Sziasztok , szerintem is nagyon sok időt el kell tölteni egy hangszer mellett ahhoz , hogy igazán kiismerd , nekem már volt egy olyan Roland Hangszerem VA7 amit nem adtam volna el ha igazán tudtam volna akkor ,hogy mi rejlik benne. Még ma is megállja a helyét, az ismerősöm 10 éve ezzel jár zenélni és nem akar megválni tőle ,pedig már Kicsit megette az idő vasfoga legalábbis esztétikailag . Volt már ezzel párhuzamosan más szintije is de mind-idáig ez vált be legjobban neki .Gyuley írta:Marton!
Javaslom, több időt tölts el egy-egy hangszerrel együtt, mielőtt véleményt alkotsz róla, egy-két hét kevés hogy megismerd, még egy Yamit is sokáig kell állítgatni hogy jó legyen, nem hogy egy Korgot,vagy Rolandot!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Szerintem a Rolandok a legstrapabíróbb hangszerek - legalábbis a régebbiek nagyon bírták a strapát. A mai napig is használják még az E sorozat tagjait is, pedig a E16-36-86 már 20 éves széria. De ezekkel köze egyidős i3-ast már nem nagyon látni. Mondjuk i3-asból nem is volt olyan sok, mint E sorozatból ez is igaz....
Nem tudom most hogy áll a roland ezzel, de a G sorozat is még mindig bírja a strapát és itt nemcsak a lagfiatalabb G-70-re gondolok, hanem a jóval öregebb G-800-ra és G-1000-re.
Nem tudom most hogy áll a roland ezzel, de a G sorozat is még mindig bírja a strapát és itt nemcsak a lagfiatalabb G-70-re gondolok, hanem a jóval öregebb G-800-ra és G-1000-re.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Itt van nálam a VA7 teljesen újszerű állapotban, pedig nem mai csirke már az a hangszer sem. Tökéletes ZIP meghajtóval ----- eladhatatlanul...

- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Asterix, pedig a annyiért amennyiért te kínálod nem pénz érte. Szerintem sokan nem is ismerik ezt a hangszert, hogy miket lehet kihozni belőle. Nekem volt Roland e60-om ami most 50-60eft-tal többe kerül, hát azt kell mondjam hogy a picsába sincs a va7-mellett. Átkonvertáltam az e60stílusai egy részét a va-ba(konvertálás nélkül lefagyott a hangszer) és azt kell mondjam,hogy az eqvalízer használatával jobban szól mint az e60. Lehet érezni,hogy egy felsökategóriás hangszer volt, és most látok egy olyan hirdetést,hogy karcmentes Roland va76-ot cserélnének e60-ra és utána írva,hogy ráfizetni nem tudok, hát az agyam eldobom... Én most ketron xd9-röl váltottam va7-re de nem cserélném vissza.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Itt is a hangszerboltos azt mondta, hogy tegyem bele az E-50 stílusait és akkor ő megveszi saját részre, mert olyan állapotban van, viszont ő nagyon megszerette az E-50 stílusait. Ott azt mondja valami modern stílussal játszotta végig az egész estét, amit előtte csak bossanovával tudott. Azok kellenek neki, viszont a VA7 megszólalásával.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
bele lehet tenni, én megcsináltam, annyi hogy át kell konvertálni.ha nem konvertálod át őket, akkor azt csinálja,hogy megszólal játszol vele és néhány hangszín"életre kel" és farsul kezd el szólni, illetve lefagy a hangszer. Ha belépsz a stílus part menübe ahol látod milyen hangszerek vannak a stílusokhoz hozzárendelve láthatod,hogy konvertálás előtt vannak olyan részek amelyek üresek, tehát nincs ott semmi, hiába rendelsz oda gitárt vonósokat stb. megszólal, de lefagy. Konvertálás után viszont teljesen jól szól. Igen, teljesen más stílus hangzást kapsz mint a gyárik illetve a zip-lemezen található régi stílusok.
Ha valaki átküldené nekem az e80 stílusait annak nagyon örülnék(valamikor meg volt, nekem is) előre is köszönöm.
Ha valaki átküldené nekem az e80 stílusait annak nagyon örülnék(valamikor meg volt, nekem is) előre is köszönöm.
-
hromeo89
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Roland EXR-5
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Van itt olyan,aki régóta használ em 55-öt? Mik a tapasztalatok?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Szia hromeo, mit szeretnél tudni konkrétabban a hangszerről? Nekem volt...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
hromeo89
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Roland EXR-5
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Gyakorlatilag mindent
Milyen hangszernek tartod,szerinted mennyire használható komolyabb dolgokra,ilyesmi.