|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Zeneboy: Megcsinálok egy songbook bejegyzést. A buliban egy vokált használok, ami le van lakattal zárva. Ezt semmi sem módosítja. Behívom a renitens songbook bejegyzéseket és a vokál beállításom név szerint nem változik, viszont bekapcsolva a vokált az nem szól és az effekt sem. Átváltom egy másik vokál beállításra, majd visszaváltok és megszólal. Mit csinálok rosszul? Segíts légyszíves! Természetesn bárki hozzászólását szívesen fogadom a témában.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Idézet törölve. buba
Hasonlót produkált a hétvégén! A pa1 akkor csinálta ezt, ha esetleg egy midiben rögzítve volt a harmónia vételezés, hogy adfott csatornáról vegye, volt, hogy nem álklt vissza CHORd-ra ! EZtz én természetesen ellenőriztem itt a buliban és nem állítódott el! Így jelenleg én is értetlenül állok a hiba előtt! Eddig nekem nem hozta azt a hibát sem, hogy a meghajtó szól, szám közben B-be hívok be dalt, és egy pillanatra megakasztja!..Most ezt is produkálta...
Hasonlót produkált a hétvégén! A pa1 akkor csinálta ezt, ha esetleg egy midiben rögzítve volt a harmónia vételezés, hogy adfott csatornáról vegye, volt, hogy nem álklt vissza CHORd-ra ! EZtz én természetesen ellenőriztem itt a buliban és nem állítódott el! Így jelenleg én is értetlenül állok a hiba előtt! Eddig nekem nem hozta azt a hibát sem, hogy a meghajtó szól, szám közben B-be hívok be dalt, és egy pillanatra megakasztja!..Most ezt is produkálta...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
KORGzoo
- Blogbejegyzések: 1
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Korg Microstation szintetizátorhoz, miképpen tudok alapot,stílust készíteni midiből?(elég a program neve is, a Style Works 2000 - el nem sikerül).
A másik : a billentés érzékenységet mivel tudnám beállítani?
Köszönettel veszem a válaszokat!
Boldog karácsonyt!
Segítséget szeretnék kérni: Korg Microstation szintetizátorhoz, miképpen tudok alapot,stílust készíteni midiből?(elég a program neve is, a Style Works 2000 - el nem sikerül).
A másik : a billentés érzékenységet mivel tudnám beállítani?
Köszönettel veszem a válaszokat!
Boldog karácsonyt!
- Asterix
- Globális Moderátor
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, bubaZeneboy írta:Hasonlót produkált a hétvégén! A pa1 akkor csinálta ezt...
én sosem veszem a harmóniákat a midiből, mindig kézről, így ezt még nem tapasztaltam.
Mit értesz megakasztás alatt? Én egyenlőre a vinyót nem használom, csak pendrive-ról megy a műsorom, de amikor szól az egyik lejátszó és a másikba töltök, amiben rengeteg dal van, akkor a szöveg megjelenítés megakad, de a lejátszás nem. A múltkor a keresés funkciót indítottam el a teljes pendrive-on, amikor szólt egy dal. A kereső szerintem kb 10e dal között keresett, na akkor a szöveg össze-vissza jött, de a dal nem tévesztett, nem akadt meg, de a szöveg és a kotta használhatatlan lett.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Idézet törölve. buba
SZia!
Nekem volt 3 midi ami régen így lett lementve és mindig csak akartam megcsinálni, és csak ezeknél produkálta! Kézből hozom én is! Pendrivon nem tudom mi a helyzet! De ezek szerint ott meg a szöveget akasztja meg!
Itt a dalt komplettten az egész lejátszást megakasztja egy pillanatra, pont érezhető kategória, mint amikor ugrik egy Mp3...
Igyekszem rájönni, mi befolyásolja, mert így nem jó...
Üdv: Zsolt
SZia!
Nekem volt 3 midi ami régen így lett lementve és mindig csak akartam megcsinálni, és csak ezeknél produkálta! Kézből hozom én is! Pendrivon nem tudom mi a helyzet! De ezek szerint ott meg a szöveget akasztja meg!
Itt a dalt komplettten az egész lejátszást megakasztja egy pillanatra, pont érezhető kategória, mint amikor ugrik egy Mp3...
Igyekszem rájönni, mi befolyásolja, mert így nem jó...
Üdv: Zsolt
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Nekem is volt a pa 800-nál, hogy le is fagyott a hangszer miközben egyik oldalon játszott, a másikba meg betöltöttem.
Amire rájöttem:
- a lejátszás közben betöltött midi file-nak a dobsávja tele volt - a korg számára értelmetlen - SysEx-ekkel. Tehát sok volt a processzorának az üzenet és belefagyott. Amióta nem használom a hangszer vokálprociját, sőt nem is a hangszerbe csatlakoztatom a mikrofont, hanem a keverőbe, azóta olyan midit töltök közben, amilyet akarok semmi nem zavarja.
Sztem sok ennek a procinak az, hogy effektezze az éneket, vokálozza, olvassa a midi üzenetek és még töltsön is közben...
( Egyébként sem csíptem a vokálgépét, mert néha olyan sületlenségeket énekelt második szólamként, hogy .... )
Amire rájöttem:
- a lejátszás közben betöltött midi file-nak a dobsávja tele volt - a korg számára értelmetlen - SysEx-ekkel. Tehát sok volt a processzorának az üzenet és belefagyott. Amióta nem használom a hangszer vokálprociját, sőt nem is a hangszerbe csatlakoztatom a mikrofont, hanem a keverőbe, azóta olyan midit töltök közben, amilyet akarok semmi nem zavarja.
Sztem sok ennek a procinak az, hogy effektezze az éneket, vokálozza, olvassa a midi üzenetek és még töltsön is közben...
( Egyébként sem csíptem a vokálgépét, mert néha olyan sületlenségeket énekelt második szólamként, hogy .... )
- Asterix
- Globális Moderátor
Ezért kell kézből vezéreltetni a vokált, mert akkor te mondod meg, hogy mit "énekeljen". Mondjuk midinél, ahol a harmóniák jönnek ez könnyen megoldható, dobgépnél már kicsit nehezebb, de lehet szép dolgot kihozni belőle. Még a Pa800-ból is. De ez megint fül ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik.
Természetesen te megteheted, hogy énekes nőt vigyél magaddal, így az a megoldás simán veri a Pa800 vokálját.
Természetesen te megteheted, hogy énekes nőt vigyél magaddal, így az a megoldás simán veri a Pa800 vokálját.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Sziasztok!Asterix írta:Zeneboy: Megcsinálok egy songbook bejegyzést. A buliban egy vokált használok, ami le van lakattal zárva. Ezt semmi sem módosítja. Behívom a renitens songbook bejegyzéseket és a vokál beállításom név szerint nem változik, viszont bekapcsolva a vokált az nem szól és az effekt sem. Átváltom egy másik vokál beállításra, majd visszaváltok és megszólal. Mit csinálok rosszul? Segíts légyszíves! Természetesn bárki hozzászólását szívesen fogadom a témában.
Én még mivel a Pa3 felkészítésének fázisában vagyok, a belső vokállal eddig csak annyit foglalkoztam, hogy kikevertem egy elfogadható beállítást, elmentettem és lelakatoltam. De nagyon még nem használtam. Viszont most leteszteltem amit Asterix írt, és nálam a következő tapasztalható:
- Stílust tartalmazó songbook bejegyzés után egy másik stílust tartalmazót hívok be, akkor a vokál jól működik.
- Stílust tartalmazó songbook bejegyzés után egy midit tartalmazót hívok be, akkor is.
- Midit tartalmazó songbook bejegyzés után egy másik midit tartalmazót hívok be, akkor is.
- Viszont ha egy midit tartalmazó songbook bejegyzés után egy stílust tartalmazót hívok be, akkor a vokál elmegy, viszont az effekt nálam megmarad. Sőt ha nem songbookból, hanem simán HD-ről/pen-ről hívok be egy midit, és azután egy stílust tartalmazó songbook bejegyzést, akkor is elmegy a vokál. Tehát mind a sima midi, mind a midis songbook után behívott stiles songbook esetén elmegy a vokál. Viszont a sima (nem sonbookos) stílusokra nincs hatással, ott a vokál megmarad.
- Ha elment a vokál és utána behívok egy midit, vagy midis songbookot, megint visszajön, de visszatérve egy stiles songbookra ismét elmegy.
Remélem érthetően fogalmaztam.
Szerintem ez szoftver hiba.
Nálam is a megoldás, hogy olyankor át kell lépni egy másik vokál presetre, majd vissza.
Számbehívás közbeni meghajtó megakasztást nálam még nem jött elő sem a HD-nál, sem pen-nél. A szöveget sem akasztja meg.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ja, és még annyit, hogy mindegy, hogy a midiben a vokál vezérlés kézre, vagy sávra van rakva, mindkét esetben ez a jelenség.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
Sokkal pontosabban leírtad a hibajelenséget, mint én. Nálam a midik nincsenek songbookba téve, de midi lejátszás után hívom be a stílusos songbook bejegyzést, amikor is elmegy a vokál.