|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Pa 600
Heló!
Nos a hangszíneknél nincs külön favorit, vannak a gyári adatok, és vannak az user helyek. Az user helyekről nem lehet a gépi tárba bemásolni a hangokat.
Azok a helyek a frissítéseknek vannak fenntartva. Ha mondjuk begorombul a KORG és tesz fel egy komplett új rendszert.
A dimamika beállítások Master EQ és Limiter mindig az adott helyhez külön használható, szerintem nincs egy olyan ami mindenkinek bevált.
Nekem speciel ki van kapcsolva minden. EQ és Limiter. Master EQ nullán van. Ot a keverő pikk pakk be lehet lőni vele mindent. Volt idő amikor nem léteztek a hangszerekben ilyen funkciók mégis szóltak mint atom.
Nos a hangszíneknél nincs külön favorit, vannak a gyári adatok, és vannak az user helyek. Az user helyekről nem lehet a gépi tárba bemásolni a hangokat.
Azok a helyek a frissítéseknek vannak fenntartva. Ha mondjuk begorombul a KORG és tesz fel egy komplett új rendszert.
A dimamika beállítások Master EQ és Limiter mindig az adott helyhez külön használható, szerintem nincs egy olyan ami mindenkinek bevált.
Nekem speciel ki van kapcsolva minden. EQ és Limiter. Master EQ nullán van. Ot a keverő pikk pakk be lehet lőni vele mindent. Volt idő amikor nem léteztek a hangszerekben ilyen funkciók mégis szóltak mint atom.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Friss infó a szervizből!
PA 600 tipikus hibák amik előfordulhatnak sajnos.
Pitch bend kerék vezetéke feszül, és ezért elszakadhat. Nekem pont ma javították.
A belső tárhely 1024Mega de ugyan ez a flesh tárolja a teljes oprendszert, és mindent ami fel van töltve.
Szóval ha fullon tele van a gép, megesik hogy egy stílus betöltésekor kiírja hogy NINCS ELÉG MEMÓRIA.
Over dub stepp recording módban össze esik a stílus szerkesztéskor. Nó para, mentés kilépés után ismét össze állnak a hangok.
Frissítés készítése folyamatban.
USB gyakran leszakad mint hardwer. 1.10 frissítés elvileg védi.
MP3 lejátszáskor a végén lefagy a gép. Frissítés folyamatban.
Ennyit tudtam ma meg a szervizben.
PA 600 tipikus hibák amik előfordulhatnak sajnos.
Pitch bend kerék vezetéke feszül, és ezért elszakadhat. Nekem pont ma javították.
A belső tárhely 1024Mega de ugyan ez a flesh tárolja a teljes oprendszert, és mindent ami fel van töltve.
Szóval ha fullon tele van a gép, megesik hogy egy stílus betöltésekor kiírja hogy NINCS ELÉG MEMÓRIA.
Over dub stepp recording módban össze esik a stílus szerkesztéskor. Nó para, mentés kilépés után ismét össze állnak a hangok.
Frissítés készítése folyamatban.
USB gyakran leszakad mint hardwer. 1.10 frissítés elvileg védi.
MP3 lejátszáskor a végén lefagy a gép. Frissítés folyamatban.
Ennyit tudtam ma meg a szervizben.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem akarlak elkeseríteni pa6oo tulajok, de sajnos nem lesz egy tartós hangszer bármennyire is vigyáztok rá, mert rossz az anyagminőség, gyenge a megépítés.
Most lehet haragusztok rám ezért, de nem rám kell
Én csak a tényeket mondom.
Most lehet haragusztok rám ezért, de nem rám kell
Atti
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sajnos igazad van.
Amíg ma vártam a hangszerem hogy elkészüljön, kihasználva az alkalmat és ismét kipróbáltam pár hangszert.
Elsőként egy Roland aranger pontos típusát nem tudom. Össze vetettem a PA 600 -al.
Tudni kell hogy a Roland nem mai gyerek volt, legalább 6-8 éves hangszer volt. A zongorája olyan volt mint az álom.
Az anyaga erős és határozott gépet mutatott. Mint súly mint masszívitás mint hangminőség meggyőző volt.
Még egy roland exr-5 re is maradt idő. Tudása és a kora ellenére, nagyon szépen szólt.
Bele nyúltam még a Korg Kronos híres gépébe is egy kicsit. A hangja és a tudása engem meggyőzött. De annyi pénzt nem adnék érte.
Korg -ra nagyon jellemző módon, ami erős és megbízható az bizony drága is. Ami elérhető áron van annak lehetnek rejtett hibái.
Viszont az még elszomorítóbb, hogy az a széria hibás Pitch Bend kerék ami benne van egy 300 ezer forintos PA 600 ban, ugyan azt teszi bele a 900 -asban, Kronos ban, és még pár típusban.
Kezdem bánni a Korg választásomat. Régebben Roland mániás voltam. De lebeszéltek róla, és olyan meggyőzően dícsérték a Korg stabilitását hogy bedőltem.
Persze ha lenne KB egy millió forintom biztosan tudnék venni stabil gépet. Csak bosszantó hogy majd kéthavi fizetésből olyanra telik, aminek ismert és gyakran kiküszöbölhetettlen hibái vannak.
Amíg ma vártam a hangszerem hogy elkészüljön, kihasználva az alkalmat és ismét kipróbáltam pár hangszert.
Elsőként egy Roland aranger pontos típusát nem tudom. Össze vetettem a PA 600 -al.
Tudni kell hogy a Roland nem mai gyerek volt, legalább 6-8 éves hangszer volt. A zongorája olyan volt mint az álom.
Az anyaga erős és határozott gépet mutatott. Mint súly mint masszívitás mint hangminőség meggyőző volt.
Még egy roland exr-5 re is maradt idő. Tudása és a kora ellenére, nagyon szépen szólt.
Bele nyúltam még a Korg Kronos híres gépébe is egy kicsit. A hangja és a tudása engem meggyőzött. De annyi pénzt nem adnék érte.
Korg -ra nagyon jellemző módon, ami erős és megbízható az bizony drága is. Ami elérhető áron van annak lehetnek rejtett hibái.
Viszont az még elszomorítóbb, hogy az a széria hibás Pitch Bend kerék ami benne van egy 300 ezer forintos PA 600 ban, ugyan azt teszi bele a 900 -asban, Kronos ban, és még pár típusban.
Kezdem bánni a Korg választásomat. Régebben Roland mániás voltam. De lebeszéltek róla, és olyan meggyőzően dícsérték a Korg stabilitását hogy bedőltem.
Persze ha lenne KB egy millió forintom biztosan tudnék venni stabil gépet. Csak bosszantó hogy majd kéthavi fizetésből olyanra telik, aminek ismert és gyakran kiküszöbölhetettlen hibái vannak.
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Ezek szerint csak annyi új hangszert vehetünk fel amennyi a 2 sound user bankba befér, vagyis a mi esetünkben 2 x 128 hang? Végül is nem kevés, ha hozzávesszük, hogy az op. rendszerrel betöltött hangokkal is bármit művelhetünk. Mindenesetre legalább megtudtam, hogy nem én voltam béna,persze a fél évvel a vásárlás után prezentált leírásban erről sincs szó............Az user helyekről nem lehet a gépi tárba bemásolni a hangokat. Azok a helyek a frissítéseknek vannak fenntartva.
Üdvözlettel: wildbear
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nos igen. A leírása véleményem szerint egyenlő egy faviccel. Nekem is van de még ki nem nyitottam.
Viszont nagy szemétségnek tartom hogy eredetileg 32Gigáig kezelné a belső tárhely kapacitását. Akkor miért csak 1 gigát tettek bele. Fájt volna plusz 5000Ft -ot még rá áldozni?
Azért mennyivel jobban hangozna nem? 1 giga vagy 32 giga.
Viszont nagy szemétségnek tartom hogy eredetileg 32Gigáig kezelné a belső tárhely kapacitását. Akkor miért csak 1 gigát tettek bele. Fájt volna plusz 5000Ft -ot még rá áldozni?
Azért mennyivel jobban hangozna nem? 1 giga vagy 32 giga.
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Mielőtt hozzákezdenek egy új típus tervezéséhez, először összeül egy team és meghatározzák a koncepciókat, miben meddig mennek el. Én sokáig orvosi és labor műszereket gyártottam, ott is így működött a dolog. Ilyenkor meghatározzák az árkategóriát és a keretparamétereket is a tervezők számára, hogy mi alá és fölé nem mehetnek. Azt, hogy milyen alkatrészeket tesznek bele, a saját szigorú üzletpolitikájuknak rendelik alá. Sok esetben belefér az árba egy nagyobb kapacitású, vagy magasabb osztályú alkatrész, de ők már a következő típus esélyeit latolgatják, hogy a következő jobb legyen, eladható legyen. Nincs ebben semmi kivetnivaló, sajnos a fogyasztói társadalom gazdaságpolitikája erről szól. Mi most dobtunk ki egy 3 éves BOSCH mosógépet, mert nem javítható. Ehhez képest azért a hangszereknél azért sokkal nagyobb a fegyelem.
Ha ennek a globális gazdaságpolitikának vége lesz, pl. környezetvédelmi okokból, reménykedjünk benne, hogy ismét azért fog menni a versengés, hogy ki tud tartósabb és megbízhatóbb termékeket gyártani.
Ha ennek a globális gazdaságpolitikának vége lesz, pl. környezetvédelmi okokból, reménykedjünk benne, hogy ismét azért fog menni a versengés, hogy ki tud tartósabb és megbízhatóbb termékeket gyártani.
Üdvözlettel: wildbear
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszönöm az infót. Na így elmagyarázva értem a dolgot. De akkor is tessék már meg bubulni kedves zsugori tervező és gyártó banda.
-
ibanezfan
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Hali WILDBEAR!
A gyári üres helyekre tényleg nem tudsz menteni soundot csak az userbe, de kivett védelemmel először törlöd a favoritból ami nem tetszik és annak a helyére engedi bemásolni a hangzást. Egy jópárat én is felülírtam ugyanolyan hangszerrel, de teltebb jobb hagzásuval és így megint szabadult fel user hely.
A gyári üres helyekre tényleg nem tudsz menteni soundot csak az userbe, de kivett védelemmel először törlöd a favoritból ami nem tetszik és annak a helyére engedi bemásolni a hangzást. Egy jópárat én is felülírtam ugyanolyan hangszerrel, de teltebb jobb hagzásuval és így megint szabadult fel user hely.
-
ibanezfan
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
A facroryt és a legacyt azért azonos kategóriáju hangszerekkel írtam felül hogy a performance beállításokon ne kelljen túl sokat átállítgatni a megváltozott hangkészlet miatt.