|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Köszönöm Attila! Jó sok kör után és új hangszerekre fölöslegesen kidobott pénz elköltését követően alakult ez így. Valamint a helyzet is ezt az utat kívánta meg. No de mindenkire igaz "tutti megoldás"-ok nincsenek, hiszen aki csak arrangert használ és maga van, annak is más, aki csak élő zenében van jelen annak is más és aki arrangert is használ és amellett más zenekarban, zenekarokban élő zenében is helyt kell állnia annak is egészen másra van, lehet szüksége. De még az is előfordul, hogy nem érdekli mire lenne szüksége, vagy megy a kereskedői marketing által diktált, vagy divatosnak tartott hangszerek mentén, vagy egyszerűen használja ami van és nem agyal azon, hogy jobb is lehetne.Attila írta:Kálmán, ráéreztél időben, jókor és jól is csináltad![]()
Minden tiszteletem a tied !
A pa1xpro, vagy pa1x-ben az általad Tritonból pa3-ba betöltött program hangszínek teljesen azonos módon szólalnak meg, mint a pa3-ban. A pa1 is egy Triton alapú hangszer.Attila írta:Elmondtam már itt valamelyik topikban, hogy amikor a Triton hangszíneit bevittem a pa-ba, egészen meglepődtem, hogy milyen szépen meg lehet szólaltatni a 3x-et szempler nélkülElméletileg u.ezt tenné az 1xpro is
![]()
De amitől a Triton jobban fog szólni az a kombi mód, ahol ezekből a programokból álló zónákra és velocity értékre kiosztott 8 program hangszín helyezkedik el egyidőben a kezed alatt.
A sampler csak egy dolog. Persze nagyon hasznos. De ha egy hangszer önmagában nem szól jól, nem jók a szűrők, vagy a szintézise miatt halovány, azon nem sokat segít a sampler.
A vén szaros N364-es 1997-ben kiadott vasam 8MB mintát tartalmaz és nincs benne sampler. Mégis úgy szól sok kombi hangszíne, hogy nem hiszed el sem a korát, sem a műszaki adatait. Na ezért nem matekolok én a gyár által megadott gigabájtokon, inkább hagyom, hogy a fülem válasszon hangszert nekem.
Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem teszek Gábor ! Ha követtél engem, tudhatod hogy "nem szívügyem" a Midik világa. Egyáltalán nem használok Midiket, sem itthon, sem buliban. Soha !
Ezeket a köröket lefutottam én is Buba. (...hü
(, és letisztulni látszik a cél.
Igen, aki gondolkodik, az megért......
Ezeket a köröket lefutottam én is Buba. (...hü
Igen, aki gondolkodik, az megért......
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ha megkérdezhetem: ha csak stílusokat használsz, akkor mi volt az, ami miatt a Musiantot választottad az Audyával szemben?Attila írta:Egyáltalán nem használok Midiket, sem itthon, sem buliban. Soha !
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyszerű.
- mert nagyon idegen még nálunk a Ketron (mindenik)
- nincs anyagom hozzá, (a Korgon viszont rengeteget dolgoztam)
- a pa800, pa2xpro után könnyebb volt az átállás, mint egy teljesen új világba belemászni
- mert nagyon idegen még nálunk a Ketron (mindenik)
- nincs anyagom hozzá, (a Korgon viszont rengeteget dolgoztam)
- a pa800, pa2xpro után könnyebb volt az átállás, mint egy teljesen új világba belemászni
Atti
- ---Qgli---
- VIP
Akkor még érdekesebb a dolog! Akkor stílussal való játék még jobban érdekelne....mondjuk az, hogy hogy lehet megoldani egy "Nézz az ég felé" c. nótát. Csak azért érdekelne, mert mondtad, hogy:Attila írta:Ha követtél engem, tudhatod hogy "nem szívügyem" a Midik világa. Egyáltalán nem használok Midiket, sem itthon, sem buliban. Soha !
Csak arra lennék kíváncsi, hogy miért szól nálad jobban, mint másnál.Attila írta:Ha nálam nem szól a pa3, senkinél !
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Na ez egy kicsit vicces dolgonak, és hihetelennek tűnik, hogy Pa3x komolyabb hangokból áll mint egy Kronos ...Asterix írta:Mindenki a samplert emlegeti, hogy azzal kell hangot csinálni egy hangszernek. A Korg Kronosban 16 pcm minta szólhat egyszerre 1 hangszínben. A Pa3x-ben 24 minta.
Ne essünk át a ló túlsó oldalára ... Lehet szépeket, és nagyokat mondani, de ez már túl nagy ...
Asterix meglepsz lépten nyomon olyan dolgokkal, a Pa1x hangszóró nélküli változatával, most meg a Pa3x hangszíneiről.
Azt meg én is kimerem jelenteni, hogy kevesen használják úgy a midjay hangszerüket itt a forumon, mint én. És ez nem a magabiztosságomat mutatja, hanem a hozzáértésemet.
Feltettem nem egy kérdést itt a fórumon a Midjay-el kapcsolatban, de kevesen álltak oda, hogy "én tudom".
Például - és nem arcosodásból - kérdésem, hogyan lehet dalszöveget hozzátenni a stílushoz - regisztrációhoz? (Én már tudom...)
Hány hangpolifóniás a Midjay?
Miért fogy el a polifónia, ha 128 hangból áll?
Hogyan lehet a groove dolgokat szinkronizálni a midibe?
Várom az ötleteket ...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
A hangszóróban igazad van, másik topicban javítottam is a hibát.Rolandbk5 írta:Na ez egy kicsit vicces dolgonak, és hihetelennek tűnik, hogy Pa3x komolyabb hangokból áll mint egy Kronos ...![]()
Ne essünk át a ló túlsó oldalára ... Lehet szépeket, és nagyokat mondani, de ez már túl nagy ...![]()
![]()
Asterix meglepsz lépten nyomon olyan dolgokkal, a Pa1x hangszóró nélküli változatával, most meg a Pa3x hangszíneiről
Zoli! Neked a Kiss Gábor név mond valamit, gondolom. Neki az állványán van a Kronos is és a Pa3x is. A Kronosban egyszerre 16 mintát tud 1 hangszínhez behívni, a Pa3x-ben 24-et. Ha Kiss Gábor hazudott, akkor én is, nekem nincs Kronosom, de amit ő mond ilyen hangszín téren, abban meg lehet bízni, mert ami hangszer nála nem fordult meg, az nem is létezik alapon, a csúcskategória minden hangszergyártótól megfordul nála. Jelenlegi állománya is van vagy 10 milla. Valószínűleg a behívott minták minősége lehet más, mivel a Kronosnál már 2 GB körüli a hangmintaállomány, míg a Pa3x-nél ennek a töredéke, vagy komolyabban lehet szerkeszteni??? Nem tudom. Én csak azt írtam le, hogy 24 PCM mintát lehet behívni egy hangszerhez. Nem létezik, hogy ebből ne lehessen normális minőségű hangot csinálni, csak a szemplerrel. Én erre gondoltam...
- ---Qgli---
- VIP
Mert kevés embernek van ilyen kütyüje. Tőlem biztos jobban használod, mert én még nem is láttam ilyet.Rolandbk5 írta:Azt meg én is kimerem jelenteni, hogy kevesen használják úgy a midjay hangszerüket itt a forumon, mint én.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix persze ismerem a Kiss Gábort, viszont ő inkább műgyűjtő mint felhasználó, és ezt a szó legjobb értelmében mondom.
Qgli az rendben van, hogy te nem értesz hozzá, mivel nincs is Ketronod, de sok olyan sem ért hozzá akinek van. Na ezzel van baj, vagyis nincs baj, csak már kissé unalmas a pufogás, ami mögött nincs semmi.
Még mindig várom a válaszokat a kérdéseimre ...
Qgli az rendben van, hogy te nem értesz hozzá, mivel nincs is Ketronod, de sok olyan sem ért hozzá akinek van. Na ezzel van baj, vagyis nincs baj, csak már kissé unalmas a pufogás, ami mögött nincs semmi.
Még mindig várom a válaszokat a kérdéseimre ...