|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Én is ezt használom... de nekem a regisztráció után küldtek egy papírt, amire a garanciához ez van írva "Lifetime"...
Egyetlen hátrányát találtam, hogy nincs rajta kapcsoló, de azt hiszem, ez orvosolható, vagy akár együtt is lehet vele élni... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
A jótáláson feltüntetett sok-sok hónap ellenére én is regisztráltam...biztos ami biztos. 
A kapcsoló nekem nem hiányzik, de azért lehet hogy veszek egy kapcsolós mikikábelt.
A kapcsoló nekem nem hiányzik, de azért lehet hogy veszek egy kapcsolós mikikábelt.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Mihez tudjátok hasonlítani?
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Engem is érdekelne. Az M2-es meg még jobban izgat.
Üdv.: Apelláta
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Mihez tudnám hasonlítani?
Őszintén szólva nem is tudom... Úgy gondolom, egy Beta58-cal simán felveszi a versenyt...
Elég nehéz, full fém ház és gerjedést egyáltalán nem tapasztaltam... Tisztán, erőteljesen szól minden tartományban,
már amit én ki bírok énekelni...
Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, nagyon meg vagyok vele elégedve...
Persze lehet, hogy másnak nem jön be, mert nem passzol valamiért a hangjához...
Őszintén szólva nem is tudom... Úgy gondolom, egy Beta58-cal simán felveszi a versenyt...
Elég nehéz, full fém ház és gerjedést egyáltalán nem tapasztaltam... Tisztán, erőteljesen szól minden tartományban,
már amit én ki bírok énekelni...
Persze lehet, hogy másnak nem jön be, mert nem passzol valamiért a hangjához...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez a Shure-história is egy téves eszme. Boszorkányság
Az énekesek nagy része ki sem próbálja, de neki Shure mikrofon kell
Hülyeség magas fokon. Sokan úgy rendelik meg, fogalmuk sincsen, hogyan fog szólni az ő hangjuk benne. Leírok egy példát amit megtapasztaltam (- utólagos engedélyt kérek az érintettől): - Megrendelte Amerikából, hogy eredeti legyen. Az is volt. Elmentünk muzsikálni a "HÍRES" új mikrofonnal és a teremben ahol zenéltünk, volt egy Dj-mikrofon aminek a nevét még nem is hallottuk (ma sem tudom), és láss csodát, az énekesünk hangjához sokkal jobban passzolt, mint a Shure. El is cserélte ott helyben. U.így vettem egy Roland m5O-es miksit, ami kb. egynegyede volt a Shure árának, és csak csodálkoztak, hogy a fenébe szól olyan jól.
Ui. Én nem veszek olyan cipőt, amit nem próbáltam fel azelőtt. Így van ?
- és azért sem, mert a másiknak az van
Az énekesek nagy része ki sem próbálja, de neki Shure mikrofon kell
Ui. Én nem veszek olyan cipőt, amit nem próbáltam fel azelőtt. Így van ?
- és azért sem, mert a másiknak az van
Atti
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
És visszatérhetünk kinek a pap kinek a papné témához. Az igazán nagy színpadokon használnak Audiotechnika, Senheiser, Beyerdinamic, Shure mikrofonokat ez is azt bizonyítja kinek mi áll jól 
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- GabEsz
- Kiemelt tag
Nagy összehasonlítási alapom nincs, eddig volt egy Shure sm58-om egy Beyerdinamic tg x58...vagyis ebből 2-t is elhasználtam már, illetve egy dB miki amiben szintén tg x58 kapszula van és pár alkalommal használtam Neumann ks105-öt.
Neumann: gyönyörű hang, tiszta, de nagyon gerjedt mivel kondis ezért nekem nem jött be az ára pedig elég borsos.
Shure sm58: Nem gerjed, de nem is passzolt a hangomhoz...lehet hogy nem is volt eredeti. Köztudott hogy szeretik hamisítani.
Beyerdinamic Tg x58: Nekem megfelelt. Strapabíró (egy "kedves vendég" meglendítette és repült 10-15 métert...semmi baja nem lett) picit gerjedékenyebb, mély hangúaknak szerintem nem a legjobb választás, ezért nekem jó volt.
Rode M1: Gyönyörű tiszta hang, fényt ad az ember hangjának, picit se gerjed, ha dörmögök a mikrofonba még akkor is érthetően szépen szól, magas hangjaim nem visítanak. Masszív szerkezet, műanyag része nincs is. Bár szerintem egy énekesnőnek nem tetszene mert nehéz.
Az XLR csatlakozó föld pontja úgy lett kialakítva, hogy kissé hosszabb legyen a másik két lábnál. Ez azért van, hogy a csatlakozó bedugásánál az elsõ érintkezõ pont a föld legyen. Ha pl nincs lehúzva a hangerőpoti és így dugom rá a mikit a kábelre, nincs semmi csattanó hang. Nem tudom hogy ez más márkánál is használatos-e...én még nem láttam. A kapszula kiszedése nem igényel nagy szakértelmet, egyszerűen le lehet csavarni könnyen cserélhető.Az enyémen kapcsoló nincs, nekem nem is hiányzik, nem szoktam ki be kapcsolgatni, de létezik kapcsolós verzió is. Röviden 20ezer Ft-ért kaptam egy 100-es mikit.
Rode M2: Állítólag hasonló de gerjedékenyebb. nem próbáltam.
Neumann: gyönyörű hang, tiszta, de nagyon gerjedt mivel kondis ezért nekem nem jött be az ára pedig elég borsos.
Shure sm58: Nem gerjed, de nem is passzolt a hangomhoz...lehet hogy nem is volt eredeti. Köztudott hogy szeretik hamisítani.
Beyerdinamic Tg x58: Nekem megfelelt. Strapabíró (egy "kedves vendég" meglendítette és repült 10-15 métert...semmi baja nem lett) picit gerjedékenyebb, mély hangúaknak szerintem nem a legjobb választás, ezért nekem jó volt.
Rode M1: Gyönyörű tiszta hang, fényt ad az ember hangjának, picit se gerjed, ha dörmögök a mikrofonba még akkor is érthetően szépen szól, magas hangjaim nem visítanak. Masszív szerkezet, műanyag része nincs is. Bár szerintem egy énekesnőnek nem tetszene mert nehéz.
Rode M2: Állítólag hasonló de gerjedékenyebb. nem próbáltam.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
ÉS az egész nem csak a mikitől függ, hanem attól is, hogy hova dugod.
Volt egy Shure Beta58A mikrofonom és egy Jefe AVL-109. Yamaha PSR 9000 hangszerbe dugtam a mikrofont, abból szólt a mikrofon effektekkel, vokállal és az egész hangszer ment a keverőbe. A JEfe dögösen szólt, mély is, magas is, ahogy az kell, a Shure pedig egy fahangú semmi volt mellette. Ezután jött a Korg hangszer. Kezdve a Pa1x-el és láss csodát, ugyanazt a 2 mikrofont bedugva egy másik hangszerbe, sokkal jobbnak ítéltem meg a Shure-t, így akkor már azt használtam.
Másik történet. Kipróbáltak egy Shure mikrofont. A típusára nem emlékszem, mert csak a hangszerboltos mesélte a történetet. MEgtetszett. A hangszerboltban megrendelték. Megjöttek a mikrofonok, elvitték, kipróbálták, majd visszahozták, hogy nem eredeti, mert nem úgy szól, mint az, amit kipróbáltak. A hangszerboltos bizonygatta, hogy eredeti, ellenőrzött helyről, meg minden. És kiderült, hogy ami nekik megtetszett Shure, az nem volt eredeti...

Volt egy Shure Beta58A mikrofonom és egy Jefe AVL-109. Yamaha PSR 9000 hangszerbe dugtam a mikrofont, abból szólt a mikrofon effektekkel, vokállal és az egész hangszer ment a keverőbe. A JEfe dögösen szólt, mély is, magas is, ahogy az kell, a Shure pedig egy fahangú semmi volt mellette. Ezután jött a Korg hangszer. Kezdve a Pa1x-el és láss csodát, ugyanazt a 2 mikrofont bedugva egy másik hangszerbe, sokkal jobbnak ítéltem meg a Shure-t, így akkor már azt használtam.
Másik történet. Kipróbáltak egy Shure mikrofont. A típusára nem emlékszem, mert csak a hangszerboltos mesélte a történetet. MEgtetszett. A hangszerboltban megrendelték. Megjöttek a mikrofonok, elvitték, kipróbálták, majd visszahozták, hogy nem eredeti, mert nem úgy szól, mint az, amit kipróbáltak. A hangszerboltos bizonygatta, hogy eredeti, ellenőrzött helyről, meg minden. És kiderült, hogy ami nekik megtetszett Shure, az nem volt eredeti...
- GabEsz
- Kiemelt tag
Persze az se mindegy hogy mibe dugjuk a mikit. Én az általam felsorolt mikiket Dynacord pm600-ba dugtam egytől-egyig.
A hangszerek nagyon kényesek tudnak lenni.
A hangszerek nagyon kényesek tudnak lenni.