Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 26068Hozzászólás viskib
2014.07.16. 08:02

Nem volt konkrétan szó most hangszer váltásról, csak fel ajánlottak egy pa600-at karcmentes garisat a T1-em ért, és el gondolkoztam rajta mert hogy 'ÚJ' hangszer csak már ott kicsuklott a dolog mikor meg tudtam hogy gagyi a billentyűje sőt nem is súllyozott nálam itt bukott a dolog, a T1- nem titok a MASTERCOMPRESSOR- miatt szól nagyott Attacky-n ha még a parametikákon nem is állítunk olyat csap hogy embertelen, nem tudom kinek milyen a cucca ki min hallgatja vissza én már vissza halgattam studio monitoron a szabadtéri felszerelésünkönk is most az új Allen&Heath Mixwizard 14:4:2-vel pedig még tisztábban szól úgy hogy nem tudom hogy ezt meddig lehet még fokozni, Korg pa1x is ugyan akkorát szól mint a T1-csak annyi hogy nincs Master Eq viszont már egy ilyen keverővel simán be lehet lőni attól viszont az érzékenysége miatt váltam meg nagyon fakezűnek éreztem magam rajta nem tudom a 64 polifónia teszi e ezt de 64-96 polifóniás yamaháknál is ugyan ezt érzem!, ugy hogy én minőségben nem fogok le adni lehet akármilyen hangszín és élődob ha én meg ütök egy hangot azt szeretném tisztán hallani, és szeretném ha nem szakadna le a billentyű lehet bennem van a hiba, de ami eddig próbáltam és nagyon bejött a minam egy Roland Va76 nagyon nagyon zsír billentése volt, viszont ott van még a Korg pa1x-nek is NAGYON NAGYON jó el találták a billentését, tyros2 nél is észre vettem 2 fajta billentyűzettel jött ki 1 olyan mint a T3-4 be van és volt egy ami 1 napig volt nálam annak szélesebb és súlyosabb volt a billentyúje ha esetleg tudja valaki meg mondani melyik verzio az azt meg köszönném! szóval kicsit el kanyarodtam de lényeg a lényeg én olyan hangszert nem fogok meg venni ami nem minőség sok mondták már nekem sok hangszerre hogy áááá ííííí úúúúú hát ettől már komolyabbat nem találsz nagyon komoly és még is nem estem hanyat it van malko az ellenkezőjét állítja úgy hogy ez elég relatív dolog, a nyilvánvaló dolgok pedig, hogy valaminek van e súllyozott billentyűje, meg hogy mit tud.

Bazsi roland e-80-at próbáltam Tyros 2 mellet de a hangvilága nem fogott meg sőt egy jól belőtt E-80-an mellet én lötttem be a barátom T2-esét és a 2 hangszer közötti megszólalás ég és a föld lett alapjában véve nem sok a külömbség de amint mondtam minden tyros lelke a MASTERCOMPRESSOR, ezt nem lehet vitatni volt nállam anno tyros2-s900 egy helyen mind2 ben elindítottuk a demot úgy hogy nem volt a mastercomp-be kapcsolva a T2 ben külömbség nem volt a 2 hangszer közt!
Anno tyros1-psr3000 közt is ugyan ez volt a jelenség, de hát nem véletlenül van benne :)

Lehet barátomnak lessz egy psr9000-pro-ja majd azt le tesztelem és meg írom a véleményem :)

Ricsike

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 26069Hozzászólás marton1974
2014.07.16. 08:32

A Korg pa600-at nem erőltetném én se a helyedben.Sajnos elég gagyira sikeredett.A T2-t pedig ahogy leírtad az úgy igaz.Gyártották egy ideig az olaszok is.De ezt sokan nem tudják.És az egy kicsit másabb volt a Japánban gyártottnál.
Yamaha vs. Korg stílus viszonylatban az én véleményem szerint.A yami sokkal tömörebb,megkomponáltabb,színesebb hangszer kísérettel rendelkezik.A Korg szellősebb,nem olyan tömör és színes.Épp ezért a korgnál igen csak plimpírozni kell jobb kézzel..A korg a musikant verzióval már egy kicsit úgymond yamahasította a korgot,tehát azt a nyers stílusvilágot színesítette.Kinek ez kinek az...ki mire használja,arra veszi.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 26070Hozzászólás forissandor
2014.07.16. 09:30

Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék felétek.
Korg Pa 800 a következő (hiba)jelenséget produkálja: Adott egy(több) style, amit saját magamnak szerkesztettem. A stylet elmentem az Userbe, majd a Songbookba minden beállítással együtt. És ha Songbookból hívom elő, akkor a dob sáv GM hangszínkészletet használ.... Ha visszalépek a stylekhez és rapöccintek az adott kíséretre, akkor az általam beállított RX dob szól..... És ez csak a dob sávra igaz.... Ha a songbook segítségével indítom a stylet, és átállítom RX dobra, kikapcsolásig ha újból a songbookból indítom akkor RX dobbal szól, de kikapcsolás után megint előjönnek GM dobok :xx: ........ ötlet?

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 26071Hozzászólás viskib
2014.07.16. 09:37

Akkor gondolom amit próbáltam szélesebb nehezebb feszesebb billenyűkkel az az olasz verz. volt ugye? mert ami pedig a barátomnak van annak billentyűje meg egyezik a tyros 3-4 s.t.b vel anyira nem nagy durranás.

Ricsike

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 26072Hozzászólás marton1974
2014.07.16. 09:38

Szerintem a stílus szerkesztőbe csináld meg a stílust és úgy mentsd el a userba.Style mód és Record gomb...Ne pedig csak a stílusmódba mentsd el a változtatásokat./Write cuurent style/.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 26073Hozzászólás marton1974
2014.07.16. 09:40

Igen viskib.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 26079Hozzászólás vili2105
2014.07.16. 12:48

Sziasztok!
Ismerősöm vett egy pa500-at.
A hiba a következő: A nyújtókar nem működik( jobbra-balra nem csinál semmit, lefelé húzva sem), felfelé tolva viszont transzponál, és néha magától is elmászik, ha felnyomom, és elengedem visszaáll normál hangra.
Mi lehet a hiba szerintetek? :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 26080Hozzászólás marton1974
2014.07.16. 13:59

Először is szoftver frissítés.Másodszor hardwer probléma. :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26081Hozzászólás Zeneboy
2014.07.16. 19:39

Miért is jönne korábban a 4x??? A kérdés is fura.. Soha nem dobta be idő előtt a korg a nagyágyút!

Azt viszont nem értem minek egy ilyen pa900 turbó modell..Tegye olcsóbbá a pa3 61-et és kalap kabát!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 26082Hozzászólás GabEsz
2014.07.16. 20:39

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék felétek.
Korg pa500 vagy Korg pa600 a jobb választás?
Miben jobb/rosszabb, mivel tud többet/kevesebbet az egyik mint a másik ?
Melyiket könnyebb eladni?
Köszi a segítségeteket!

Üdv: Gabesz

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Új hozzászólás