Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 27530Hozzászólás marton1974
2014.09.13. 14:47

Ez kb.így is van... :shock: Nincs mit szépíteni. :(

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 27533Hozzászólás Zongorista28
2014.09.13. 15:46

Bubánál a pont!!!! Leírta úgy ahogy van!!! :777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 27538Hozzászólás bohocotto
2014.09.13. 22:06

tommid írta:
bohocotto írta:bocsi fiúk,én nem vok olyan profik mint itt egyesek :D ,dee!!!!Amit Márton feltett mp3-kat,az nem vmi meggyőző az én fülemnek. :twisted: Almatomonak igaza van a hangzást illetőleg,:messze többet várnék..... :diablo: :777 :777 :777 bocsi Márton
Márton barátunk által feltett nóta így szól kb 5perc editálás után a modulon belül. Kicsit több időráfordítással sokkal jobb is lenne....
Mondjuk én a gyöngyhajú lányra gondoltam :D

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 27539Hozzászólás mamfi
2014.09.13. 22:16

Hello Urak, igen baráti áron hozzájutottam egy tyroshoz és egy solton ms 100 hoz. Kérdésem a következő lenne a solton festése gyári az biztos, de puha, fog mint amikor nincs megszáradva a festék. Össze-vissza kenem a billenőt. Hihetetlen... Valaki tapasztalt már hasonlót, valami ötlet a megoldásra? Azért hozzá kell tennem,hangzásban a solton magasan veri a tyrost! Ezt csak úgy... Köszi

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 27540Hozzászólás forissandor
2014.09.14. 05:17

Tisztelt Urak!

Folytatnám az Audya beszámolót, mert itt a fórumon mindig az volt a kérés, hogy a való életben történő tapasztalatokat írjam le.
A második lagzit játszom vele, amióta megvan, ma este használtam már a midi és a vokál részét. A buliról elől járóban annyit, hogy hogy clippen ment két DB Opera 402, Két DB Opera 410 és két HK audio 210 pr sub....
A midiről.... jót vagy semmit. :-)
hát na, muszáj voltam egy két midivel foglalkozni, mert sok olyan dal van, amit arrangerrel hip hop nem tudsz megoldani. Pa cuccon valamelyik nagyon jól szólt, de a 60 % ban elvérzett a dob. Nem sok dalt játszottam, kb 30-40-et midiről, de abból 10re mondanám azt hogy jól szólt, 20 ra hogy elment, a többire meg azt, hogy hál istennek egy fórumtárs sem volt ott, mert megkérdőjeleznék az épelméjűségemet.
A héten tovább haladtam a Single registerrel, van már olyan 70 beállításom, amire azt mondom: le a kalappal. Ezek a Ketronos sambák, bossák, sőt, a discok úgy szólnak, hogy feláll a hátamon a szőr.
De újabb probléma adódott. Már gondolkodtam a megoldáson, és a helyszínen realtime!!!(!!!) belenyúltam a stylebe és el is mentettem, de nem az igazi.
Szóval összehoztam egy mulatós, olyan igazi lagzis-bulis-zenekarra hajazó mulatóst, persze Audio alapú dobbal+ alatta a groove és a live guitar. Az eleje olyan fasza tangós egyes csárdás, aztán a 2-3 a mostani trendi szögelős, majd esztam. Itthon nagyjából összelőttem a dogot, hallgattam előlről háturól és jó volt.
Hajtom a jónépet buliban (klippen :yahoo: ), majd szét szakad az egész étterem akkora a buli, amikor olyan 155 BPM-nél járok és áttolom esztamra akkor összeomlott az audio dobsávom, de nem is akárhogy.... Tehát nem az történt, hogy bizonyos szint fölé nem engedte a tempót, mert 4/4-es szögelősnél jó volt, de 2/4-nél valami történt, elcsúszott az egész és felismerhetetlen csörömpölés lett az egész, sőt a groove-ba betett shaker is elcsúszott. Na mondom fasza, visszalököm 4/4 be jó.... aztán át esztamba és ott is jó. Aztán ugyan ennél a stílusnál az este még megcsinálta vagy 3x, másoknál nem. Randomszerűen összeomlott az Audyo sávom :-(
Aztán a vokál része. No comment. Beszarás, annyira jó, esküszöm ha más hangszer mögé kéne ülnöm egy életre és feltennék a kérdést, hogy mit vigyek magammal a Ketronból nem az audio doboat és a gitárokat vinném, hanem a vokált.Az előfok páratlan, hála nektek jól sikerült beállítani az EQ-t, a vokál élőben teljesen jól használható és ha lehet ilyet mondani élethű. Jeve AVL 106 -al kicsit gerjedékeny, de nagyon dög benne a hangom, Shure Beta 58-al nekem vékony.
Amit biztosan tudok, hogy az eső hardveres meghibásodása lesz a hangszernek, azok a nyomógombok/mikrokapcsolók, nem tetszenek, nem elég feszesek, nincs jó visszajelzése, meddig kell nyomni és azt a nagy mánta kezemmel tuti agyontiprom.
A szövegkijelzéssel próbálkozom midinél is, stylenél is de néha gondol egyek és nincs kedve kijelezni. Kérdeztem tőle, hogy miért csinálja ezt velem, de nem válaszolt, a Sultan of swing 3 versszakát pedig nem tudtam fejből ezért kicsit meglöktem a reverbet és énekeltem, ami eszemben volt. Tuti tartalmazott oh mom, come on és baby baby please elemeket is, de senkinek nem tűnt fel.
Na megyek, elteszem magam a húslevesig. Jövő héten sajna Pesten melózom, de utána összedobok már valami épkézláb demót, nehogy szó érje a ház elejét és rájöjjetek, hogy egy Casio CTK 811-et vettem!
Szép estét/reggelt!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 27542Hozzászólás Bubamara
2014.09.14. 07:41

forissandor írta: Aztán a vokál része. No comment. Beszarás, annyira jó, esküszöm ha más hangszer mögé kéne ülnöm egy életre és feltennék a kérdést, hogy mit vigyek magammal a Ketronból nem az audio doboat és a gitárokat vinném, hanem a vokált.Az előfok páratlan, hála nektek jól sikerült beállítani az EQ-t, a vokál élőben teljesen jól használható és ha lehet ilyet mondani élethű.
Szia,
Látod épp ezt írtam vagy két oldallal korábban Asterix hozzászólására válaszolva, melyben gyengének jellemezte az audya ének részét. Nekem soha nem volt még jobb ének motyóm, mint ami az audíában van, pedig nem használok kukákat. :) Egyszerűen egy élmény volt beleénekelni.

Örülök, hogy haladsz a vassal. A single regekkel lehet szaporán haladni és nagyon jó eredményt lehet elérni velük. akát minden dalra elkészítheted külön a beállítást, hiszen nincsenek fizikai korlátok, HD-ra menti őket. Nekem olyan 60-70db volt belőlük összesen, de én inkább song alapokat használok, így inkább stílus gyűjtemény volt, picit átalakítva, mint kész dalok.

Vannak megmagyarázhatatlan random hibának tűnő dolgok az audya-ban az tény. De majd csak kitapsaztalod, hogy mi az ami felejtős benne és azokat a dolgokat majd nem erőlteted. :)

Sok sikert!
:777

Buba

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 27545Hozzászólás Zeneboy
2014.09.14. 09:20

Sanyikám!

Képzeletbeli kalapomat megemelem a hasznos "real" leírásod miatt! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27554Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.14. 12:43

Sanyitól már várom én is a midis demót. Nagyon kíváncsi vagyok az Audaya-ra. Szeretném hallani, hogy miként működik a Live dob rész a midin belül.

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27555Hozzászólás tommid
2014.09.14. 13:12

A gitárhangszínekre további reagálás? Vagy annyira rossz, hogy szóra sem érdemes?(158.o Shadows-ok)

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 27566Hozzászólás forissandor
2014.09.14. 19:02

Ahhoz, hogy bemutassak a Live Drum settes midit, semmi akadálya nincs, de egy kis segítséget kérnék hozzá, ugyanis:

Ha jól értelmezem a Live settek készítését a manual szerint, akkor a midi sávba sehogyan sem lehet audio sávot beépíeni, csak hozzárendelni a midihez két audio sávot ( vagyis szerintem végtelen sávot, amit a midivel fog elindítani szinkronban az Audya, ha természetesen megfelelően szikronizálom), azonos névvel, valahogy olyasmi elven, mint a Korg szinkronizálja a txt-t és a midit, vagy akár az audya is.
Kérdéseim: 1. Ha én egy fix audio sávot építek "hozzá a midihez", mi lesz a transzponánálással, tempóváltással? (bár még nem próbáltam, de ez még akár működhet is)
2. Vajon a markerekkel vezérlem az audio sávokat is?

Mert a manualjába a következőt olvasni: In this way a midi file with synchronised audio tracks can be started very quickly, without having to wait. Obviously the associated audio tracks can no longer be modified. If the audio and/or midi files are modified with an external editor or sequencer, the synchronisation achieved can no longer be guaranteed.

Lehet rosszul értelmezem, de vmi olyasmi van megfogalmazva, hogy a midihez kapcsolódó audio sávok módosítása nem lehetséges, ha már hozzá van rendelve, és ha nem a hangszerben csinálod a szerkesztést, hanem egy külső szekvenszerrel akkor nem garantált az, hogy szinkronban fog működni a dolog. :cry2:

Új hozzászólás