Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

doxaa
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 27813Hozzászólás doxaa
2014.09.19. 21:11

Zeneboy írta:Nos igen! A cucc súlya meghatározó!
2 kis 8" trevis elég lett volna , ha a pakolást nézem... :777
Én - többek között - pont ezért vettem anno... Hajnal fele nekem egy 20kg-os láda 40nek tűnik. :D Így meg felkapom a hónom alá, azt csá.
Ráadásul, rendszeresen játszok 40-80főnek és elég a 2db madáretető mind hangerőben, mind hangképben! Sőt, volt hogy - kényszerűségből nem tudtam használni a mélyet - egy 110fős termet is nagyon jól beszólt úgy, fel sem pislákolt a limiter.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 27820Hozzászólás Adames
2014.09.20. 08:05

Egész nyáron egyetlen egy 14 Kg-os aktív hangfallal és egy ZED 60-10FX kis keverővel zenéltem duóban étteremben. Köztük a Balneóban is akár! ;) Nem, hogy kevés lett volna, hanem még sok is. Pedig néha oda kellett pakolni a volumét, mert buliztak is, de akkor is bőven sok volt. Pakolni nagyon kényelmes volt és gyors, és elgondolkodtam, hogy régebben mi értelme volt annyi nagy nehéz dög cuccnak??? Étteremben legalábbis teljesen felesleges.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 27822Hozzászólás Bubamara
2014.09.20. 08:18

El vagytok kényelmesedve. :D

Buba

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 27850Hozzászólás ---Qgli---
2014.09.20. 13:11

A teraszon én is kegyetlen hallkan játszok, de utálom, ha nem szól a 40 Hz, ezért viszem mindig a szubot is, viszont topból csak egyet hordok. Egy 12 colos hangfalból nem jönnek ki a 40 Hz-es hangok, akármennyi basszust emelek.
Zeneboy írta:M.Kövesd Balneo Hotelba egy énekesnővel, pedig 2 kis 8" trevis elég lett volna , ha a pakolást nézem... Pedig 3óra lightos muzsika nem olyan rossz egy duónak 30eft-ért
Ne bándd. Az utóbbi 5 évben megfodult ott legalább 20 zenész/zenekar. Engem is megpróbáltak átcsábítani ( én a szomszéd étteremben játszok ), de ott valami nincs rendben. Nem tudom, hogy mi, de a zenészek 1-2 hónapig zenélgetnek ott és utána....
Hogy miért azt nem tudom, de meglehetősen fura... Én 5 éve játszok a szomszédságában. Én a hosszú távú megoldások híve vagyok.
Bubamara írta:El vagytok kényelmesedve.
Osztom a nézetet.
Ha látnátok, hogy mennyi szarságot cipelek....
Viszek mindenhová egy 2x2-es szőnyeget és az van alattunk....ez már alapból egy fölösleges dolog, de nekem tetszik.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 27851Hozzászólás ---Qgli---
2014.09.20. 13:27

Egy igazi Qgli-s válasz:

Minden hangszer irreálisan drága!!!

( remélem nem csalódtatok bennem )

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 27852Hozzászólás forissandor
2014.09.20. 18:16

Most lehet hogy nem értetek velem egyet, de nekem is sok cuccom van (nem is, sok, hanem inkább nehéz), de mivel 140 kiló vagyok és kell a sport, nekem sem az elsődleges szempont a cuccaim súlya. Sőt!
A hangszerállványom min. 20 kg, 20x40 és 40x60 zártszelvényből készült, ráépítve 3-as lemezből kottatartó, mindez teljesen igényesen hegesztve és festve, a hangszerem 19 kg de ha sikerül megvennem az S80-at az még plusz 30. A bárszékem is kb 15-20 kg. A HK subom talán 25kg , a Db 12 kg, van két nagy alukofferem, egy harmonika tok benne a fényekkel, ami közül egy flash swing ami szintén nem pihe puha....
A hangszerem elölről teljesen védve van, a kottatartó kb 30-40cm -t kilóg (sőt most akarom még oldalra terjeszteni krómozott csővel vadrácsszerűen), és a kottatartóm elején van 8 db kb 1.5 mm hegyes kiálló rész, ami véleten sorjának vagy salaknak tűnhet de nem az. Kárt ugyan senkiben nem tesz, de ha véletlenül valaki hozzáér a kottatartóhoz tánc közben (ami után már a hangszer következik), véletlenül kiszakad a ruhája.... most lehet köcsög vagyok, de ha ők nem vigyáznak rám, én sem rájuk. A nagy és nehéz állvány miatt nemrég egy kiscsaj teljes lendülettel becsapódott a hangszerállványba, pedig 2 hangszer volt rajta az állvány meg sem mozdult, sem a hangszerek. Egy normál x állvány vagy egy ultimate nem elmozdult volna, hanem eldől.
A kiscsaj nem akarattal jött nekem és hatalmas két folt lett az oldalán és a karján, viszont ő is jobban örült egy kék foltnak, mint egy jó pár százezres számának...
Sajnos a könnyű dolgok viszonylag könnyen elborulnak....

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27855Hozzászólás Attila
2014.09.21. 11:57

Még mindig aktuálisak a kérdéseim:
- 1) egy végfok esetében a crossover sztereóban és hídban is működik ?
- 2) ha bridge-ben (hídban) csak 8 ohm van feltüntetve a specifikációknál, az azt jelenti hogy 4 ohmon nem fog menni ?
Van ahol csak úgy van feltüntetve: - X W Bridge Mono
Köszönöm a válaszokat
:777

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 27861Hozzászólás Bubamara
2014.09.21. 14:53

---Qgli--- írta:Egy igazi Qgli-s válasz:

Minden hangszer irreálisan drága!!!

( remélem nem csalódtatok bennem )
Végre egy szép pillanat, illetve értékes gondolat a buli utáni nyúzott agyonvágott napban Gabikám. :D
:777

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 27870Hozzászólás Apelláta
2014.09.21. 18:50

---Qgli--- írta:A teraszon én is kegyetlen hallkan játszok, de utálom, ha nem szól a 40 Hz, ezért viszem mindig a szubot is, viszont topból csak egyet hordok. Egy 12 colos hangfalból nem jönnek ki a 40 Hz-es hangok, akármennyi basszust emelek...
Ismét egyetértek veled. :)

Nekem is az arányok a szub-okhoz vannak belőve, és zavar, ha nincs mély. A bulik 80 %-ába két szub, két top-pal megyek, a maradékba meg egy szub és egy top-pal. Inkább szólok monóba, de legyen mély.

A csak két top felállást azért sem támogatom, mert én kis helyre nem a cipekedés, hanem a helyszűke végett viszek kevesebb cuccot. Ahol két top elfér mellettem két oldalt, ott alatta a szub-ok is szatelit csővel, mert nem igényelnek nagyobb alapterületet, mint a terpeszállványokra helyezett topok. Kis helyen, ahol meg csak egy oldalt fér el hangfal, hely szempontjából szintén nincs jelentősége, hogy egy szub, szateli és top, vagy egy top terpeszállványon van. Cipekedésben sem nagy különbség, hogy két top-ot, vagy egy top és egy szub-ot kell vinnem.

A 2.1 felállást nem szeretem, mert zavar, ha a szub máshonnan szól, mint a két oldalra kihelyezett top-ok. Ha nem egy forrásból jön a mély és a magas, akkor nem hallom rendesen az arányokat, mert amelyikhez közelebb vagyok, azt hallom hangosabbnak, holott kint meg lehet másképp hallani. Kontroll falat meg nem használok, mert a mi szintünkön nem látom értelmét, csak nagy volumenű színpadoknál, ahol meg van külső hangtechnikus. De erről a véleményemet már korábban egyszer részletesen is kifejtettem.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 27871Hozzászólás Apelláta
2014.09.21. 18:57

Sanyi!

Ez a sorjás/tüskés kottatartó óriási ötlet. :yahoo:
Én meg már azon gondolkodtam, hogy 48 V-os villanypásztorral kerítem körbe magam. Az még nem halálos, de a birkák érzékenyek rá. :lol:

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás