Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

tothtechnika
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 12 alkalommal
Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Így szól az én hangszeremen...

Hozzászólás: # 15900Hozzászólás tothtechnika
2013.08.11. 14:14

Köszönöm az észrevételeket! Mivel még csak új tag vagyok, nem tudok kottát letölteni. (mást sem.) A ritmusba igazatok van. Akkorkövetés szabályok stb... ilyenekről én nemigen tudok, mivel telejsen autodidagta módon tanultam a zenét, mindent fülre játszok, ami tudom, hogy nem mindíg jó. Pár hónapja járok zongoratanárhoz, vért izzadok a kottával, meg az újrrenddel. Sajnos nagyon nehéz a rossz beidegződést kiírtani. A kotta szintén nehéz ügy így, mert 2x eljátszott dallam után márt fülből játszom, és nem is figyelem a kottát, sajnos teljesen autómatán. Minden esetre nem adom fel, szeretnék "magasabb szintre" lépni. Amúgy a topik címéből kiindulva, itt inkább a hangszer megszólalásán van a hangsúly.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 15904Hozzászólás marton1974
2013.08.11. 15:34

Üdv.
Dobj a gépedbe egy RAM bővítőt!Ráteszel egy két stúdióban csinált sampler dob szettet,hangokat,és megoldva a probléma.
Sajnos a Yamaha hangszerek gyári dobjai elég "műanyag"hangzásúak.Ezen profi sampler dobokkal,hangokkal elég jól,és sokkal élethűbben szólal majd meg a hangszered... ;)
Amúgy meg nagyon is jó hangszerek a Tyros "varrógépek." :)Csak egy kicsit fel kell tölteni őket sampler hangokkal,és mintha nem is az a hangszer szólna...
Igen,a Yamaha dobjai,eléggé "konzerv","műanyag"hangzásúak,főleg a Ketron hangszerekhez viszonyítva.Erre megoldás egy-két sampler dob és megoldva a probléma... 8-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.08.11. 15:42-kor.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 15905Hozzászólás Asterix
2013.08.11. 15:41

Ja, lehet hogy azért, mert onnantól kezdve, hogy a sampler hang szól, akkor már nem is az a hangszer szólal meg??
Szégyen ez minden cégnél, aki nem képes több, mint egy millió nagyértékű magyar forintért normális hangszíneket adni. Kiadnak minimális különbségekkel egy csomó "új" Tyros hangszert, ráadásul a T4 tulajok még a memóriával is megszívatják. A T3-ig sima szg memória jó volt bele, de ez a nagytudású csodagép már csak a drága eredeti cuccot eszi meg. :dash2: :dash2:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 15906Hozzászólás marton1974
2013.08.11. 15:52

Üdv.
Nem akarok itt belemenni megint hogy melyik hangszer milyen...nem is istenítem semelyiket!De azért a híres Korg cég hangszerei se "csoda gépek"... ;)Igen szégyen ez minden gyártónál.Pl.A Korg pa3x-nél is hogy egy majdnem millás gépbe opcionális a videó kimenet,nem beszélve a RAM memóriáról,ami csekély 256 Mb...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 15911Hozzászólás Asterix
2013.08.11. 20:12

Távol álljon tőlem bármilyen vita.
Igaz a 256 MB, de én elég sok mintát betároltam már és mégis kivettem a bővítőt és eladtam, mert még a gyári memóriája sincs tele a gépemnek. Így mindenkinek merem mondani, hogy csak egészen extrém esetekre érdemes megvenni a bővítőt, egyébként nem.
A Korg még ezzel együtt is jó irányba mozdult el, ugyanis a Pa1x-hez képest, aminél a bővítők megvásárlása gyakorlatilag a hangszer még egyszer történő megvásárlásával volt egyenértékű, addig ez a 2 db bővítő már jó elmozdulás.
Én nem azért használom a Korgot, mert az a legjobb hangszer, nem. Sok dolog tetszik a T4-ben is, az Audyáról nem is beszélve. De összességében az én igényeimet jelenleg ez elégíti ki legjobban. De ha sok időm lesz egyszer hangszerrel foglalkozni, vagy kapok valahonnan egy magyar gépkönyvet hozzá, hogy bele tudjak mélyedni a hangszer valódi rejtelmeibe, akkor azért még az a hangszer nem kizárt, sőt...
De a T5 sem, ha audió alapú hangszer lesz... :777 :777

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 15913Hozzászólás Sambácsi
2013.08.11. 20:27

"Amúgy a topik címéből kiindulva, itt inkább a hangszer megszólalásán van a hangsúly."

Remélem ezt csak azért írtad, mert tetszik a Yamaha hangzása.
Ha egy kicsit is tudsz elvonatkoztatni, akkor értheted, hogy mindegy ki üti le a billentyűt,
más úgy sem várható, mint amit belepakoltak a gyárban.
Ha valóban akarod, és elég kitartó vagy, képes vagy elég alázatot tanúsítani a hangszeres zenélésért,
fejlődhetsz, előbbre juthatsz. Időd van.
Elsajátítani akarod a tudást, vagy csak a birtoklási vágyadat kielégíteni?
Tisztázni kell magadban a vágyaidat és az elvárásaidat, de elsősorban a lehetőségeidet.
Nem mindent lehet pénzért megvenni. A tudást nem.
A zene az ember lelkéből árad a kezein, ujjain keresztül a billentyűkön át a hallgatóságig.
A zenélés egy csodálatos élményszerző, élményadó művelet.

Üdv.Sambácsi.

tothtechnika
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15946Hozzászólás tothtechnika
2013.08.13. 09:52

Sambácsinak igaza van!

Van a gépembe bővítőkártya, és tettem is rá már hangmintákat. De sajnos nomrális dobot még nem sikerült szereznem sehonnan sem (ami jobban tetszene mint a yamaha dobjai). Nagyon szívesen venném, ha pár kolléga tudna adni JÓ megszólalású dob hangmintákat.
Egyedül a ROLAND E-86 standard dobszettjét mókoltam rá, mert az nekem mindíg is tetszett, és szégyen, hogy abba szinte minden jobban szól, mint a préniumkategóriás hangszer dobjaiban. Mindent összevetve durva dolog ez a mi hogy szól, mert engem pl. a korg gépeitől ráz ki a hideg, ezért nem vagyunk egyformák. Nem bírnám elképzelni azt, hogy pl egy pa3x pro-n játszak, a kíséretei messze alulmaradnak a yamaháéval szembe (saját vélemény). (

Még1x megjegyzem ezek saját vélemények, nem szeretnék ezzel vitát kirobbantani, hogy melyik hangszer jobb stb, mert úgyis mindenkinek a saját gyereke tetszik. Szivemszerint KETRON Audy-át vettem volna, próbáltam is, játszottam is rajta, de a yamaha-hoz képest nem volt túl kezelhető (számomra), pl a pörgetés gombok, stb. VOltak rajta olyan dolgok, amik számomra pl. abszolút nem megengedhetőek: pl. több másodpercig kell nyomni egy gombot, és akkor csinálja azt amit én akarok. Ilyen egy élő mutatványban nem megengedhető szerintem. Ott nincs idő arra, hogy 2 másodpercig nyomjam a gombot, hogy kinémítsam a mikrofont (nem tudom már pontosan mi volt ez a funkció, de én használom sokat a yamahába, arra aemlékszem, hogy a mikrofonhoz volt valami köze.) Mivel én sokat foglalkozok stílus szerkesztéssel, ezért nekem az is fontos szempont volt, hogy a yamahát már kitanultam, ismerem minden rejtett képességét. Most ezt előről kezdeni egy másik hangszeren... hát nekem nincs lelkierőm hozzá, főleg a ketronon.

Tisztában vagyok a Yamaha hiányosságaival, de mindent összevetve, nekem messze jobban tetszik, mint a többi, nyilván ezért is vettem ezt. A KORG-ba sokkal összetetteb EQ, kompresszor, meg minden. Stílusokba is mindent külön lehet effektezni, nekem valahogy mégis mikor a két hangszert egymás mellé letettük a yamaha volt a nyerőbb. LEhet, hogy a dobja jobb volt, de a kíséretek sokkal tetszetősebben szólaltak meg (még1x mondom, számomra! és itt ez a lényeg). A mikrofon bemente is jobban tetszik a yamahának, ha a vokáltól elvonatkoztatunk, mert az egyszerűen használhatatlannak érzem pl. a korg pa3x pro-éhoz képest, az audy-áról nem is beszélve. Ha engem kérdez valaki, szerintem az messze viszi a prímet, mind vokálba, mind megszólalásba.

Az pedig tényleg a yamaha cég szégyene, hogy a gombok betörnek, a gép hajlamos a lefagyásra, midik használhatatlanul szólnak (szinte kivétel nélkül mind!), nincs benne óra, nincs 6,5 oktávos verzió, ha fájlnévben ő vagy ű vagy í van nem lehet vele kezdeni semit, stb...

tothtechnika
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15947Hozzászólás tothtechnika
2013.08.13. 10:00

Másik tapasztalatom, amikor a zenészek a hangzásról beszélnek azt, mindíg csak a hangszerükre értik, pedig ugye, mikor elmegyünk muzsikálni, akkor nem csak a hangszer szól, ott van a mikrofon, a hangrendszer, és nem utolsó sorban a zenész.

A zenész játéka legalább annyira hozzátesz, vagy elvesz, mint amennyit számít a keyboard. (most a midit, meg az mp3 alapokat ne számoljuk ide)

Én attól mászok a falra, mikor a "zenész" megveszi a csúcskategóriás hangszert (pl. KORG PA3x) és egy pár REFLEX hangfalnak nevezhető dolgon, meg egy CASTONE "erősítőn" szólal meg, esetleg egy jó kis behringer keverőn átvezetve. Akkor aztán lehet vitatkozni, hogy ki szólal meg jobban. Sajnos, nem egy ilyen esettel találkoztam.

(Távol áljon tőlem, hogy ezzel bárkit megsértesk, akinek ilyen cucca van, de ez is csak arról szól, hogy az ember mennyire igényes magával szemben, és hogy milyen lehetőségei vannak, de általában főleg az igényességen szerintem, mert aki megteheti, hogy megvesz egy prénium kategóriás hangszert, az vehetne hozzá legalább egy alap RCF motyót, vagy HK-t vagy bármi mást ami picit jobban szól, mint a magyar ipar nem túl jól sikerült termékeit, kivételt képez ez alól a Porkoláb audió termékei)

tothtechnika
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15948Hozzászólás tothtechnika
2013.08.13. 10:07

Asterix írta:Ja, lehet hogy azért, mert onnantól kezdve, hogy a sampler hang szól, akkor már nem is az a hangszer szólal meg??
Szégyen ez minden cégnél, aki nem képes több, mint egy millió nagyértékű magyar forintért normális hangszíneket adni. Kiadnak minimális különbségekkel egy csomó "új" Tyros hangszert, ráadásul a T4 tulajok még a memóriával is megszívatják. A T3-ig sima szg memória jó volt bele, de ez a nagytudású csodagép már csak a drága eredeti cuccot eszi meg. :dash2: :dash2:
Nem hiszem, hogy sima szg memória jó volt bele, mivel az kikapcsolás után elveszíti a tartalmát. Nem hiszem, hogy bárki örülne annak, ha minden hangmintát újra be kellene tölteni a memóriába, mielőtt játszani szeretne vele.

Rolley
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 24 alkalommal

Hozzászólás: # 15949Hozzászólás Rolley
2013.08.13. 11:22

A Castone egy nagyon masszív megbízható erősítő,8 éve használom! RCF műanyag ládák meg no comment... soha nem vennék műanyagot!

Új hozzászólás