Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 32301Hozzászólás Attila
2015.04.15. 20:20

Az SD1-nek pontosan ez volt a hibája, hogy meg lehetett akasztani nagyon könnyen. Ezért javítottak rajta és adták ki a plus-os verziót :!: . Azt is meg lehet, de már nem olyan könnyedén. Ahogy László írja, a pa3x-et is, sőt az Audyat is meg lehet fogni. Főleg ha az minden hülyeséggel van megtömve. A Ketron egyetlen stikája, hogy nem szabad egyszerre több parancsot adni ! Azt viszont megerősítem, hogy az SD1 plus gyári presetjei sok esetben sokkal jobbak, mint a Korg pa sorozatból bármelyiké. És polifónia ügyben 0-0 Ketron kontra Korg, vagyis közel azonos.

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 32303Hozzászólás marton1974
2015.04.15. 20:36

Véleményem szerint a KETRON arrangerek stílusai magasan sokkal jobban szólnak sokkal jobban meg vannak csinálva mint bármelyik másik gyártó stílusai.Számomra legalábbis jobban tetszenek.Élethűbbek,zenekarhoz a legjobban hasonlíthatóak.
Nem mondom hogy nem jó a KORG meg a YAMAHA.De a KETRON "dögösebb" szerintem.De lehet hogy csak nekem... :roll:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 32308Hozzászólás Asterix
2015.04.15. 21:45

Tényleg a legjobbak a Ketron stílusok, csak az a baj, hogy egyre kevesebb az a zenész, aki csak stílusokat használ. És amint más is képbe kerül, kezd elfogyni a Ketron előny... :777

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 32310Hozzászólás slyer
2015.04.15. 21:53

Én vettem egy optimizer 8-at ,ami dongléval működik,azzal teljesen meg lehet csinálni minden midi-t,sd1000,midjay pro stb-re.Így meg lehet jól szerkeszteni ,mert ha jól tudom,nem is igen lehet a ketronban midi-t helyre rakni!Mi kellhet még?Mi hiányozhat belőle?wave ,mp3 van,akkor?

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 32313Hozzászólás Asterix
2015.04.15. 22:33

Nem arról van szó, hogy valami hiányzik belőle, hanem használat közben jössz rá, hogy a kezelésében, bizonyos szolgáltatásokban messze elmarad mások mögött, amit a hangjával többé, kevésbé pótol, de ez vagy elég, vagy nem. Ki-ki eldöntheti...

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 32315Hozzászólás marton1974
2015.04.16. 02:07

Én is Midifile Optimizer 8-at használok.Az Audya a Midj Pro pedig apszolult nem marad el az mp3,wave,midifile kezelésével bármely más hangszertől.Sőt!Sokkal egyszerűbb vele lejátszani bármit mint hasonló arrangereknél.A Midj Pronak a nevében benne is van hogy professzionális médialejátszó!Ezek a hangszerek már nem a régi x,xd,sd szériák.Tehát nem csak stílus játékban viszik a prímet hanem komplett média lejátszók is egyben.Amik bármi mai igényt 100%-osan kielégítenek profi módon!Merem állítani hogy a Korg 3x elmarad a Ketron Midj Pro-tól média lejátszás terén is.Nem kell valótlan dolgokat állítani és lehúzni a KETRON-okat.Vannak hibái mint bármelyik hangszernek.De hangzásilag messze menően magasan viszik a pálmát a maguk szintjén... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 32316Hozzászólás Bubamara
2015.04.16. 04:00

marton1974 írta:Ezek a hangszerek már nem a régi x,xd,sd szériák.Tehát nem csak stílus játékban viszik a prímet hanem komplett média lejátszók is egyben.Amik bármi mai igényt 100%-osan kielégítenek profi módon!Merem állítani hogy a Korg 3x elmarad a Ketron Midj Pro-tól média lejátszás terén is.Nem kell valótlan dolgokat állítani és lehúzni a KETRON-okat.Vannak hibái mint bármelyik hangszernek.De hangzásilag messze menően magasan viszik a pálmát a maguk szintjén... :777
Az SD1 plus, hangjával még vagy 10 évig biztosan megállja a helyét a többi gyártó hangzásra fordított fejlesztései mellett. Cseppet sem kell szégyenkeznie, ezért nem is értem a hasonlatodat Márton.
Asterix írta:Nem arról van szó, hogy valami hiányzik belőle, hanem használat közben jössz rá, hogy a kezelésében, bizonyos szolgáltatásokban messze elmarad mások mögött, amit a hangjával többé, kevésbé pótol, de ez vagy elég, vagy nem. Ki-ki eldöntheti...
Attól tartok Ketront kizárólag a hangja miatt veszünk, engem személy szerint semmilyen úgymond szolgáltatásbeli "hiányossága" nem zavar. Arra kell használni amire készült és nem hifitoronynak, vagy mozigépnek. ez egy hangszer. (sd1plus) :D

Belekezdhetünk itt újra a ketron fikázós szokásos körökbe, de talán arról is kellene beszélni, hogy a "nagy pa3x ének cuccát lehetetlen értelmesen beállítani. A hangszer mai napig kopogós, mint minden pa. a stílusok 70%.a használhatatlan. Miért is van szükség a musikantra? :D
Nos kezeljük helyén és reálisan a hangszereket és méltatlanul ne fikázzunk le gyártókat, vagy típusokat. a másik dolog az, hogy ha valaki egész estéket csak mp3 alapokkal nyom le, annak mi a f@roknak egy 1 millás vas? elég lenne egy e16 meg egy 3e Ft.os player. (Mondat Sanyitól származik, de maximálisan osztom, sőt korábban magam is leírtam)

Majd mindenkinek tetszik a ketron és elájul a hangjától, de a fórumokon egymást túlharsogva becsmérlik sokszor olyan emberek, akik ki sem látnak a Tyros ködből.

Buba

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 32318Hozzászólás forissandor
2015.04.16. 08:12

Ha a Ketron fejlesztő csapatában dolgoznék, az alábbi dolgokat venném át más hangszerekből:

- Egy döntött kijelző a kényelemért.
- Külön gombra kitenném a bal kéz hangszíneit, Upper 1, 2, 3.
- Midi lejátszása közben a dobon kívül semmi mást nem tudsz kitenni külön outputra.
- Próbálnám összemosni az elég éles kontrasztot a midi lejátszás és az arranger között.
- Hardvresen valami combosabb alap kellene bele, a szoftverrel szerintem már nincs olyan nagy baj.

Ami minden hangszernél hátrány, hogy a main kimeneteken kívül a többi outputon nincsenek effektek. Ezt állíthatóvá tenném.

Az összes többi tekintetben semmiben nem marad alul a Ketron. Ja, lehetne 10 kilóval könnyebb. Szerintem a menüje, kezelése fenomenális az Audyának, bármit tudok "realtime" menteni benne, ha megtetszik, ez számomra óriási előny. Ennek az SD7nek kíváncsi vagyok az árára nagyon, főleg annak tudatában, hogy mennyiért lehet Audyát beszerezni. Bár Magyarországon csak Tajti Zoli kínál egyet használtan, azon kívül nincs eladó.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32320Hozzászólás Attila
2015.04.16. 08:27

Előzőleg már be voltak linkelve Pityu :)........
Demo alapján nekem sem mond újat.

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 32321Hozzászólás Bubamara
2015.04.16. 08:46

Gondolom az árat 6k magasságában valahová, érzésem szerint. Mert ha 7 fölé megy soha nem adja el. Az már Audya közeli ár.
Én nem bánnám, ha 6,5 oktávos hangszóró nélküli verzió készülne belőle SD1 méretben és házban. Úgy esetleg 2-3 év múlva használtan vennék egyet magamnak belőle, ha már bizonyítottan rendben lesz a vas és a soft. Nekem az sd5 se hangjában, sem felszereltségében, sem pedig billentyűzet tekintetében nem tetszett az SD1plus mellett.
A hangrendszer csak többletsúly minden buliban, a billentyűzet sokkal fontosabb.

Buba

Új hozzászólás