Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 16730Hozzászólás marton1974
2013.09.11. 19:54

ATH-M50S ez minden igényt kielégít... :777

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16732Hozzászólás Gyuley
2013.09.11. 20:10

Marton!

Ezen az árszintem már volna ötletem nekem is, de ennyit nem adok egy fejhallgatóért!

Vigo!

Nézegettem ezt a típust is, viszont nincs viszonyítási alapom, sok mindent nem találtam róla, az Egri Mezzoforte-s srác azt mondta hogy a Roland Rh5 a legjobb választás ebben az árszegmensben, erről a típusról viszont még egy teszt-et sem találtam sehol!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 16738Hozzászólás ---Qgli---
2013.09.12. 07:59

Bocsánatot kérek, hogy "beleugatok" ebbe a fejhallgató témába, de már megint elindultok egy ésszerűtlenségi irányban.

Én csak megkérdezem, hogy, ha 30.000 forintért veszel fejhallgatót:
- akkor jobb dolgokat tudsz csinálni?
- több számot tudsz vele megtanulni?
- jobban fog szólni a hangszered?
- kevésbé zavarja a családot éjszaka?

Nem várok rá reakciót, csak fel akarom ébreszteni az agyat, hogy gondolkodjon is néha....
De azért várnám a válaszokat, hogy miért is jobb egy ilyen drága fejhallgató?

A múltkor az egyik ismerősöm vett egy stúdiófejhallgatót valami eszeveszett 40-50 ezerért. Nem szólt jobban, mint az én 1500 Ft-os philips-em, csak azon volt mindenféle magas-mély állítási lehetőség. Ráadásul kényelmetlenebb volt, mint az enyém, de ez mindegy.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 16742Hozzászólás Gyuley
2013.09.12. 10:50

Gábor!

Mint írtam, annyit nem adok egy fejhallgatóért, de azért nyilván nem a legalsó kategóriában gondolkodom, szerintem 10-12 ezret rá lehet áldozni erre a dologra, feltéve ha tényleg jobb minőséget, és hangot kapok, mint pl: a "pár ezres" kategóriában, ezért is kérdeztem meg itt, kinek mik a tapasztalatai ezzel kapcsolatban!
De tovább mehetünk, mikrofonért sem adok többet 20 ezernél, próbálgattam több típust is, 80-100 ezres kategóriákat is többek között Shure beta 87a,Sm58, Senheiser e szériából többet is, de annyival egyik sem szól jobban, mint amennyivel drágább, viszont egy nagy csalódás volt számomra a Shure Wh20, ezt kipróbálás nélkül rendeltem meg, és egyáltalán nem jó hangja van, sőt, kb egy Shure c606-os szint szerintem, elég kiábrándító, azóta is a táskám alján hever!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16754Hozzászólás Apelláta
2013.09.12. 17:18

Én csak megkérdezem, hogy, ha 30.000 forintért veszel fejhallgatót:
- akkor jobb dolgokat tudsz csinálni?
- ha jobban szól mint az olcsóbb akkor igen, ha nem, akkor nem
- több számot tudsz vele megtanulni?
- nem
- jobban fog szólni a hangszered?
- egy korrektebben szólóval korrektebben lehet belőni a hangzásokat, így jobban meg fog szólalni a hangszered
- kevésbé zavarja a családot éjszaka?
- nem
- vagy még lehet, hogy jobban is zavarja, mert az asszony nem bír aludni, csak forgolódik mérgében az ágyban, hogy kidobtál 30 ezret az ablakon, főleg, ha még nem is szól jobban, mint az olcsóbb :lol:

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16755Hozzászólás Apelláta
2013.09.12. 17:22

Mikor én vettem fülest, akkor a Sennheiserekről mindenhol azt olvastam, hogy az olcsóbb kategóriái erősen színezik a hangot. Főleg mélyben. (...én nem próbáltam)

Üdv.: Apelláta

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 16756Hozzászólás Adames
2013.09.12. 18:31

Én valahol megértem a jó visszahallás végett a dolgokat, hiszen jómagam is nem 2 Ft-ért vásároltam közeltéri studio monitorokat, de fejhallgatóért már én sem adnék többet 10-12 ezernél. Nekem az optimális az olyan 6-7 eFt. volna erre, hogy ne is a legolcsóbbat említsem!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16759Hozzászólás Attila
2013.09.12. 21:29

Nekem van egy tízpontos kérdésem, megkérlek segítsen aki tud :!:
Ha a szintit (Korg pa) coax digitális spdif kábellel bekötöm egy digitális keverőbe, ugyanabban az időben tudom-e használni a többi csatornát, ahová már analóg jel megy be ? (gitár, szaxi, stb.)
Köszönöm

Atti

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16762Hozzászólás goozl
2013.09.13. 08:19

Ha a keverő külön csatornaként kezeli le, ezt a menüjében úgyis látod, akkor mindenféleképpen tudod külön kezelni az analóg bemeneteket. Az spdif helyet sokkal inkább az ADAT optikát javaslom. Bár nem tudom van e jelentősége a digitális csatlakozásnak és az ezzel nyerhető "csendnek" adott esetben. Magyarul ha kikerüljük a keverő előfokait. Véleményem szerint ezeknek a pultoknak már alig van zajuk, ami meg van az szerintem nem vészes. Engem pl nem zavart soha a 02R zaja. Még sok ezer watt erősítésnél sem. Én értékelem ha valaki nagyon igényes a cuccára, hisz ez mindenkiben benne van valahol, de ettől a buli nem lesz jobb, persze ha felvételt akarunk csinálni akkor egészen más a helyzet.:D

A fülhallgató témához annyit, hogy ha baromi drága hangszert vettünk, akkor nem szabad, hogy alsó kategóriás fülessel dolgozni, illetve vannak olyan fülesek amik jól szólnak az olcsóbb modellek közül is. Viszont 2 E Ft-os fülessel gyakran el lehet a mélyszekciót lőni rossz arányt állítani. Persze ha az ember x idő után már tudja, hogy a fülese hol nyúl bele a hangképbe, mely terület az amit másként kell állítani, akkor természetesen ez kiküszöbölhető. Aztán az is fontos szempont, hogy nyitott vagy zárt fülest szeretne az illető ergo fogja e zajos körülmények között használni. A nyitott fülesek között lényegesen nagyobb a kínálat. Nekem AT ath 40Fs fülesem van amit használtan vettem cirka 10 E ft-ért. Nagyon használható zárt füles. Nem a legjobb, de nyugodt szívvel ajánlom Mindenkinek. Egy hibája akad, hogy az idő múlásával a párnája sajnos elkezd elhasználódni cserélni kell.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 16773Hozzászólás Gyuley
2013.09.13. 15:38

Hát, nem bonyolítottam túl a történetet, vettem egy Roland rh5 "című" fejhallgatót, szerintem nagyon szépen megszólal, és kényelmes is!
A régi Pioneer xy(már lekopott a felirat) fejhallgatómtól sokkal szebben szól(pláne így, hogy már az meg sem szólal :lol: ), persze az már vagy 10 éves volt, biztosan elfáradt már a membránja is, de se magasa, se mélye nem volt már elég szerencsétlennek! :777
Remélem ez a kis Roland is bírja majd addig mint a Pioneer!

Új hozzászólás