Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

tothtechnika
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 12 alkalommal
Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 15942Hozzászólás tothtechnika
2013.08.13. 08:19

BUDAI35 írta:Szevasztok zenetársak a JBL TR125-ről mi a véleményetek??

:hit2:
Attól függ milyenek az igények, és mire akarod használni. Egy személyes jótanáccsal viszont szolgálhatok. Ha szeretnél valamilyen hangfalat venni, akkor azt menjél el és hallgasd meg. Lehetőleg a hangszereddel, vagy olyan zenével amivel használni akarod. Neked kell eldönteni, hogy tetszik e Neked, mivel Te fogod használi. Nagyon jó ilyen hallgatózásnál, ha több cuccot is meg tudsz hallgatni, mondjuk a régi sajátodat, mivel ha csak egy hangfalrendszert hallgatsz önmagába, akkor nincs viszonyítási alapod. Érdemes lehetőleg szabadtéren hallgatózni, mert minden ott szól a legjobban, mivel nincsenek reflexiók (visszaverődések).

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15978Hozzászólás goozl
2013.08.14. 21:47

Kedves Bubamara!
NAgy gyártók..
Nem akarok illúzióromboló lenni, de olyan gyártól mint pl az Electro Voice is dolgozik nem igazán hangfalnak való anyagból. Sokan ismeritek és hallottátok is szólni az Eliminator szériát. Történt egyszer, hogy dolgoztunk egy művház ilyen szettjével amikor zörögni kezdett benne valami. Kiderült, hogy egy csavar, miután levettem a fogantyút. De nem ez volt e leginkább meglepő, hanem az, hogy a hangszórót tartó fa lemez kivételével, OSb szerű anyagból volt. Kérdésem, ki építene OSB-ből magának hangfalat?
Én nem.
A bútorlap bizonyos szempontból kedvezőbb tulajdonságú mint a rétegelt lemez, de nehéz és nedvesség ne érje.
Szóval érdekes ez..
:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 15980Hozzászólás Apelláta
2013.08.14. 22:49

Az OSB viszont könnyű, és ellenáll a víznek is. :lol:

Üdv.: Apelláta

peter1300
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg PA-50, Ketron Midjay Plus, Yamaha NP-V60
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 15992Hozzászólás peter1300
2013.08.16. 10:55

Sziasztok! Meglepődtem, mikor hallottam az Y-Audio (kínai) hangfalakat megszólalni. Óriási dinamikájuk van, fából vannak, ami előny és a ár-érték arányban nagyon kedvezőek. Egy barátom unszolására vettem egy pár 300W-os Y-Audio falat, mellé egy Lexon XL-900 végfokot, ami 2x320W-ot, vagy 2x530W-ot tud leadni. Mivel nagyon meggyőztek a falak, és az erősítőben is volt még kraft, úgy gondoltam, hogy veszek mellé még 2 falat, 67.000 Ft-ért sikerült hozzájutnom darabjához egy FS-Audio (Y-Audio) 450W-os hangfalhoz, amik szintén olyan tisztán én dinamikusan szólnak, mint az előbb említett Y-Audio. Nagyon meglepődtem, hogy most egy olyan cuccal szólok hatalmasat, aminek neve sincs. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy nem minden arany, ami fénylik. Egyik barátom zenekara beruházott egy 800e Ft-os HK-Audio hangfalrendszerre, ami nem másból áll, mint 2 hangfalpár + egy mélynyomó. Mikor hallottam őket, szerintem csodát vártam az én felszerelésem után, de csalódtam. Lehet, hogy elfogult vagyok az Y-Audioval kapcsolatban, de közel nem szóltak olyan dinamikusan a HK-Audio hangfalak.

Elnézést, ha belerontottam valami fontos témába. :) Köszönöm!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 16015Hozzászólás Asterix
2013.08.16. 16:49

Igazad van!

Egy nagy név még nem garancia, csak lehetőség a jobb minőségre. Egy régi, nagy név mögött meghúzódó tapasztalat, anyagi tőke, fejlesztő gárda lehetőség a jó cucc kifejlesztésére, amivel általában élni is szoktak a gyártók, de annak nagy ára van. És mivel azt igazán kis réteg tudja megfizetni, ezért csinálnak a nagy nevek is "gagyibb" cuccokat a megfizethető árért.
Elhiszem, hogy az Y-Audio nálad jól szól, de azért mindent a maga helyén kell kezelni. Az a hangfal azért kerül annyiba, mert nem is ér többet. Általában a cégek tisztában vannak a cuccaik értékével. Ha tévednek, az általában felfelé szokott tévedés lenni. Senki nem azért csinál olcsó falat, hogy a magyar zenész meg tudjon venni egy jó cuccot olcsón.
Nekem is megtetszett a hangszerboltban a szépen kivitelezett hangfal. Hazavittem, kipróbáltam és súlyos vereséget szenvedett az akkori (Valkó féle maszek gyártású) hangfalaimtól. Elsősorban magasban vérzett el és hangerőben nagyon-nagyon. De ennyi pénzért szerintem az egyik legjobb választás lehet... :777

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16036Hozzászólás goozl
2013.08.17. 21:36

Az Y audio nem rossz!Dolgoztam már sokféle ládákkal ebből a márkából. 300W, 450W, Dynacord másolat rendszerrel, line array rendszerrel. Ár érték arányban verhetetlen. De...A magasai mosottak, és ha melléteszünk egy olyan ládát amiről másolták akkor hát, hogy is mondjam.. Baj van.
De mégis használható és vállalható a dolog. Pl az Y audio szórói egy az egyben az FS audio hangszórói..Mint említettem a Comp 34 Neo egy az egyben odaver a TR és JRX szériás JBL ládák magasainak. De azért óvatosan. Egy rendszer adott esetben még lehet elsőre alul is marad ugyanazokkal a beállításokkal, de ha elkezdjük "túrni" megjön az árbeli különbség rögtön. És a másik dolog egy valamit ne feledjük, mekkora a hangfalak érzékenysége? Nagyon nem mindegy mennyi belepumpált energiával kapjuk meg ugyanazt a végeredményt!:D
Amúgy szívesen használom és is ezeket a ládákat, (illetve használtam, mert a zenekar megszűnt ahol ilyen volt) mert mint mondtam abszolút vállalható a hangja.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

peter1300
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg PA-50, Ketron Midjay Plus, Yamaha NP-V60
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 16037Hozzászólás peter1300
2013.08.17. 22:50

Asterix, goozl, köszönöm a hozzászólásaitokat, tapasztalataitokat, lehet, hogy kicsit túloztam a fentebb leírtakban, de teljesen egyezik a véleményünk a falakról, örülök, hogy nem csak én tartom felvállalható névnek ezt az Y Audio-t!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 16039Hozzászólás ---Qgli---
2013.08.18. 12:48

Véleményeket kérnék:
Yamaha DXR 12 vagy DB 712DX
Yamaha DXS 15 vagy DB 808D

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 16041Hozzászólás Adames
2013.08.18. 16:56

Nálam DXR 12 ;)

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16045Hozzászólás goozl
2013.08.18. 20:31

Magam a 12" plusz 18" mélyláda párosítást javaslom oldalanként. Itt érthető az énekhang a 12" miatt, és van "alja" a mélyláda miatt. Kicsi helyekre elég a 12 is simán.

Új hozzászólás