|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
A sliderek nagyon sokat jelentenek. Szerintem ugródeszkának mindenképpen jó a Pa2x felé. 
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Árban mi az amit egy PA1Xpro-ért érdemes még adni? Meddig lehet elmenni?
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én 380ba adtam el 1,5 éve a közel 5 éves Pa1 xpro elitet...
350 a max szerintem amit még érdemes adni...
350 a max szerintem amit még érdemes adni...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Goozl!
Tömören a véleményem.
Élő játékra Pa1Xpro: jobb, több billentyű végett élvezetesebb játszás, sliderek általi könnyebb editálás, akár élő játék közben, a Pa széria legjobb vokálja, masszívabb felépítés végett jobban bírja a gyűrődést
Midi és mp3 lejátszásra Pa800: nincs szükség 76 bilura, ezért a kisebb méret előnyösebb szállításkor, sávonkénti EQ jó dolog a hangzás javításhoz, több RAM samler mintákhoz
Mivel az írásodból úgy vettem ki, hogy neked inkább midi alapok lejátszására kell, így előnyösebb lehet a Pa800. Bár a legideálisabb tényleg egy Pa2 lenne, mert ott már nem kellene kompromisszumokat kötnöd. De tudom, hogy az anyagiak...
A hétvégén adtam vissza egy Pa800-ast a tulajának, ami két hétig nálam volt, mivel megkért egy-két dologra vele kapcsolatosan, és itt hagyta nálam. Mondanám, ha nem vagy rest eljönni, megszerzem ismét, de szegény masinának nagyon véres a torka. Az effektkörével lehet valami nyűg, mert olyan utózajokat generál egyes hangszínek esetében, amik a ráadott effekt erősségével arányosan nőnek, hogy engem baromira zavart. A tulajnak ez fel sem tűnt, csak miután közöltem vele, azóta b@ssz@ neki is a csőrét. Ezen felül nem szól az egyik oldali hangszóró, meg pár gomb csere érett. De természetesen nem minden Pa800 ilyen.
Tömören a véleményem.
Élő játékra Pa1Xpro: jobb, több billentyű végett élvezetesebb játszás, sliderek általi könnyebb editálás, akár élő játék közben, a Pa széria legjobb vokálja, masszívabb felépítés végett jobban bírja a gyűrődést
Midi és mp3 lejátszásra Pa800: nincs szükség 76 bilura, ezért a kisebb méret előnyösebb szállításkor, sávonkénti EQ jó dolog a hangzás javításhoz, több RAM samler mintákhoz
Mivel az írásodból úgy vettem ki, hogy neked inkább midi alapok lejátszására kell, így előnyösebb lehet a Pa800. Bár a legideálisabb tényleg egy Pa2 lenne, mert ott már nem kellene kompromisszumokat kötnöd. De tudom, hogy az anyagiak...
A hétvégén adtam vissza egy Pa800-ast a tulajának, ami két hétig nálam volt, mivel megkért egy-két dologra vele kapcsolatosan, és itt hagyta nálam. Mondanám, ha nem vagy rest eljönni, megszerzem ismét, de szegény masinának nagyon véres a torka. Az effektkörével lehet valami nyűg, mert olyan utózajokat generál egyes hangszínek esetében, amik a ráadott effekt erősségével arányosan nőnek, hogy engem baromira zavart. A tulajnak ez fel sem tűnt, csak miután közöltem vele, azóta b@ssz@ neki is a csőrét. Ezen felül nem szól az egyik oldali hangszóró, meg pár gomb csere érett. De természetesen nem minden Pa800 ilyen.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szoftver terén szerkesztési lehetőségekben a Pa széria egytől egyig nagyon hasonló. A Pa50/60/80 kezelőfelülete eltérő, de Pa1-től már azonosak, az onnantól megjelenő grafikus érintőképernyőnek köszönhetően. Lényeges különbség a Pa800-tól megjelenő sávonkénti EQ, majd a Pa3-tól a részletes dobsáv szerkesztő. A Pa1 és a Pa800 hangkészlete is közel áll egymáshoz, nincs akkora eltérés, mint a Pa2 és Pa3 esetében.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
350e csak abban az esetben, ha fullra bővített hangszerről van szó. A Pa1x-et nagyon lehet bővíteni. Rengeteg kis cucc beletehető annak érdekében, hogy többet ki lehessen sajtolni anyagilag belőle. Utólag a bővítéseket megvenni csunyán rosszul járhatsz.goozl írta:Meddig lehet elmenni?
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Amit néztem PA1 X PRO, abban CD RW meghajtó, sampler ram bővítés van, 20GB vinyó.
Azt hiszem ennyi..
Vajon mit kóstálhat egy ilyen?
Azt hiszem ennyi..
Vajon mit kóstálhat egy ilyen?
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Nálunk Romániában 300e körül már lehet kapni.
http://www.okazii.ro/cautare/korg+pa1x+pro.html?fuzzy=0
http://www.okazii.ro/cautare/korg+pa1x+pro.html?fuzzy=0
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Goozl, Korg Pa 1x pro Elite lenne a te hangszered.
Itt nézd meg a Korg Options alpontban miket lehet hozzárendelni
http://www.korgpa.com/en/support/discon ... x-pro.html
Igaz hogy 1ooo Euroért lehet találni nálunk, csak épp ne manelistáé és ne egy agyontaposott, román lautar kezéből származzon. Akkor
Itt nézd meg a Korg Options alpontban miket lehet hozzárendelni
http://www.korgpa.com/en/support/discon ... x-pro.html
Igaz hogy 1ooo Euroért lehet találni nálunk, csak épp ne manelistáé és ne egy agyontaposott, román lautar kezéből származzon. Akkor
Atti
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszönöm a segítséget.
Az Elite lenne a legjobb, azért simán adnék is 300 E Ft-ot.
Itthon egy bővítettet találtam amiben pár dolog van, vinyó 20GB, Sampler ram bővítés, CDRW, full műsor.
330-nál járunk árban..
Kérdés érdemes e?
Az Elite lenne a legjobb, azért simán adnék is 300 E Ft-ot.
Itthon egy bővítettet találtam amiben pár dolog van, vinyó 20GB, Sampler ram bővítés, CDRW, full műsor.
330-nál járunk árban..
Kérdés érdemes e?