Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2999Hozzászólás Apelláta
2012.02.21. 22:17

Idézet törölve. buba

Miután módosítottál a Globalban, majd mentettél a Write gombbal, visszakapcsolhatod a Global Protectet On-ra. Így ismét védett lesz.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3005Hozzászólás ---Qgli---
2012.02.22. 05:21

Apelláta írta:
Zeneboy írta:No akkor picit tegyük rendbe ezt a dolgot...

2 Mikrofon bemenet van a pa800-on, mindkettő ugyebár Jack aljzattal!
Többek közt ettől is különbözik a felső kategóriától, hogy már a pa1x-ekben is a fő bemenet XLR volt +2 jack bemenet! Unbalance-ként működött a dolog! HA XLRbe ment a jel akkor Input 1-2 nem működött! Vagy lehetett bedugva, csak a kis kapcsolót át kellett állítani HÁTUL. Ott abban az esetben viszont mehetett a vocál is azokra a bemenetekre! Én volt, hogy énekeseket így hangosítottam, rádiós miksi jel be, és GO!

Mindkét jack aljzat rendelkezik gain-el! /0- -40dB szabályzás!/
A bemenetekre másik billentő, CD, vagy mp3 a lényeg más külső eszköz csatlakoztatható! De akár lehet mikrofon is! A lényeg viszont az, hogy a GLOBAL/ audio In panelen tudod szabályozni! Amennyiben "audio in 1"be csatlakozol az megy a voice processzorba! Hatástalanítja az input 2-est! Direktet átkapcsolva mehet 1-2-es bemenet a végső kimetre!

Input 1-et irányíthatod a left outba, vagy voice processz! Lásd Input routing szabályozás!

Input 2 irányítható Right, vagy voice procesznél hatástalan!

Bővebben lásd:
pa 800 leírás 223 oldal! 16 17 oldal rear panel! Stb!

Korg pa3:
Kombi bemenet: XLR/ jack +2 Jack /+Pa2 és ennél is fantom táp! megközelítőleg 20-55dB gain! /
A Pa80-ban is ugyan így működik.

Nekem a pa 80 nem így volt. Ott oda dugtam, ahová akartam, mindenképpen működött. Ezt azért tudom, mert ez egyik bemenet elromlott és utána használtam a másikat, semmi változás nem volt.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3007Hozzászólás Apelláta
2012.02.22. 07:55

Szia Qgli!

Már mint a vocalistra gondolsz, hogy működik mind két bemeneten?
Mivel az enyémben nincs vocal, azzal kapcsolatban nincs gyakorlati tapasztalatom.
Azt tudom, hogy maguk a bemenetek, mind kettő működik akár egyszerre is vocal nélkül, és mind kettőnek van gain potija külön.

Nekem az rémlik, de nem biztos, hogy így van, mint ha azt írták volna, hogy az IH alapú vocal board tartalmaz ének modult és gitár modult is. Ha beszerelünk egy vocal boardot a hangszerbe, akkor az ének modul maga a vocal funkcióval csak az 1-es csatornán aktív, a gitár modul a 2-es csatornán. De ezek csak infó foszlányok, nem gyakorlati tapasztalatok.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3010Hozzászólás ---Qgli---
2012.02.22. 09:01

Nekem működött minden mindkét bemeneten.

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 3013Hozzászólás dddemeter
2012.02.22. 11:03

sziasztok!Sajnos nem jártam sikerrel most sem kikapcsoltam globál protektet ,a slidernek beálitottama KBD Expressiont.aztáb RT CTL oldalon az expressiont onra álitottam és probáltam menteni a globálba de semmmi eredmény kikapcsolás után ujra nem szabályoz a slider.söt közvetlen ujrainditás után azt irja hogy no style .idáig amig nem volt ez a gondom bekapcsolás után mindig betöltödött egy stylus automatikusan, most viszont nincs sem stylus sem hangszin csak akkor ha kézzel kijelölök valamilyen stylust,,,,

kovacstamas71
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 431 alkalommal

Hozzászólás: # 3015Hozzászólás kovacstamas71
2012.02.22. 11:16

Idézet törölve. buba

Szia "dddemeter"!

Nálam is történt egyszer ugyan ez a probléma. Én úgy tudtam megoldani, hogy újra telepítettem az OS-t, ha így sem történik semmi, akkor a BANK-okat is telepítsd újra!
Nálam ez eredménnyel járt.

Üdv: Kovács Tamás

Üdvözlettel: Kovács Tamás

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3016Hozzászólás Zeneboy
2012.02.22. 11:50

dddemeter írta:sziasztok!Sajnos nem jártam sikerrel most sem kikapcsoltam globál protektet...
Ne idézd a teljes hozzászólást

Perfomrance1 mentést is írtam feljebb... Be van állítva a hangszeren, hogy hívjon be egy beállítását: ez a Performance 1! Ha kiírta, hogy no style nincs mint stílust sem behívnia ha nincs hangszín akkor is lehet ez a probléma! Nem lett mentve!
Globál mentésen kívül én ajánlottam egy SET mentést is! /FULL MENTÉS!/ Ha következő indítás után ezek után sem menti, akkor OS és Factory újratelepítés! ELőtte minden adat ment..nyilván akár a back up is, ha volt belső stylus pláne szerkesztve!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

dddemeter
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 3017Hozzászólás dddemeter
2012.02.22. 12:15

Köszi hogy probáltok segiteni probáltam a performance 1 is de nem megy ,észrevettem hogy a gyári performance 1 eltünt valahová a gépröl egyszerüen üres az 1 performance bank elsö sora utána a többi gyári dolgok megvannak tudom hogy gyárilag be kellene töltse inditáskor a perf 1 et de sajnos nem teszi megprobálom ujratölteni az operácios rendszert ,mindenképp köszi az eddigi segitséget üdv demeter!

dddemeter
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 3019Hozzászólás dddemeter
2012.02.22. 14:03

Üdv mindenkinek.Nagy nehezen öszejött a dolog , ujratettem az OP rendszert de igy sem ment.viszatöltöttem az összes gyári stylusokat mindent ,és igy már bekapcsoláskor automatikusan betölti a perf 1 et és a slider is müködik .Nagyon szépen köszönöm mindenkineka tippeket és a segitséget.Emlékszem egyszer megtörtént hogy egy stylust töltöttem be és a kijelzö tele lett mindenféle értelmetlen vonalakkal és szabályszerüen lefagyotta gép .ki kellet kapcsoljam ahhoz hogy ujra éledjen lehet ekkor történt valami benne ,gondoltam megosztom ezt is veletek .Köszi mégegyszer mindenkinek a segitséget üdv,demeter!

Isti68
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: KORG PA 50, PA 500
Adott köszönetek: : 360 alkalommal
Kapott köszönetek: : 252 alkalommal

Hozzászólás: # 3024Hozzászólás Isti68
2012.02.22. 19:57

Szia Isti68!
Ugyan már évekkel ezelőtt, de én úgy emlékszem, hogy Pa80-asommal sokszor használtam a Direct FD-t ...
Ne idézd a teljes hozzászólást

SZIA APELLÁTA!

Most már én is kipróbálom a hétvégén a pa 50-en és megírom hogy mi az erdemény.

Üdvözlettel: István

Új hozzászólás