|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- goozl
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nos normál körülmények között ésszel hajtva nem lesz azzal semmi baj. Nem fogja tönkretenni és a QSC kapcsolásai nagyon jók. A fél világ másolja. Mellesleg ha van benne limiter akkor nincs mese nem lesz azzal gond. Az én Wharfedale evp 15-ös lábmonitorjaim gyakran vannak hajtva T-amp TA 2400-zal, Peavey CS800-zal Carver PM 1.5-lel melyek gyakran ezer watt körüli csúcsokat produkálnak. Még soha nem sikerült elküldenem egy szórót sem. Az a lényeg, hogy ne négyszögjellel hajtsuk a ládáinkat klippelve mint keverő mint végfok szinten. Az már majdhogynem "egyenáram" ergo a tekercs leég.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Szia Zsolti!
Személy szerint én a Soundcraft keverőt nem ajánlom, mert énekhez nagyon nyers, száraz a hangképe.
Nekem nem tetszett és Allen&Heath-re váltottam.
Személy szerint én a Soundcraft keverőt nem ajánlom, mert énekhez nagyon nyers, száraz a hangképe.
Nekem nem tetszett és Allen&Heath-re váltottam.
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Sziasztok!!
Köszönöm a hozzászólásaitokat!!
Akkor a QSC GX5 végfok marad, ezt fogom megvásárolni!
Én is csak jót hallok a QSC-ről de gondoltam megkérdezem tőletek
A keverővel kapcsolatban meg annyit hogy ennél is mint a végfoknál ebben az árkategóriában mindenféle megbízható jó márkára vevő vagyok! Ezért kérdezlek benneteket hogy milyet érdemes megvenni! Mert a Soundcraft EFX12 14 csatornás 12 mono+2 stereo! Lényeg hogy nekem 14 csatornás és effektes keverőt szeretnék venni!
Köszönöm!
Zsolti
Köszönöm a hozzászólásaitokat!!
Akkor a QSC GX5 végfok marad, ezt fogom megvásárolni!
A keverővel kapcsolatban meg annyit hogy ennél is mint a végfoknál ebben az árkategóriában mindenféle megbízható jó márkára vevő vagyok! Ezért kérdezlek benneteket hogy milyet érdemes megvenni! Mert a Soundcraft EFX12 14 csatornás 12 mono+2 stereo! Lényeg hogy nekem 14 csatornás és effektes keverőt szeretnék venni!
Köszönöm!
Zsolti
- Adames
- Kiemelt tag
Minek Neked annyi csatorna? Zenekarban játszol?
- Zsolti93
- Kiemelt tag
Igen! Zenekarban játszok ahol 5-en vagyunk! Hangszerek amelyek megtalálhatóak a zenekarban: szintetizátor,basszusgitár,szológitár,harmonika,szaxofon dob. Szóval ezért kell miniumum 14 csatornás keverő! 
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én utána sem akarok meghalni....almatom írta:Addig nem akarok meghalni, amíg egy ilyen bandában nem játszottam
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
A 14 csatorna élő dobhoz kevés..
Akkor 16+2 a nyerő minimum.
Egy dob normális mikrofonozásához minimum 8 csatornára szükség van de minimum négyre.
A hangszerekhez melyek igénylik, sztereót illik. Plusz az énekek.
Meg kell gondolni, hogy legyen hely szünetzenéhez cd-s cuccra vagy MP3-ra
Az élő zenekarozás az élő zenekarozás.
Nekem volt és van is ehhez szerencsém és nagyon szeretem.
Nem fogható semmilyen arrangerhez.
Mindegyiknek megvan a maga "szépsége" de ha lehet választani...

Akkor 16+2 a nyerő minimum.
Egy dob normális mikrofonozásához minimum 8 csatornára szükség van de minimum négyre.
A hangszerekhez melyek igénylik, sztereót illik. Plusz az énekek.
Meg kell gondolni, hogy legyen hely szünetzenéhez cd-s cuccra vagy MP3-ra
Az élő zenekarozás az élő zenekarozás.
Nekem volt és van is ehhez szerencsém és nagyon szeretem.
Nem fogható semmilyen arrangerhez.
Mindegyiknek megvan a maga "szépsége" de ha lehet választani...
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Zsolti93
- Kiemelt tag
Sziasztok!!
Köszönöm a válaszaitokat ismételten!!
Kedves almatom!!
Jelenleg nincs mert a zenekarunk tavaly szemtembertől alakugatott idáig! Sok ember megfordult nálunk hogy megnézzük hogy mint emberileg mint zeneileg megfelel-e a zenekarunkba! Pár ember ezek hiánya miatt ki is esett a dologból! Mostanra alakult ki úgy hogy meg vagyunk mindannyian és mindanyian HASONLÓAN gondolkodunk és HASONLÓ az elképzelésünk zene téren! Természetesen lesznek felvételek de nem tudom mikor! Megígérem ha lesz keresni foglak!!
Kedves goozl!!
Köszönöm válaszod!
Jelenleg a technikai felszerelésünk úgy áll hogy van egy Dynacord powermate 1000-es keverőerősítőnk ezt használnánk legtöbbet és kisegítésként lenne az én felszerelésem ami a QSC GX5 végfokból és eddig a Soundcraft EFX 12-2 csatornás effektes keverőből állna! Így lényegében több mint 20 csatornánk van!
De így ahogy mondod hogy oda kell figyelni hogy melyik hangszer igényli a stereo csatornát melyik nem, meg hogy egy dob kihangosításához több csatorna kell!
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,hozzászólását!!
Továbbra is ha tudtok ajánlani olyan árkategóriába keverőt ( 14 csat.) amilyen a soundcraft efx 12+2 akkor írjátok meg!!
Köszi!
Zsolti
Köszönöm a válaszaitokat ismételten!!
Kedves almatom!!
Jelenleg nincs mert a zenekarunk tavaly szemtembertől alakugatott idáig! Sok ember megfordult nálunk hogy megnézzük hogy mint emberileg mint zeneileg megfelel-e a zenekarunkba! Pár ember ezek hiánya miatt ki is esett a dologból! Mostanra alakult ki úgy hogy meg vagyunk mindannyian és mindanyian HASONLÓAN gondolkodunk és HASONLÓ az elképzelésünk zene téren! Természetesen lesznek felvételek de nem tudom mikor! Megígérem ha lesz keresni foglak!!
Kedves goozl!!
Köszönöm válaszod!
Jelenleg a technikai felszerelésünk úgy áll hogy van egy Dynacord powermate 1000-es keverőerősítőnk ezt használnánk legtöbbet és kisegítésként lenne az én felszerelésem ami a QSC GX5 végfokból és eddig a Soundcraft EFX 12-2 csatornás effektes keverőből állna! Így lényegében több mint 20 csatornánk van!
De így ahogy mondod hogy oda kell figyelni hogy melyik hangszer igényli a stereo csatornát melyik nem, meg hogy egy dob kihangosításához több csatorna kell!
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,hozzászólását!!
Továbbra is ha tudtok ajánlani olyan árkategóriába keverőt ( 14 csat.) amilyen a soundcraft efx 12+2 akkor írjátok meg!!
Köszi!
Zsolti
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Sziasztok!
Én is soundcraft-ot néztem, de az újabbat az mfx 12-t. Azon 2 aux van választható post/pre, meg van 100Hz-es szűrő a mikrofonokon.
Kb. ennyi a különbség szerintem, és ezek elég hasznosak tudnak lenni.
Én is soundcraft-ot néztem, de az újabbat az mfx 12-t. Azon 2 aux van választható post/pre, meg van 100Hz-es szűrő a mikrofonokon.
Kb. ennyi a különbség szerintem, és ezek elég hasznosak tudnak lenni.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Adames
- Kiemelt tag
Kár, hogy nem szóltál előbb Vili, mert pont ilyen Soundcraft-om volt újonnan dobozában, csak nekem nem jött be, aztán már megváltam tőle. Hol voltál eddig?