Rolandbk5 írta:Te használsz a Pa-dban samplert? Vagy csak azt használsz?

Miért nem elég az ami van? Úgy vannak beállítva ezek a hangszerek, hogy szart sem érnek sampler nélkül.

Tényleg? Mindenki ezt hajszolja.
Akkor én a nem tartozom a mindenki közé.

Elárulom, hogy egy deka sampler hangszín sincs a gépembe. Igazából amikbe belebotlottam (mert túlzóan nem kerestem őket), nem nagyon fogtak meg. Nekem főleg normális zongora hangszínre lett volna szükségem, de még azt sem találtam azok közül, melyek itt a fórumon keringtek. Hiába volt a nevük Steinway, meg Bösendorfer, nekem abszolút nem tetszettek, szerintem távol álltak a hangszínek a valóságtól. Lehet, mert a Rolandos zongora hangot keresem mindenben?

Mert azok tetszenek. Próbáltam magamnak is szerkeszteni, multi samplingeket csinálni KSF-ekből, de belebuktam. Pedig bújtam a gépkönyvet, meg Attila (mentősatti) instrukcióiból is meríteni, de beletörött a bicskám. Így hagytam a fenébe. Inkább a Pa80-am gyári Grand Piano-ját betöltöttem a Pa3-ba, majd a Song szerkesztő menüben (nem a Sampler részben) kiegészítettem plusz oszcillátor réteggel, ami a Pa3 zongorája által tartalmazott zörejeket tartalmazza (mert a Pa80-é ezt nem tartalmazta), kicsit megeffekteztem, eq-ztam, és jelenleg ezt használom.
Erről jut eszembe, hogy Buba is küldött nekem még anno egy halom samling CD-t

- melynek egy része sajnos hibás, de így is tetemes mennyiségű mintát tartalmaz -, csak akkor nem foglalkoztam vele, mert a műsorom behangszerelésével voltam elfoglalva hónapokon keresztül. De most, hogy eszembe jutott, valószínű, hogy belenézek. Remélem kiosztott minták.
Rolandbk5 írta:Én mikor kipróbáltam a kiállításon a Korg eszközöket, én egy dologra voltam kíváncsi, hogy ha midit szerkesztenék, mennyire mélyen lehet akár a dob sávot editálni. Azt kell mondjam, hogy ez a része nagyon rendben van, és egy pa3 sem tud ebben a részben többet, mint egy Pa600.
Tudtommal a Pa600-é valamivel butább, mint a Pa3-é. Már nem emlékszem, hogy miben.