|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Én semennyivel sem tudnék többet kihozni egy pa3x-ből, mint a pa800-ból! ( Egy szoftszintiből már sokkal többet ki tudnék hozni. ) Ezekben a kísérőautomatikás hangszerekben egyforma fostalicska hangszínek vannak.Asterix írta:Próbáljatok abba belegondolni, ha ti ilyen hangzást ki tudtok hozni egy ilyen hangszerből, akkor mennyivel többet ki tudnátok hozni a felső kategóriából.
Egyébként szerintem pontosan itt van az átb?szás a hangszergyártó cégek felől!
- Asterix
- Globális Moderátor
Azért ezt gondolom, te sem hiszed el... Egy Ladából is többet ki tudsz hozni, mint egy Trabantból és mégsem Mazda egyik sem...---Qgli--- írta:Én semennyivel sem tudnék többet kihozni egy pa3x-ből, mint a pa800-ból!
- ---Qgli---
- VIP
De komolyan gondolom! Szerinted én miért nem vettem eddig csúcskategóriás hangszert! A hangszínekből több van, de a többi is gagyi. Az összes hangszín gagyi ezekben a hangszerekben és ezzel szerintem Te is tisztában vagy. A Szofthangok, azok igen, de ezek....
- Asterix
- Globális Moderátor
Ezt nem vitatom, de attól függetlenül ha te nem tudsz többet kihozni egy 3x-ből, mint egy pa800-ból, akkor ehhez nincs mit mondanom. Az egy másik kérdés, hogy megér-e annyival többet, vagy nem? De hogy többet ki tudsz hozni, az biztos....
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Osztozom László véleményével és pontosan ma írtam erről a jacksony-al való beszélgetésben: - nem azért jobb a pa3 (de lehetne T4 vagy Audya), mert drágább, hanem mert sokkal több lehetőség van benne mint egy pa600 vagy 800-ban. Ez 1000% biztos ! Nem mindenki tudja ezt kiaknázni, sőt azt is megkockáztatnám, hogy a felhasználók kb. 25%-a él ezen hangszerek adta lehetőséggel. Az más tál tészta, hogy azért a pénzért amit elkérnek egy-egy ilyen varrógépért, nem nekünk kellene heteket bütykölni a valamelyest megszólalásért.
Atti
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
"Az más tál tészta, hogy azért a pénzért amit elkérnek egy-egy ilyen varrógépért, nem nekünk kellene heteket bütykölni a valamelyest megszólalásért." Ez hülyeség, ne haragudj, nem varrógép a Korg
Ezért egyedi a Korg, mert mindenki saját stílusára igazíthatja. Mondhatnak akármit nekem volt Yamahám és Rolandom is, de ilyen egyedi hangzást nem tudtam kihozni belőlük, mint a Korgból.Persze a lustáknak jó a Yamaha is.Ha csak dance zenét játszol. akkor vegyél Yamahát!
Ezért egyedi a Korg, mert mindenki saját stílusára igazíthatja. Mondhatnak akármit nekem volt Yamahám és Rolandom is, de ilyen egyedi hangzást nem tudtam kihozni belőlük, mint a Korgból.Persze a lustáknak jó a Yamaha is.Ha csak dance zenét játszol. akkor vegyél Yamahát!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Húúú Laci, értetlenül állok a bátorságod előtt. Te, aki minden hétvégén zenélsz, ekkora váltást bevállalni?Asterix írta:Szerintem is nagyon jó hangszer a pa3x, főleg a Musikant változat. Most lecseréltem egy T4-re és egy E-80-ra. És meg kell mondanom, hogy teljesen vállalhatóan szólal meg mind a két hangszer még a Korg után is.
És most nem arról van szó, hogy a T4, E-80 nem vállalható hangszerek, vagy rosszabbak a Pa3-nál, hanem, hogy annyira mások.
Én még márkán belül is csak úgy mernék/merek váltani, hogy átmenetileg meghagyom, és használom a régi hangszerem.
Ez tökös húzás! Én ennél gyávább vagyok.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Zenetibi, hogy te milyen ügyeske vagy 
A "varrógép" kifejezést itt a fórumon a kísérőautomatikás szintikre értjük általában. Ha gyakrabban olvasgatnál, nem kommentálsz fölöslegesen.
Elcsípsz egy mondatot és bumm.......
Vajon miért van nekem is Korgom ?
- már 7-8 éve
Ne haragudj !
Nekem is az a véleményem és ennek hangot is adtam, hogy miért jobb a Korg mint pl. a Yamaha. Tehát nem a lusta-népség körében mozgok (ahogy te írod). Aki többet bütyköl egy pa-n mint én, az már beteges
A "varrógép" kifejezést itt a fórumon a kísérőautomatikás szintikre értjük általában. Ha gyakrabban olvasgatnál, nem kommentálsz fölöslegesen.
Elcsípsz egy mondatot és bumm.......
Vajon miért van nekem is Korgom ?
- már 7-8 éve
Ne haragudj !
Nekem is az a véleményem és ennek hangot is adtam, hogy miért jobb a Korg mint pl. a Yamaha. Tehát nem a lusta-népség körében mozgok (ahogy te írod). Aki többet bütyköl egy pa-n mint én, az már beteges
Atti
- ---Qgli---
- VIP
Laci!Asterix írta:ha te nem tudsz többet kihozni egy 3x-ből, mint egy pa800-ból, akkor ehhez nincs mit mondanom.
A pa3x sokkal többet tud, mint a pa 800. Sokkal jobb a vokálprocesszorja is meg még ezer más jobb benne, mint a pa800-ban.
Amit viszont Te és a vendégek hallanak, azok maguk a hangszínek! A pa3x-ben még hangszín is több van, mint a 800-ban DE! hiába vann benne több hangszín, ha az összes hangszín vékonyan gyengén szól. Attól, hogy pa3x van, attól még nincs jobb trombita hangszínem. Lehet, hogy több trombitahangszínem van, mint a pa800-ban, de ha mindegyik gagyiul szól, akkor tökmindegy, hogy mennyi van.
Tudod, hogy készülök venni pa3xLe-t. Majd, ha meglesz, akkor a pa 800-ra csinált alapomat megcsinálom arra is. Nem lesz jobb! Hidd el. Nem is ezért akarok venni másik hangszer, hogy jobb legyen, hanem azért, mert az új mindig megbízhatóbb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2015.05.08. 09:53-kor.