|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nekem csak egy 1.5 m-es kábel kell. A Klotz kábel jó?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
A Klotz a megfizethető kábelek közül az egyik legjobb. Magamnak én is Klotz-Neutrik párosítással csináltam az összes kanócomat.
Ezután jön a Malko által becsatolt kategória. De itt már hatalmas árkülönbség van.
Vagy rendelsz Malkon keresztül olyan vezetéket, amiről Zeneboy is beszél, meg a zenészfórumon is bemutatásra került.
Ezután jön a Malko által becsatolt kategória. De itt már hatalmas árkülönbség van.
Vagy rendelsz Malkon keresztül olyan vezetéket, amiről Zeneboy is beszél, meg a zenészfórumon is bemutatásra került.
Üdv.: Apelláta
-
ibanezfan
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
Le merem fogadni, hogy a hallgatóság közül senkinek sem tűnt fel ez a dolog...
- ---Qgli---
- VIP
Olyan nagy területen még egy hangfal ( +3db ) annyit ért vona, mint halottnak a csók.
Ettől függetlenül tényleg elég gáz, hogy ennyire lesz...ja a dolgot. Na, de hát ebből áll a mai világ és főleg a mi országunk. Ugynannyi fizetést kapott így is, mintha kettőt pakolt volna ki, akkor minek dolgozza hülyére magát.
Ettől függetlenül tényleg elég gáz, hogy ennyire lesz...ja a dolgot. Na, de hát ebből áll a mai világ és főleg a mi országunk. Ugynannyi fizetést kapott így is, mintha kettőt pakolt volna ki, akkor minek dolgozza hülyére magát.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:51-kor.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
A Jeffe AVL 2600 az Sm 58-tól szebben szól! A Beta 58-tól viszont már nem, de ez árban is más kategória már!
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
A JEFFE AVL 2600 erőteljes mély hangzás jellemzi,szerintem akinek mély hangszine van nem annyira jó,mert akkor több magasat kell ráadni és akkor már gerjedékeny.A hangépe nem olyan tiszta mint a shure mikrofoné.Az enyémnek kb 4,5 év után mosodott hangképe lett.
-
Jani80
- Blogbejegyzések: 1
Ha nem is Hangtechnikához kapcsolódik a hozzászólásom, de azért mégis leírom.
Ma hozzájutottam egy APC feszültségstabilizátorhoz.
Sajnos hallottam olyan esetet, hol a digitális keverőnek a tápegysége bánta. (A folyamatos feszültségingadozás miatt)
Mivel az új keverőerősítőm (Dynacord PM1000-3) kapcsolóüzemű tápegységgel rendelkezik, így amúgy is érdemes volt erre beruházni, úgyhogy biztonságban tudhatom a cuccomat.
Mivel a keverőerősítőmet és a hangszeremet bőven kiszolgálja ez a kis kütyű, legalább nem kell idegeskednem minden buli előtt, hogy vajon bírni fogja az automata a folyamatos terhelést az én cuccom felől, az egyéb hálózaton bekapcsolt berendezések mellett.
Én úgy gondolom nem volt rossz vétel, nagyon bízok benne.
Ma hozzájutottam egy APC feszültségstabilizátorhoz.
Sajnos hallottam olyan esetet, hol a digitális keverőnek a tápegysége bánta. (A folyamatos feszültségingadozás miatt)
Mivel az új keverőerősítőm (Dynacord PM1000-3) kapcsolóüzemű tápegységgel rendelkezik, így amúgy is érdemes volt erre beruházni, úgyhogy biztonságban tudhatom a cuccomat.
Mivel a keverőerősítőmet és a hangszeremet bőven kiszolgálja ez a kis kütyű, legalább nem kell idegeskednem minden buli előtt, hogy vajon bírni fogja az automata a folyamatos terhelést az én cuccom felől, az egyéb hálózaton bekapcsolt berendezések mellett.
Én úgy gondolom nem volt rossz vétel, nagyon bízok benne.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Megfontolt vásárlás volt. grat.
Erősen javaslom mindenkinek, aki értékes hangszereket és kapcsolóüzemű tápokat használ. Hiszen ez a fajta sok 100.000 Ft kártól mentheti meg a hangtechnikát és hangszerparkot.
Amit én a samplert használóknak és a nagy adatmennyiség mozgatás miatt hosszadalmas boot jellemzőjű hangszerek (Korg pa1,2, 800, Tyros2,3) használóinak ajánlanék még, az egy szünetmentes tápegység (UPS). Nem kell nagy kapacitásban és készenléti időben gondolodni, hiszen a hangszer lényegesen kisebb teljesítményű (35-40VA) mint pl egy pc, vagy server (350-500VA), amikhez ezeket szánkák. Így lényegesen hosszabb időt kapunk egy 5 perces UPS esetében is. Buli közbeni feszültségkiesés, vagy a pincérek általi véletlen lekapcsolás esetén nem kell 5-20 percet várni, míg a hangszer feláll, illetve a RAM-ot telepumpálja. Így a feszültség helyreállása után azonnal kezdődhet a zene.
http://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/
Erősen javaslom mindenkinek, aki értékes hangszereket és kapcsolóüzemű tápokat használ. Hiszen ez a fajta sok 100.000 Ft kártól mentheti meg a hangtechnikát és hangszerparkot.
Amit én a samplert használóknak és a nagy adatmennyiség mozgatás miatt hosszadalmas boot jellemzőjű hangszerek (Korg pa1,2, 800, Tyros2,3) használóinak ajánlanék még, az egy szünetmentes tápegység (UPS). Nem kell nagy kapacitásban és készenléti időben gondolodni, hiszen a hangszer lényegesen kisebb teljesítményű (35-40VA) mint pl egy pc, vagy server (350-500VA), amikhez ezeket szánkák. Így lényegesen hosszabb időt kapunk egy 5 perces UPS esetében is. Buli közbeni feszültségkiesés, vagy a pincérek általi véletlen lekapcsolás esetén nem kell 5-20 percet várni, míg a hangszer feláll, illetve a RAM-ot telepumpálja. Így a feszültség helyreállása után azonnal kezdődhet a zene.
http://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/
Buba