Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 3038Hozzászólás Apelláta
2012.02.23. 00:09

Kedves Maxpaine és Isti68!

Ígéretemhez híven leteszteltem a Direct FD-t a Pa80-on. (Pa50/60/80 ebből a szempontból egy kaptafa)
Mindegy, hogy a hangszerről, vagy a PC-ről másolod a stílusokat a floppyra, csak az a lényeg, hogy SET-be legyenek!

Én először a PC-ről simán sty-leket tettem fel a floppyra kíváncsiságból, de így a Direct FD módban nem látta. Aztán olyan SET-eket másoltam fel, melyek tartalmaztak sty-leket. Így már csont nélkül látta a Direct FD módban. Viszont helyesbítenem kell, mert csak egy SET-et lát a hangszer. Választani nem enged a SET-ek közül, mert magát a SET könyvtár nevet nem mutatja, hanem csak közvetlen a SET-ben lévő sty-leket, és ha több SET is van a lemezen, mindig csak az első tartalmát látja. Viszont az az egy SET 6 oldalnyi, 6X8=48 db sty-lt tartalmazhat. Tehát 48 sty-lenként új lemezt kell használni.

ui.: Ez a 100. hozzászólásom!!! :yahoo: :rolf: :dance:

Üdv.: Apelláta

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 3040Hozzászólás edmund
2012.02.23. 09:20

Sziasztok!
Gondoltam megosztok egy tapasztalatot a PA800-al kapcsolatban. Olvastam valahol és kipróbáltam. A kisérletezések folyamán betöltött különböző Sound-ok bizony teljesen megtöltötték a PCM-minták helyét, azt a 64 megát. Maguk a Soundok kicsi méretüek, (PCM autoload) de a PCM minták sok megát lenyúlhatnak, és Sound csere esetén maradnak lefoglalt memóriák.
Backup-ot készítettem, formázó-fájlt töltöttem le, formáztam a 800-ast, majd újra felraktam a 2.02 ős verziót. Mentésből raktam vissza az User Soundot,stb.
A végeredmény: tényleg a felesleges dolgok eltüntek, 64 mega foglalt helyett csak 13 maradt foglalt, tehát jöhetnek az újabb minták, :arrow: és nem föltétlen kell memóriabővítés ;) .

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3043Hozzászólás Zeneboy
2012.02.23. 11:59

Idézet törölve. buba

Számítógépes kapcsolaton keresztül, rejtett mappába /TEMP vagy hasonló!/ érdemes szétnézni és törölni! Pa1-ek is fulltak meg a maguk 16Mb telítődése után! Vélhetően a pa800 500ra készített format progi pontosan erre van kitalálva ezeket a beragadt fájlokat törölje!

Egy kolléga pa1-es gépén 2 évvel ezelőtti mp3-as felvételét és hangszínt is találtunk ilyen könyvtárba "beragadva"! Neki, már songbook bejegyzést sem engedett menteni, nem, hogy új stylt vagy hangszínt! A szervizbe meg először azt mondták alaplaphibás..:) Ő örült a legjobban, hogy spórolt 100eft-ot..

Sampleren belül is érdemes törölni adott esetben a számunkra nem illő tetsző hangokat, mert feleslegesen foglalja a helyet! Amivel úgy tudom még memória helyet lehet felszabadítani, az a HELP könyvtárból nyelv törlése volt...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3044Hozzászólás Apelláta
2012.02.23. 13:29

Tegnap tapasztaltam én is meg, hogy a Pa80 winyóján is van temp mappa. Mivel a Pa80-amban van USB bővítő (igaz csak a PC közti adatforgalomra használható, pent nem olvas) az adatforgalmat azon bonyolítom, mert egyszerűbb mint floppy-n. Most volt először bekapcsolva hagyva a rejtett fájlok megjelenítése a win-commander-ben, mikor töltöttem valamit a szintire, és akkor vettem észre a temp mappát. Igaz üres volt, mert nem rég gyalultam le a szinti winyóját és töltöttem fel újra. Nem tudom, hogy amúgy lenne e benne szemét.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3045Hozzászólás Zeneboy
2012.02.23. 13:33

Idézet törölve. buba

Szerintem időnként /fél évente/ érdemes ránézni! Persze ez nagyban függ hogy gyúrsz e valami új dolgot a hangszeren, bővíted e ! Ilyenkor ha valami rosszul jön össze ott maradhat és terhelheti! Pa1-nél jöttem rá és már nem 1 embernek segített, mikor megnézte!

:777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3046Hozzászólás Apelláta
2012.02.23. 13:50

Kedves Pa3 tulajok!

Nem tudom, hogy csak nekem új, vagy másnak is, de a napokban vettem észre, hogy ha egy azon könyvtárba azonos néven mentek el egy midit és egy txt-et is, akkor midi lejátszás közben a lyrics gomb-bal bejön a txt szöveg is. Tehát nem szükséges a songbook.

:)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 3048Hozzászólás Asterix
2012.02.23. 19:48

Idézet törölve. buba

Ez már régóta így van ezen hangszereknél. Én az mp3-akat használtam addig így, míg nem tudtam a szöveget görgetni.

bendimusic
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Ketron Midjay Pro - Yamaha MX 61 - Studio Logic SL
Adott köszönetek: : 17 alkalommal
Kapott köszönetek: : 47 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 3052Hozzászólás bendimusic
2012.02.23. 20:28

Apelláta írta:Kedves Pa3 tulajok!
Nem tudom, hogy csak nekem új, vagy másnak is, de a napokban vettem észre, ....
Ne idézd a teljes hozzászólást

Az próbáltad már, hogy ha bejön a txt file, felvételre állítod a hangszert-lapozod a txt filet-majd mentés. Elvileg meg kell jegyeznie.
A ketronnál ez működik mp3-mid-wav formátumban is.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 3055Hozzászólás Asterix
2012.02.24. 17:10

A Ketron kicsit más. A Ketron is és a Roland is tudja ezt a funkciót. A Korg kicsit másként működik.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3061Hozzászólás Apelláta
2012.02.25. 00:20

Köszi a választ Bendimusic!

A Korg-nál a midi szerkesztése (bármilyen módosítás, hozzájátszás, plusz adat hozzámentése) a sequencer módban lehetséges. A sequencer mód viszont figyelmen kívül hagyja a txt-et és a lyrics-et oly mértékben, hogy ott abszolút nem is hozható elő a szöveg. Természetesen ha megvágom a midit (kivágok, sokszorozok részeket) a szöveget is vele együtt kezeli, de ennek eredményét a szöveg szempontjából csak a lejátszás módba visszamenve látom.

Mp3 formátumú felvételnél pedig csak audio jelként veszi figyelembe a midit, a mentés csak az audio jel rögzítésére fókuszál.

Ahogy Asterix is írta, sajnos a Korg-nál nincs ilyen lehetőség.

Új hozzászólás