|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Az Energy hangfalak az árukhoz képest nem szólnak rosszul és elég nagyot szólnak. Persze csak az árukhoz képest. De a PM600-nak elég erőteljes alternatívája lehet.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Szabesz80!szabesz80 írta:Sziasztok !Valaki hasznalt SAL 40 PRO AKTIV HANGFALAKAT mi a velemenyetek rola? Vagy egyaltalan erdemes penzt kolteni rajuk? Koszi elore is a valaszt.Egyben mindenkinek ALDOTT KARACSONYI UNNEPEKET kivanok.
Ezeket a dobozokat ugyan nem ismerem, de magával a SAL termékekkel én eddig még csak rosszul jártam. A mérlegem:
- mikrofon zsinór: merev, színpadon nagy távolságban kihúzva nagyon könnyen összegubancolódtak
- jack dugó: több esetben az érintkezőknél laza szegecselés, a dugó pólusai közötti műanyag szigetelő gyűrűk szélesebbek a kelleténél, csak lereszelve mentek be az aljzatba
- speakon dugó: 8 dugó közül egy sem ment bele az aljzatba, csak azután, hogy a bajonett-zár bütykökből 1 mm-t ! le reszeltem
- autórádió hangszóró: két év alatt megette a nap a membránt (pedig a drágább szériából vettem) és szétporladt
- multiméter: hamar kipurcant
Ezek a tapasztalataim még évekkel ezelőtt voltak. Azóta már messze elkerülöm a márkát.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Ebben az árkategóriában vannak az RH-Sound és az Y-Audio dobozok is. Egyik, hangosítással is foglalkozó zenész ismerősömtől hallottam róluk. Állítólag ár-értékben nem rosszak.
Bár szerintem egy Pa800 finomságai nem biztos, hogy érvényesülni tudnak, ilyen kategóriájú hangfalakon. De tudom ez pénz kérdése is.
Bár szerintem egy Pa800 finomságai nem biztos, hogy érvényesülni tudnak, ilyen kategóriájú hangfalakon. De tudom ez pénz kérdése is.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Egy kis tapasztalat:
Múlt héten voltam a Hangáruházban, ahol össze volt kötve egy Pa3X-61 két Trevis 8 coll-os aktív dobozzal. Már fórumokon hallottam a hírét, de most a saját fülemmel is megtapasztaltam, hogy milyen állatul szól a Trevis. A hangfalak állványon voltak, amik ügye nincsenek előnyére a mély hangoknak, illetve mély ládák nélkül voltak bekötve, de úgy szóltak, hogy kerestem a sub-ot, mert nem hittem a fülemnek.
De! Volt egy elég erős rezonancia (olyan berregő hang) ami jelentősen kihallatszott a zenéből. Először arra gondoltunk (mert rajtam kívül volt ott más szemlélő is, akinek feltűnt), hogy valami mástól jön. Majd közelebb menve kiderült, hogy a hangfalaktól jön. Méghozzá a hangfalak hátuljánál lévő csatlakozó/potméter paneltől. Ezt megemlítettem az egyik eladónak (aki meg kell hagyni, nagyon közvetlen volt), aki azt mondta, hogy ez a csatlakozóknál lévő réseken kiáramló levegő okozza. De ez ellen nem lehet mit tenni, a nagy dinamika miatt a levegő kiszűrődik.
Hát mit mondjak erre? Ennyi pénzért (mert ugye nem olcsók) ilyen hiba? A reflex nyílásokon nem tud a megfelelő nyomás távozni? Pedig tényleg hihetetlen minőségben, dinamikában és átvitelben szóltak. De nagyon kirívó volt a rezonancia.
Múlt héten voltam a Hangáruházban, ahol össze volt kötve egy Pa3X-61 két Trevis 8 coll-os aktív dobozzal. Már fórumokon hallottam a hírét, de most a saját fülemmel is megtapasztaltam, hogy milyen állatul szól a Trevis. A hangfalak állványon voltak, amik ügye nincsenek előnyére a mély hangoknak, illetve mély ládák nélkül voltak bekötve, de úgy szóltak, hogy kerestem a sub-ot, mert nem hittem a fülemnek.
De! Volt egy elég erős rezonancia (olyan berregő hang) ami jelentősen kihallatszott a zenéből. Először arra gondoltunk (mert rajtam kívül volt ott más szemlélő is, akinek feltűnt), hogy valami mástól jön. Majd közelebb menve kiderült, hogy a hangfalaktól jön. Méghozzá a hangfalak hátuljánál lévő csatlakozó/potméter paneltől. Ezt megemlítettem az egyik eladónak (aki meg kell hagyni, nagyon közvetlen volt), aki azt mondta, hogy ez a csatlakozóknál lévő réseken kiáramló levegő okozza. De ez ellen nem lehet mit tenni, a nagy dinamika miatt a levegő kiszűrődik.
Hát mit mondjak erre? Ennyi pénzért (mert ugye nem olcsók) ilyen hiba? A reflex nyílásokon nem tud a megfelelő nyomás távozni? Pedig tényleg hihetetlen minőségben, dinamikában és átvitelben szóltak. De nagyon kirívó volt a rezonancia.
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Szaiasztok ! Mindenkinek nagyon koszonom a velemenyet es a tapasztalatait hogy megosztotta velem,nagy segitseg az igazsag az hogy dynacord erosito es dynacord hangfal utan nehez lesz olcson jo minoseget eloallitani,nezegetem az ENERGY ket is hadd lam mi jon ossze.
udv : Szabesz
udv : Szabesz
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Az Y audio ládákat már én s hallottam! Rh soundtól jobbak!talán a passzív láda szólt jobban emlékeim szerint!Apelláta írta:Ebben az árkategóriában vannak az RH-Sound és az Y-Audio dobozok is. Egyik, hangosítással is foglalkozó zenész ismerősömtől hallottam róluk. Állítólag ár-értékben nem rosszak.
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Apelláta írta:Egy kis tapasztalat:
Tőlem hallhattad más fórumon! Gyakorlatilag a szub ládából a demo darabot én vettem meg, így elsőként volt ilyen cucc idehaza... De ilyen 8" verzsön sincs sok az országban! Ennek nyilván nagyrészt az ára az oka! Hasonló véleménye volt aki eddig hallotta, csak az ára után fancsalodott el mindenkinek az arca! A hangja magárét beszél! Kár, hogy nem hallottad rendszerbe kötve! Úgy is más a belső programjának köszönhetően!
Ezt a rezonanciát más is mondta nekem, aki 2 hete hallotta szintén fent!
Én 2 buliban hallottam eddig, az 1 év alatt de elég nagy hangerőn! Kis hangerőn nem jelentkezett /-mondjuk ilyen éttermi muzsikálás szintjén- / A másik, csak 1es széles sávú presetben ! max 40-50főig tökéletesen elég! 2.1-be viszont levágva az alját soha nem rezonál!
Pipa normális neutrik csatlakozóval nem mindegy melyik dugóba van bedugva és akkor elnémul!
Én beszéltem a láda tervezőjével és az egész TREVIS márka műszaki megteremtőjével! Sajnos fizikai okok miatt nem lehet a kis ládánál ezt a jelenséget teljesen kiküszöbölni! Ha már nagyobb a láda nagyobb a nyílás így több levegőt tud pumpálni! EZ a láda és így ahogy együtt van több hónapos munka volt összehangolni megtervezni milyen komponensekkel stb. stb. Azért mert a powersoft modulban nincs teljesen légmentesre zárva sajnos a powersoft hibája...
Magyar tervezés-de minden tekintetben külföldi minőségi komponensekből áll! A láda könnyűségét már megalkotta korábban lásd LITE széria! A hangszórók B & C, a végfok Powersoft DSP-s cucc! Egyik sem 2 ft-os tétel! Csak a DSP beállítása a kompakt ládához 2 hét volt! 650eft/db-os L'acoustic aktív láda volt az etalon termék! Hangzásban hozza is erre volt egy bemutató 1,5 éve... /Kis teszt! /
Pont azért mert ilyen dinamikával képes nyomni egy 8" ! hangszóró! Ha bele gondolunk láttad a láda nagyon pici! Már már nevetséges kategória! Első ránézésre nem egy ember röhögte már ki! Mikor a 15" ládáját meg letolta hangzásban és már már teljesítményben is akkor picit arcára fagyott a mosoly! Ha ehhez hozzá veszem, hogy 7,7kg 1 láda! A kettővel röhögve mászok emeletre is! Nekem ezek a tulajdonságok megértk picivel több beruházást! De elsősorban a hangképe tetszett meg /Énekkel nem próbáltad? Malkó barátom pont emiatt hívott fel pár napja, tesztelte! Elvitte azt a 2db 8"-ast pesten egy étterembe, hogy kipróbálja! Neki van 2db trevis 15Ta aktív láda, és volt Lite 12 kontrollba! Most adta el a lite12-ket egy A&H keverőerősítővel és vett 2 ilyet, mert ledöbbent abba a buliba hogy szól, akár magába is!És az éneket emelte ki! Egyébként ő nem panaszkodott rezonanciára, így valószínűleg van némi igazságom, hogy csatlakozó is viszi!/
Negatívuma inkább az, hogy a topnak nincs gumi láda, vagy oldalt, így sérülékeny! És tok mindenképp kell, mert ezek a könnyű fa ládáknak ez az átka...
Mellesleg a bruttó ár egy dolog...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Zeneboy!
Nem, énekkel nem lehetett kipróbálni, csak a Pa3 volt bekötve. Amúgy nem azért mentem be, hanem vettem egy Audio-Technika ATH-M50 fejhallgatót, mert az én AKG K-100-am megadta magát. Hát ég és föld a különbség az AT javára.
Egyébként jó ideig még tárgytalan nekem a hangfalvételben való gondolkodás, de ha vennék is, én csak passzív falban gondolkodnék. Nem vagyok az aktív falak híve több okból kifolyólag is. De az tény, hogy amennyire a Lite széria nekem nem jön be, a Trevis annál meggyőzőbb.
Nem, énekkel nem lehetett kipróbálni, csak a Pa3 volt bekötve. Amúgy nem azért mentem be, hanem vettem egy Audio-Technika ATH-M50 fejhallgatót, mert az én AKG K-100-am megadta magát. Hát ég és föld a különbség az AT javára.
Egyébként jó ideig még tárgytalan nekem a hangfalvételben való gondolkodás, de ha vennék is, én csak passzív falban gondolkodnék. Nem vagyok az aktív falak híve több okból kifolyólag is. De az tény, hogy amennyire a Lite széria nekem nem jön be, a Trevis annál meggyőzőbb.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Gratulálok a fülesedhez. Én is azt használom. Nem szól rosszul benne a Pa3...Apelláta írta:Szia Zeneboy!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Köszi Asterix!
Igen, nem szól rosszul. Viszont ami a fő motivációm volt (hogy ha már tönkre ment a régi fülesem, akkor most egy jobbat, de drágábbat vegyek), az az, hogy tudjak szükség esetén a nagy cucc nélkül is hangszerelni, csak a fülest használva. De sajnos továbbra is az az álláspontom, hogy a fülesben én képtelen vagyok a korrekt hangszerelésre. Jól szól nagyon, de akár hogy is hangszínezem, sosem szól úgy mint a nagy cucc. Főleg a basszus terén nagyon más. De gyakorlásra nagyon szuper lesz.
Ja. és az előző hozzászólásomban elírtam, mert nem a Lite széria ami nem tetszik (azt még nem hallottam, vagy nem emlékszek rá), hanem a Joy. Annak nagyon gyengusz a magasa.
Igen, nem szól rosszul. Viszont ami a fő motivációm volt (hogy ha már tönkre ment a régi fülesem, akkor most egy jobbat, de drágábbat vegyek), az az, hogy tudjak szükség esetén a nagy cucc nélkül is hangszerelni, csak a fülest használva. De sajnos továbbra is az az álláspontom, hogy a fülesben én képtelen vagyok a korrekt hangszerelésre. Jól szól nagyon, de akár hogy is hangszínezem, sosem szól úgy mint a nagy cucc. Főleg a basszus terén nagyon más. De gyakorlásra nagyon szuper lesz.
Ja. és az előző hozzászólásomban elírtam, mert nem a Lite széria ami nem tetszik (azt még nem hallottam, vagy nem emlékszek rá), hanem a Joy. Annak nagyon gyengusz a magasa.