|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
- rohamon dolgozok
, s ha kell fény,-hangjelzést is használok
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Fa hangfal...fa hangfal
Én is hasonlóképpen gondolkodtam mindaddig, amíg meg nem hallgattam Asterix-nél a 605D-t...
Én is hasonlóképpen gondolkodtam mindaddig, amíg meg nem hallgattam Asterix-nél a 605D-t...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Én is így tapasztaltam, hogy önmagában jól szól és szépen egy műanyag, de....ha már azonos gyártótól mellé rakunk egy fából készültet, akkor bőven érezzük a különbséget. Viszont nem biztos, hogy mindenkinek a fából eszkabált hangzása fog jobban tetszeni. Relatív dolog ez is! Tény, hogy a műanyag hangfal is azért sokkal jobban szól már, mint régebben, és vannak jók bennük. Azonos márkáknál nem véletlen viszont, hogy a drágább hangfalak általában már mind fából készültek.
Lásd csak a Yamaha DXR vs. DSR széria, vagy éppen a dB DVX D12 HP hangfala sem műanyag házas már.
Lásd csak a Yamaha DXR vs. DSR széria, vagy éppen a dB DVX D12 HP hangfala sem műanyag házas már.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Gabi! A 605D biztosan kúrva jól szól, de ha ugyanazt a cuccot egy ugyanolyan, de fából készült dobozba raknád, akkor észrevennéd a különbséget szerintem.
- ---Qgli---
- VIP
Észre is vettem! Meghallgattam a 602D mellett a DVX 10-et is.....egy kalap sz@rt nem ért. Bár nem egy kategória a kettő, de árban még a DVX 10 így is drágább lett volna.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A 602D-t még nem hallottam. A 605D-hez képes milyen? Mivel volt még alkalmad összehasonlítani?
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos egy kérdésem volna nagy touring szetteknél ahhol igazán fontos a súly, miért nem használják a műanyagto hangfalgyártásra?
Miért kivétel nélkül rétegelt lemezből van minden vagy legalább is fa szerű anyagból. Ahol lehet a középtölcsérek esetén is kerülik a műanyagot.
Abban egyetértek, hogy a hangfalgyártásnál a rezonancia számít. Nem is kicsit. Gondoljatok bele, hogy ahangfalból hullámok lépnek ki és benne is azok vannak.
Amennyiben egy hangfal oldala és a belső szerkezete nem merev ami a műanyagnál valósdzínűbb, mint a fa esetén, benne állóhullámok keletkezhetnek, vagy olyan interferenciák, amik a hangképre kártékony hatással vannak.
Mivel lehet eghy hangfal súlyát csökkenteni?
A hangfal anyagának vastagságát csökkentem le.
Erről szól a műanyag alkalmazása.
Pl az is tévhit, hogy a bútorlap rosszabb hangtani tulajdonságokkal bír mint a rétegelt lemez. Ugyanis méginkább rugalmatlan annál, viszont nehezebb.
A rendes audiofil hangfalak kőből vannak. Nem véletlen..
Természetesen a méretezés fontos éa a hangfal hangolása.
Véleményem szerint 2 teljesen más dologl van szó amit összehasonlítani badarság, mellesleg a lényeg, hogy normális hangja legyen.
Miért kivétel nélkül rétegelt lemezből van minden vagy legalább is fa szerű anyagból. Ahol lehet a középtölcsérek esetén is kerülik a műanyagot.
Abban egyetértek, hogy a hangfalgyártásnál a rezonancia számít. Nem is kicsit. Gondoljatok bele, hogy ahangfalból hullámok lépnek ki és benne is azok vannak.
Amennyiben egy hangfal oldala és a belső szerkezete nem merev ami a műanyagnál valósdzínűbb, mint a fa esetén, benne állóhullámok keletkezhetnek, vagy olyan interferenciák, amik a hangképre kártékony hatással vannak.
Mivel lehet eghy hangfal súlyát csökkenteni?
A hangfal anyagának vastagságát csökkentem le.
Erről szól a műanyag alkalmazása.
Pl az is tévhit, hogy a bútorlap rosszabb hangtani tulajdonságokkal bír mint a rétegelt lemez. Ugyanis méginkább rugalmatlan annál, viszont nehezebb.
A rendes audiofil hangfalak kőből vannak. Nem véletlen..
Természetesen a méretezés fontos éa a hangfal hangolása.
Véleményem szerint 2 teljesen más dologl van szó amit összehasonlítani badarság, mellesleg a lényeg, hogy normális hangja legyen.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- ---Qgli---
- VIP
Kevesebb a méllye, mint a 605-nek. Eegyébként az én fülemnek egy kicsit sok magasat hoz - abból vissza kell vennem.beejaybudai írta:A 605D-hez képes milyen?
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Sziasztok!!
Érdeklődnék hogy kinek van ALTO típusú hangfala?? Hogyan vagytok vele megelégedve, mennyire strapabíró technika???
Köszönöm!!
Zsolti
Érdeklődnék hogy kinek van ALTO típusú hangfala?? Hogyan vagytok vele megelégedve, mennyire strapabíró technika???
Köszönöm!!
Zsolti
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Ha egy végfokból (2 kimenetből) 4 hangfalat fűzünk ki (2 hangfal a végből, másik kettő a hangfalból), változik-e a hangkép pozitív vagy negatív irányba, jobb vagy rosszabb lesz-e? Vagy "csak" 4 ohmon szólal meg és ennyi történik? Bocsánat ha hülye a kérdés, de nem tudom... 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.