta:Hahó!

Találtam valamit ami tetszik.

Mackie 802-VLZ3

http://www.mackie.com/home/showimage.ht ... 02VLZ3.jpg
Szia Peti!

Átnéztem tüzetesebben a Peavey, Alesis és Mackie triumvirátust. (én csak ezekben gondolkodnék)
Szerintem ha lényeg az effekt, akkor Alesis, ha az effektnél fontosabb a többi szolgáltatás, akkor a Mackie.
Sok mindenben hasonlítanak, de van egy két szolgáltatás, amiben valamelyik többet/kevesebbet nyújt a másik kettőnél. Ezeket összegzem.

Peavey:
+: minden csatornán van XLR bemenet / minden csatornán van gain / minden csatornán clip kontroll led / 80 Hz-es mély vágó szűrő
-: sztereó csatornákon csak két sávos hangszínszabályzás / csak aszimmetrikus jack kimenet / nincs al kimenet / nincs insert pont / nincs FX

Alesis:
+: FX
-: csak a monó csatornákon van clip kontroll led / nincs mély vágó szűrő / csak aszimmetrikus jack kimenet / nincs al kimenet / nincs insert pont

Mackie:
+: egyel több csatorna (sztereó) / minden csatorna bemeneti jelszintjébe részletesen bele lehet nézni a kivezérlésjelzővel (csatornánkénti solo gombbal) / 100 Hz-es mély vágó szűrő az 1-3 csatornákon / insert pont az 1-2 csatornákon / al (SUB) kimenet / XLR szimetrikus kimenet
-: 4-5 csatornákon nincs mély vágó szűrő / nincs FX / a három közül a legdrágább
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.03.14. 07:25-kor.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3540Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 22:32

Ha netán a Mackie mellett döntesz, elmondok majd egy Mackie sajátosságot. :mrgreen:
Én is Mackie-t használok, csak egy kicsit komolyabbat. Én majdnem visszaküldtem három napon belüli cserére, mert azt hittem, hogy hibás, de az utolsó pillanatban rájöttem a megoldásra. Ez egy Mackie sajátosság.

;)

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3541Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 22:38

Zeneboy!

Neked Tapco-d van, ha jól emlékszem. Az by Mackie. Ha van rajta SUB kimenet, akkor lehet, hogy tudod mire céloztam.

:D

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3542Hozzászólás Zeneboy
2012.03.13. 22:43

Apelláta írta:Zeneboy!

Neked Tapco-d van, ha jól emlékszem. Az by Mackie. Ha van rajta SUB kimenet, akkor lehet, hogy tudod mire céloztam.

:D
Igen 4 éves lett :)És hiba nélkül:)

Nincs sub! Nekem a 220fx van! Ennek xlr master, 2 cntr, 2 alt van!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3544Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 23:46

Zeneboy írta: Igen 4 éves lett :)És hiba nélkül:)

Nincs sub! Nekem a 220fx van! Ennek xlr master, 2 cntr, 2 alt van!
Szia Zeneboy!

Néztem a keverődet. A tiéden lévő ALT kimenetek megegyeznek az általam említett SUB kimenetekkel. Pld. a Behringer, Phonic, Alto is SUB kimeneteknek hívja. A Yamaha, Allen & Heat például Group kimeneteknek. Végül is ezek al-kimenetek, csak gyártója válogatja az elnevezését. Ez nem összetévesztendő a sub hangfalak céljára kialakított, alul áteresztő szűrővel megvágott SUB kimenettel.

A keverőmön van mind két kimenetből. Az al-kimeneteket SUB 1-2-3-4 nek nevezi, melyek jack-esek, a mély ládához szánt kimenet egy közösített XLR aljzat, és ezt S-sel jelöli, alatta pedig kis betűkkel, hogy 70 Hz SUB OUT.

A nálad Control kimenet nálam Utility Out. De valamelyik cég Monitor-nak hívja.

Ezen a téren még nem alakultak ki az egységes elnevezések.

:unknown:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3546Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.14. 05:39

Hát igen!
Megint az jön hogy olcsón jót....
Ez szerintem lehetetlen.
Ha nagyon jót akarsz, akkor Edirol M10Dx, mert ahogy látom neked sem mindegy hogy melyik frekvenciát emeled. Az edirolnál azt emeled amelyiket akarod. Ha nem tetszik hogy a mély 100Hz-et emeli, akkor leveszed hogy a 80 Hz-et emelje. Ha nem tetszik a 4 kHz-es közép, akkor leveszed 2.5kHz-re. Ugyanígy a magasnál is. Nekem is ezért fáj rá a fogam....

Új hozzászólás