SZiasztok!
Apelláta!
Ha megkérted volna, ki lehetett volna

Amúgy is a pa3-ba elég lett volna egy miksit betolni, de ezt szintén tudod, hisz az van
Furcsálltam is, hogy a lite nem jött be, de a JOY érthető! A Lite-ba is már import hangszórók vannak sokkal jobb hangképpel a Joy még 100% -ban Garry saját gyártású termék!Így nem csak a magas volt buta!
Nekem 5 éve egy Philips egyszerű 3-5eft.os fejhallgatóm van, még is sok beállításomra mondták, hogy jó, pedig 90%-ban régen is ezzel szerkesztettem meg mindent!! Főleg fél éve nem tudok itthon hangoskodni még a 2 toppal sem, meg amúgy is panellakás, meg itt a fél éves kisfiam! Az ember füle egy idővel rááll, hogy minek kell szólnia ahhoz, hogy nagy cuccon is megszólaljon! Igaz én a max audiót eleve beállítom, arra, mintha nagy cuccon szólna kis változtatással! Így azért be lehet állítani valamennyire, tény a legtökéletesebb ha eleve azon van...
A passzív cucchoz való ragaszkodást én sem értem!
Megosztom veletek a "kis" történetemet és véleményemet ezzel kapcsolatosan!
Én kezdtem anno keverőerősítővel, majd 1 végfok, majd 2 végfok+rendszerproci! Majd lett aktív!
Nagyon teljesítmény párti voltam! Majd jött a praktikum szállíthatóság súly kérdése, persze összhangban a hangzással!
Legfőbb bajom az volt, hogy bár kompact az utoljára cserélt cuccom is, mert 2 vég+ proci+keverő 1 rackbe bekábelezve, de 30kg felett volt! Tartalék is adott volt, mivel 2 végfok volt nem véreztem volna el ha buliban megáll az egyik!
Teljesítményben a top egy gyenge véggel volt hajtva bár 2x250W 125hz-ig megvágva nem kevés, de épp sok sem! Az alját PKNC 2500digi hajtotta! 2x700watt AZ már nem épp az olcsó kategóriába sorolnám! A hangrendszer garry lite 10" 400W Lite sub 700W ! Proci, volt noname kínai 2 őt be 4 út szabadon ki, és később egy LEM dx 24! Nem volt olcsó így összesen nem volt alap hangrendszer ha árban mindent összeadok! A hangfalak könnyűek voltak pakolható kategória!De ezt itt ahogy olvasom többen ismerik!
Én mindig azt is néztem mi van ha szervizelni kell! Nem egy kollégától hallottam már pl JBL- 1 hó mire magas megjött, persze vagy 60 ropi volt beszereléssel.. Vagy pomermate600bedobta az "unalmast" és németbe kiküldték meg vissza és 1 hónapig oda volt..peavey dB-ről is hallottam és még sorolhatnék történteket! Persze van akinek hamar megoldották problémát... Jó és rossz példa mindig van! A lite-okat azért vettem meg, mert amennyiért megvettem annyiért magasan jól szólt kategórián belül! Főleg ha súly/teljesítmény/méret vonalában néztem! És persze ott volt, a hazai gari+szerviz! Kollégának 1 héten belül megoldották a magas problémáját, pusztán azért, mert van alkatrész hozzá! A PKNC magyar végfok! Apelláta is most már jól ismeri! Nekem sose volt bajom vele, de akinek volt is kis "prücök" annak szintén 1 héten belül vagy azonnal-ha elvitte- megoldották! Vagy volt, hogy csere készüléket kapott a 2-3 éves Pknc-je helyett mert 1 héten túl tolódott egy alkatrész miatt! EZ a nem mindegy! A másik dolog megint az ár! Többért adtam el, mint amennyiért vettem.. A 4 hangfalon 2 végfokon procin buktam 50eft-ot és a subok pl 5 évesek, topok 2, végfokok 2 proci már használtan vettem kb 3-4 éves...! Itt jön megint az, hogy kinek mennyit ér meg a dolog fejleszteni! mennyi időre számol! Mennyit ér meg számára ár/értékben (azon belül használhatóság, praktikum és egyéb jellemzők!)
Mikor a passzív cuccom volt és megvettem az energy kis ládát kontrollnak, akkor kezdtem gondolkodni aktívban! Persze ahhoz kellett, 1-2 hangfoglalás és ládák hallgatása, tesztelés, hogy rájöjjek praktikus dolog! Mivel a kontroll 90b%ban velem van, így ha 1 aktív topnak baja van felteszem az energy-t és megy tovább a buli, egy kis walkman fülbedugós füles mindig van nálam, hogy időnként kontrollként használjam! Persze hangképbe lesz különbség de még a sztereo kép sem sérül!
Az aktívnak egy legfőbb hátrányát láttam! A teljesítmény! A másik félelmem: 1 dobozban minden! Ki van téve rázkódásnak ha borítják- passzívnál nekem volt "szerencsém" belefutni ilyen buliba...Nagyobb vélhetően a kár! Majd találkoztam súly dolgokkal is, és hangzás dolgokkal! Vagyis nehezebb lett volna a topp mint a lite passzív hangfalaim! És ugye, ha egyszer az ember megszokja a "jót", nehéz lemondani róla! Ha meg kis méretben néztem a súlya miatt akkor sok esetben gyenge rossz hangképp stb! Akkor ott volt a szerviz kérdés... AZ ördög nem alszik alapon... /Jah még egy hátrány az aktívhoz, hogy külön tápkábel kell a jelkábel mellé, vezetékezéskor a hangfalhoz oldalanként! Az új trevis subok már dupla powercon csatisak, így tovább fűzhető a betáp a topba, vagy fordítva, nekem még csak a top ilyen a sub sajnos nem az! /
Bennem ezek a dolgok összevetése hozta ki a TREVIST mint kompromisszumot! Magyar garancia, magyar szervizháttér - igaz külföldi alkatrészre várhatok,ha pont kifogom... és ismerőstől már tudom a powersoft végfok bár megbízható, ha javítás akkor 50eft alatt ritkán áll meg! Hangzásban engem meggyőzött, -és ez a lényeg, nekem tetsszen- sok más ládát hallgattam már mellette is! A bruttó ár elrettentő ez tény, de sikerült jó áron vennem! Bár ez is relatív kinek mi a jó ár! Súlyban-ebben legfőképp kevesen veszik fel a versenyt vele-, méretben kompakt, hordozható! Számomra nem volt miről beszélni!
Persze mindehhez kellett, hogy jó áron szálltam ki a régi cuccból, és annyival kellett megpótolnom 2010 októberében, hogy tudtam 2011 első pár hónapjában amit beletoltam az megvan! Nem tudom mennyire tartós! Még ahol vettem sem, hisz 2008-2009 körül jött ki az első példány a kezükből de csak pár db.! Pontosan a minőségi drága komponensek miatt! Malkónak tudom legalább 3 éves ebből a 15" ládája de semmi gond nincs vele! Én 5 évre terveztem a vásárlást viszont így 1 évesen úgy gondolom ha nem lesz baja, akkor tovább is marad! Nem lesz miért váltanom! Majd lehet veszek még 1 vagy 2 8" topot, tartalékba vagy nagy helyre a top ne legyen kevés!Meg esetleg 1 sub! 3 subbal már komolyan megszólal nagyon nagy helyeken is De erre mondom én, hangosítók ezért vannak..Ezt már fizessék meg!
Passzívról még annyit, hogy komoly hangzású passzív láda olcsóbb mint egy aktív! Viszont ha rendesen megakarja jó minőségbe hajtani akkor sok a végfok/ok normális keverő ! Akkor pontosan így van, 1 végfokkal nem tudod 2-1be normálisan hajtani! Vagy be kell áldozni dolgokat a minőség rovására!
APi! Te most pont egy köztes megoldást vettél az LC sorozattal! Beépített fix vágópontok 1u magas 10kg végben 4x500watt 8ohm kimenet! Talán ha valamelyik oldallal gond van működik a többi, jó a védelme, szolgáltatása, de ha a fő táp hal meg, akkor bukta, kell tartalék az mellé is! LC2002-es már nyilván megfelelő, csak akkor már megint méretben még nem is számottevő +7-8kg motyó! És +150eft...
Passzív cuccban már minőségi top és sub 150-200/db tól indul-az én megítélésem szerint! 4 db 800eft! 2 jó digi vég min 350-400eft! De 200-250 alatt lehetetten kihozni árban igen, minőségben kevésbé! Még akkor nincs keverő, nincs proci!
Nem könnyű ez...
Qgli:
Én azért mutattam a Yami aktívját, mert eddig jókat hallottam róla, sajnos hangfoglaláskor nem volt kint senkinél! Adatokra jó, de Yamaháknál már nem ez az első, hogy csak adatokra... Azért mert egy 10 évvel ezelőtti cucca bevált, még sokat változott a márka ..szerintem! Szóval csak óvatosan!
Egyébként egyet értek műanyag ládában még én sem hallottam aktívban...
Czaga! "Minden szentnek maga.."
Tudni kell tisztába lenni, hogy ki miért istenít valamit! Én azt hiszem most elég jól kifejtettem miért, mik az érveim indokaim! De azt is elismertem még pár hozzászólással feljebb, nem a leghatékonyabb hangnyomású ládák!Nem lehet isteníteni már csak emiatt sem! Ez a gyári adatlapon mérésekkel alátámasztották! Azt hiszem helytállóak is a tapasztalat alapján! 123dB! 8" top, 129dB 12" sub! Ettől csak magasabb értékeket találtam, akár egy RCF akár más nagy márkát néztem! Még egy LD system ben is... Más kérdés tudja e, és azt milyen hangképpel ! Hiába szól 131dB-el a QSC k Sub ha kihasználatlan a kollégámnak... A KW subról a maga 18"-as 134dB és értékével már nem is foglalkoznék!
Nemrég összenéztük MAlko KV2 subjával! Bizony kihallatszik ki mennyire dolgozik! Érdemes azt is figyelni milyen dB különbségekkel melyik láda meddig megy le! /Lásd -3dB- 45- de -10dB-n akár 37Hz-is megvan...Qgli: Ezért is jó ha az aktív mély sokat tud, mert elég lehet -15dB-n hajtanod, hogy alátámassza a hangképet, de azt normális tiszta egyenletes frekivel teszi, nem összemosva mint 0 vagy +2dB-n!/
Ua ez topban! Ha valaminek bántó a magasa akkor lehet kiugró 130 vagy feletti dB hangnyomása!
Érdemes megnézni nem egy adatlapot, nagy márkák is, JBL RCF stb hogyan "csinosítják" a megfogalmazást és értékeket! pl. nemrég olvastam RCF sub ládánál a SPEC-ben szerepel a csúcs 131dB-s hatásfok, hátul a grafikonon ott van feketén fehéren az adatlap végén: EZt a hangnyomást terhelésen 1kH körül produkálta..Még jó,hogy a sub láda aktívnál legfőképpen 45Hz- 130ig van kalibrálva..hol is lesz az a hangnyomás akkor, ha az életbe nem szól 1 kh körül?...
A lite subnál is felkapcsolt állásban tudja a nagyobb hatásfokot a láda! Amikor már a közép freki is rá van engedve!Lásd 1300-1400Hz-ig szólja ki magát a crossz miatt!
Czaga: Egy keverőerősítővel öszvér megoldás amit alkalmazol! Nem becsmérlem, és biztos vagyok benne szépen szól! De saját tapasztalatból tudom, hogy ha rendszerprocival hangfalhoz, rendszerhez igazított értékekkel és crossz beállítással, eq beállítással kergetnéd ua. ezt a cuccot Te magad is ledöbbennél mennyivel másképp szól! A lite subról tudom, külön vég kell neki, mert együtt hajtva 1 véggel a subról sajnos a top leszólja, nem tudja kiszólni magát! Én a Lite subot használtam Yamaha s115IV ládával majd garry llive S-el-itt kapásból 3dB-s különbség volt a top javára! Ordított felette !Majd a 98dB-s lite kis 10" toppal volt az igazi rendszerbe fűzve, de csak akkor jött meg igazán a hangzásbeli javulás mikor 2 végfok és procival dolgozott!
Amit írsz JBL cuccot azt nehéz felülmúlni, úgy hogy 1 autóba akarod bepakolni! Felül lehet, csak az lóvés lesz! CSak 1 példát mutatok, ami szerintem biztos befér és nagyot szól elfogadható hangképpel!
A JBL passzív változatban /Mert ezt nem írtad aktív vagy passzív változatról írtál e.? / A 125 top kb 600-800watt a folyamatos a sub kb 500-700w-al kergethető!
Árban 2 top 250eft, 4 sub 500eft=750! +kell végfok stb. stb.
QSC:
-2db K12" 2db K SUb /Kb "Jó árasítva" megvan 1-1,1milla körül!Ekkor még a MOndeóban az üléseket sem kell lehajtogatni:) Hatásfokban teljesítményben picit marad csak !
-A KW subja hatásfokban 2 db partiban lesz a 4 JBL passzív subnak ebben biztos vagyok!Az 2 toppal viszont legalább 1,3-1,4 misi!
-' KLA line top és KLA sub 1-1 oldalanként is ütős, de az árban már a 2misi kategória!
HK :
A komplett rendszereiből szintén legalább 1,5 milla mire hasonló rendszer kijön! Mondjuk 2 perfomance...
Külön vásárolva más Pro vagy más sorozatából sem jön ki olcsóbban!
Hangképileg csak nyerhetsz ha egységes lesz hisz most van 2 Peavey top és 2 Premier!...
Szabadtéren úgy is a db szám a felület lesz a dolog lényege! Mert a hatásfok is eltűnik egy bizonyos távolság után ha csak 2 sub van! Esetleg ha vonalban van 4 stb .ez már megint más téma!
Üdv: Zeneboy
ui: Ha válaszol valaki ne idézettel.. sok lett ez:)))