|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Elképzelhető, hogy hibás a HD. Kizárólag 8GB-ig használhatsz merevlemezt. berakod és megformáztatod vele.
Ilyen hibákkal korábban soha nem találkoztam, így csak tippelni tudok, illetve segítek, amit ismerek a dologból.
A hd-re fel kellene juttatni a gyári mappaszerkezet tartalmát is, mert onnan lehet helyreállítani. Van egy kimondottan erre a célra szolgáló reload mappa.
Ha a felhasználói terület használhatatlan volt, akkor elképzelhető flash hiba is, vagy belebarmolt valaki a vasba. Korábban egyik ismerősöm vett egy X1-et. amelyből az előző gazdi kibuherálta az alkatrészeket, ami mozdítható volt. Így aztán se sampler, se semmi nem dolgozott normálisan. Vannak ilyen jólelkű úriemberek. Esetleg kukkants be a gépházba és nézd meg, hogy a slotban ott vannak e a RAM-ok és a flash, esetleg nincs e valamilyen kábel leesve.
Nem nagy kaland felnyitni, csak légy óvatos, nehogy szakadjon valamelyik kábel.
néhány képet talán készíts róla.
Ilyen hibákkal korábban soha nem találkoztam, így csak tippelni tudok, illetve segítek, amit ismerek a dologból.
A hd-re fel kellene juttatni a gyári mappaszerkezet tartalmát is, mert onnan lehet helyreállítani. Van egy kimondottan erre a célra szolgáló reload mappa.
Ha a felhasználói terület használhatatlan volt, akkor elképzelhető flash hiba is, vagy belebarmolt valaki a vasba. Korábban egyik ismerősöm vett egy X1-et. amelyből az előző gazdi kibuherálta az alkatrészeket, ami mozdítható volt. Így aztán se sampler, se semmi nem dolgozott normálisan. Vannak ilyen jólelkű úriemberek. Esetleg kukkants be a gépházba és nézd meg, hogy a slotban ott vannak e a RAM-ok és a flash, esetleg nincs e valamilyen kábel leesve.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
A reload mappa is teljesen üres. Ahogy a system is. Szerintem ez sem egészséges. Sehol nem találom a mappa szerkezetet ahonnan lehete tölteni. A különböző frissítések pedig csak a firmwaret tartalmazzák, a hanggenerátor hangjait nem, tehát azzal nem jutok előre. Nekem .SND végzodésű fájlra lenne szükségem, amit betölt a flash memóriába, és helyreállítja a hangszínkészletet. 8Gb os ra formázza, de van vele tapasztalatod esetleg, hogy nagyobbat is fel -e ismer? Esetled SSD tBubamara írta:Elképzelhető, hogy hibás a HD. Kizárólag 8GB-ig használhatsz merevlemezt. berakod és megformáztatod vele.
Disk Info
Partition Control itt van valami BIBI...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Megoldható!Tamás01 írta:Valahogy úgy szeretném, hogy kijelölöm az adott sávot, és úgy adnám meg az egész sávnak pl. százalékban, hogy hosszabban szólaljon meg az adott hang...
Kijelölöd a cineket a billentyűre kattintva --> Edit --> Lenght --> Itt százalékban értendő a hosszabbítás DE!! CSak a DURATION-t hagyd kipipálva, mert ha START TIME-ot is úgy hagyod, akkor a hangokat is eltolja!
Ha nem sikerül írj vissza, mert nincs előttem a gép és csak emlékezetből írtam a menü lépéseket!
- Bubamara
- Adminisztrátor
Van tapasztalatom, ezt írtam le. 8GB a maximális kapacitás, amit kezelnek a korábbi Ketronok X1 X4, XD9, SD1, SD1plus.
Sajnos nincs a teljes hd-m lementve a gépre, csak néhány mappa, vagy fájl, azzal nem lennél ki a vízből. No meg ez egy plus, így nem is lenne alkalmas a reload-ra.
Emlékeim szerint az sw heyreállítja a reload mappát, lehet, hogy tévedek.
Az a probléma, hogy a hd-t kivéve és feldugva egy dokkolóval a gépre, a winfos nem is látja azt, tehát nem egyszerű leképezni a háttértárolót. Illetve van egy fat konverter a ketron oldalán, de az fatra forgatja át a tartalmat, nem tudom, hogy visszafelé működik e. Az SD/USB/mp3 bővítő beindításához készült program.
Egyébként csak a pctohost aljazton lehet lementeni, az meg egy nap.
Ebből a szempontól nagyon zárt az Sd széria. Érthetetlen okból, hiszen a midjay usb aljzattal és fat HD-val rendelkezik, és kb egyidősek az sd1 plus hangszerrel.
Utt az usb bedugása azonnali kapcsolatot eredményez a hd és a pc között.
Sajnos nincs a teljes hd-m lementve a gépre, csak néhány mappa, vagy fájl, azzal nem lennél ki a vízből. No meg ez egy plus, így nem is lenne alkalmas a reload-ra.
Az a probléma, hogy a hd-t kivéve és feldugva egy dokkolóval a gépre, a winfos nem is látja azt, tehát nem egyszerű leképezni a háttértárolót. Illetve van egy fat konverter a ketron oldalán, de az fatra forgatja át a tartalmat, nem tudom, hogy visszafelé működik e. Az SD/USB/mp3 bővítő beindításához készült program.
Ebből a szempontól nagyon zárt az Sd széria. Érthetetlen okból, hiszen a midjay usb aljzattal és fat HD-val rendelkezik, és kb egyidősek az sd1 plus hangszerrel.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
Lehetséges nekem elég lenne egy fájl, esetleg megpróbálhatnánk ha segítenél. FIRM0040.SND vagy bármilyen, Nálad lévo .SND fájl. Olyan 700kb körüli a mérete. Ha van USB/SD kártya olvasód, arra sem lehet kimenteni komplet mappát egészben? Nekem csak a régi USB-Floppy emulátorom van benne, majdnem rendeltem 199€ ért bele, de most hogy így elszállt inkább nem rendelem meg. A system és a reload mappád tartalmaz fájlokat? Amugy abban igazad lehet, hogy a PC nem látja a Ketronok HDD jét egyenesen felszúrva. De mintha olvastam volna valami konverzios progirol. Ezt nem értem. Egy csomo plussz munkát igényelhetett nekik saját FAT rendszer kialakítása, ahelyett hogy hazsnálták volna pl a tiszta FAT32 t...Bubamara írta:Van tapasztalatom, ezt írtam le. 8GB a maximális kapacitás, amit kezelnek a korábbi Ketronok X1 X4, XD9, SD1, SD1plus.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
SIKERÜLT Köszönöm!!!!! Tomi, úgy ahogy írtad nem lehet, mert ha rábökök és húznám jobbra, akkor nem hosszítja a hangot, hanem időben tolja el, de ahogy Qgli írta úgy sikerült 
-
pillerk
- Kiemelt tag
Még egy ötletem lenne. Úgy láttam az SD1 ben lehetséges mappákat LOCK olni, jól értem? Ezek írásvédetté tezsik a mappákat? Olyankor a nevük melett megjelenik egy kis jel. Tudsz erről valamit?
- Bubamara
- Adminisztrátor
Nekem is emulátor van benne, oda nem fér fel egy folder. Nem tudom hogyan tudnék segíteni neked, kitalálunk valamit.
Én is most gondolkodom sd olvasó beszerelésén. elegem van a zárt rendszerből. nem érzem magam biztonságban, mert nem tudok tükröt készíteni a hd-ról.
Aztán ha megáll lesz pislogás. Mentegetek én dalokat, regisztrációkat, de ha új hd kell, a lényeg nem lesz lementve.
Én is most gondolkodom sd olvasó beszerelésén. elegem van a zárt rendszerből. nem érzem magam biztonságban, mert nem tudok tükröt készíteni a hd-ról.
Aztán ha megáll lesz pislogás. Mentegetek én dalokat, regisztrációkat, de ha új hd kell, a lényeg nem lesz lementve.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
Köszönöm szépen a segítséged addig is! Ma megpróbálok egy másik HDDt belerakni, legalább letesztelem, hgoy nagyobbat meg e tud fromázni arra a 8Gb ra. Audya ál is működik. Sőt, lehet egy IDE-SATA adaptert is kipróbálok hozzá ha már szétkapom...Bubamara írta:Nekem is emulátor van benne, oda nem fér fel egy folder. Nem tudom hogyan tudnék segíteni neked, kitalálunk valamit.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Sziasztok.
Az sd1-hez tartozó frissítéseket, a 4.0-t is -pontosan követve a ketron.it-n leírtakat- fel lehet telepíteni.
Én is feltettem a 4.0 plusszos verziót, működött is, de a gyári patternek száma kevesebb lett, mint a sima 4.0 verziónál, úgy hogy én nem javaslom senkinek a plusszos verziót az sd1-hez.
4 hónapja használgatom a ketron sd1-est, én nagyon meg vagyok vele elégedve az xd9 -es után.
Vastagabb hangszínek, dinamikusabban szóló stílusok, könnyebben és azonnal elérhető
lehetőségek játék közben. Azt viszont észrevettem, hogy az xd9 hez belőtt midik, nem mindegyike használható egyből az sd1-nél, csak nem kis munka után, de megéri foglalkozni vele
Az sd1-hez tartozó frissítéseket, a 4.0-t is -pontosan követve a ketron.it-n leírtakat- fel lehet telepíteni.
Én is feltettem a 4.0 plusszos verziót, működött is, de a gyári patternek száma kevesebb lett, mint a sima 4.0 verziónál, úgy hogy én nem javaslom senkinek a plusszos verziót az sd1-hez.
4 hónapja használgatom a ketron sd1-est, én nagyon meg vagyok vele elégedve az xd9 -es után.
Vastagabb hangszínek, dinamikusabban szóló stílusok, könnyebben és azonnal elérhető
lehetőségek játék közben. Azt viszont észrevettem, hogy az xd9 hez belőtt midik, nem mindegyike használható egyből az sd1-nél, csak nem kis munka után, de megéri foglalkozni vele