|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Nem értem a célját a dolognak, ha hangszeres sáv, akkor úgy sem hagyhatod más hangnemben, a teljes dalt kell modulálnod, ha pedig dobsávként mented el, akkor nem fogja transponálni a hangszer. A frontpanelra kirakott trans. gombok minden sávba beavatkoznak, ha pedig szerkesztő menüben vagy ott megteheted, hogy egyes sávokat nem módosítasz.
Buba
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Buba!
Egyszerű az ok, itt waw dob hangminták szerepelnek, sajna úgy nem lehet behíni őket a T2-be mint custom drum, menteni sem(TVD), csak custom hangszínként(TVN), azt meg nem dobsávként kezeli!
Ezért lenne jó, ha az a sáv nem lenne transzponálható,tehát mintha egy dob sáv lenne az adott sáv!
Egyszerű az ok, itt waw dob hangminták szerepelnek, sajna úgy nem lehet behíni őket a T2-be mint custom drum, menteni sem(TVD), csak custom hangszínként(TVN), azt meg nem dobsávként kezeli!
Ezért lenne jó, ha az a sáv nem lenne transzponálható,tehát mintha egy dob sáv lenne az adott sáv!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- najanek
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Korg PA 50 Sd
- Adott köszönetek: : 249 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 117 alkalommal
Kedves fórumtársak!
Kicsit összezavarodtam pár dologban a midi körül. Ebben kérném segítségeteket. Adott egy midi szám és azon belül a különböző hangszerek panorámázása. Na már most ez mit jelent? Annyit tudok hogy ha az érték 64 akkor középre van állítva. De ha bepanorámázok egy hangszert pl. overdriver gitár 38 akkor az csak az egyik kimeneti hangfalamon fog megszólalni igaz? Akkor milyen hangszereket célszerű panorámázni?
Kicsit bele zavarodtam már a kérdés megírásába is
Csak azért kérdezem mert van olyan midi amiben pl: 2 gitár van panorámázva (1. 30-ra 2. 98-ra) de sokszor nem együtt szólalnak meg mert az egyik gitár már elöbb szerepel a számban és a második gitár csak később lép be. De akkor az nem fog szólni sztereóban igaz csak akkor ha egyszerre szól a két gitár?
Remélem nem nagyon voltam bonyolult!
Köszönöm előre is a segítségeteket!!!
üdvözlettel: najanek
Kicsit összezavarodtam pár dologban a midi körül. Ebben kérném segítségeteket. Adott egy midi szám és azon belül a különböző hangszerek panorámázása. Na már most ez mit jelent? Annyit tudok hogy ha az érték 64 akkor középre van állítva. De ha bepanorámázok egy hangszert pl. overdriver gitár 38 akkor az csak az egyik kimeneti hangfalamon fog megszólalni igaz? Akkor milyen hangszereket célszerű panorámázni?
Kicsit bele zavarodtam már a kérdés megírásába is
Csak azért kérdezem mert van olyan midi amiben pl: 2 gitár van panorámázva (1. 30-ra 2. 98-ra) de sokszor nem együtt szólalnak meg mert az egyik gitár már elöbb szerepel a számban és a második gitár csak később lép be. De akkor az nem fog szólni sztereóban igaz csak akkor ha egyszerre szól a két gitár?
Remélem nem nagyon voltam bonyolult!
Köszönöm előre is a segítségeteket!!!
üdvözlettel: najanek
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Akkor szól kizárólag az egyik oldalon, ha 0-ra vagy 128-ra van állítva. 30-nál csak egy kicsit szól az egyik oldalon.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Sztereo esetén 2 külön mixet kell hallanod a két oldalon. Ritka az az eset, amikor valamit teljesen kipanorámázunk csak egyik oldalra. De nagyon jó hatásokat lehet elérni a panoráma értékek változtatásával. Nem kell mindennek egy értéken állnia. Nagyon hatásos tud lenni.najanek írta:De akkor az nem fog szólni sztereóban igaz csak akkor ha egyszerre szól a két gitár?
- Gyuley
- VIP
Olyankor célszerű elpanorámázni a hangszíneket, ha tegyük fel egymásra van rétegezve több hangszer, jobban elkülönülnek egymástól, persze ha nem sztereóban használod a hangrendszeredet, akkor lényegtelen!
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Najanek,
Ezt úgy is értelmezheted, hogy máshonnan szólalnak meg térben a hangszerek. Rock jellegű zenében kifejezetten jót tesz. Ha egy dobszettben van konga, akkor a kongákat érdemes szétpanorámázni olyan 38-38 értékre, ha pedig van egy jó kis dobpörgetés azt is érdemes megpiszkálni egy kicsit,( Balról jobbra- lábcin-felső tam 1. 2.- alsó pergő-nagydob-lábdob- kilépő cin.) figyeld meg a térhatást! Olyan élő lesz hogy bex@rás, persze effektezve egy picit...
Pacsi, Picasso
Ezt úgy is értelmezheted, hogy máshonnan szólalnak meg térben a hangszerek. Rock jellegű zenében kifejezetten jót tesz. Ha egy dobszettben van konga, akkor a kongákat érdemes szétpanorámázni olyan 38-38 értékre, ha pedig van egy jó kis dobpörgetés azt is érdemes megpiszkálni egy kicsit,( Balról jobbra- lábcin-felső tam 1. 2.- alsó pergő-nagydob-lábdob- kilépő cin.) figyeld meg a térhatást! Olyan élő lesz hogy bex@rás, persze effektezve egy picit...
Pacsi, Picasso
Picasso
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Én olvastam valahol úgy emlékszem talán itt a fórumon is hogy a T2-be belehet hívni a dobot mint dob customdrums hangszín valahogy és ugyan úgy kezelni mint a sima dobhangszín csak már nem emlékszem hogy hol 
Ricsike
- Gyuley
- VIP
Be lehet hívni,de sajna dobkészletként sehogy sem kezel custom voice-t, custom drum-ot meg nem lehet csinálni wav mintákból, vagy csak nekem nem sikerül!