|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
De ne felejtsétek el, hogy ez a piac egyetlen, kaméleonoknak kifejlesztett, sztereó kijelzős hangszere.

Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Szomorú dolog ez,mármint a BK-9 teljesítménye. Ami természetesen a mérnökök munkáját illeti nagyon rossz munkát végeztek Ezért a pénzért, nem kapcsolnám be a Tyros3 mellet,még egy napon sem mert nagyon,de nagyon megfázna a BK...
Tekintsünk el a 76 billentyűtől,ami nem aftertouch
Csak a hang alapján írok róla,valóban a PA-600 szétgyalázza a Rolandot, és a jó öreg PSR-640 nek ahogy Bandi barátom írta talán még a hangja is jobb,és már abban is két kijelző volt
Csak az egyik színes 
Tévúton járok.... ez van a Rolandéknál,én már nem hiszek bennük a Casio utol fogja érni,hamarosan. Hatalmasat csalódtam,olyan vékony a hangja mint a tészta a BK-9 nek.
Tévúton járok.... ez van a Rolandéknál,én már nem hiszek bennük a Casio utol fogja érni,hamarosan. Hatalmasat csalódtam,olyan vékony a hangja mint a tészta a BK-9 nek.
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
sklevente
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Roland va-7
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 7 alkalommal
Sziasztok.Köszönőm zongorista a véleményedet de ha ennyire bonyolult és nemis vált be neked mivel te is kiszerelted akkor inkább Apelláta javaslatára föl vettem a kapcsolatot Picassoval és megveszem töle a va-76 Zip meghajtot.És akkor azt egyszerübb majd kicserélni számomra.Köszönöm a sok jo véleményeket.További szép napot.
- Zongorista28
- Moderátor
Igen,ez a legegyszerűbb és a legkézenfekvőbb megoldás! A cseréje meg van 34.9 másodperc alatt :)De komolyan Pikk-pakk kicseréled.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Hallgattátok már ezeket az SRX demókat?
http://media.roland.com/en/IT/SRX_IT/index.html
Buba
- Zongorista28
- Moderátor
Igen,ezeket már hallottam és jó véleménnyel vagyok az irányukban! Ugye bár a G-70,és az E-80 is bővíthető az SRX kártyákkal. Az E-80-ban kettő,amig a G-70 ben ha jól tudom 1 Slot áll rendelkezésre. A BK-9 be is alkalmazható? Nem tudom,ha nem, akkor még rosszabb a véleményem a BK-ról.....
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A BK9-ről:
Meghallgattam róla az eddigi demo-kat és azt kell, hogy mondjam, teljesen egyetértek azokkal, akik csalódottságukat fejezték ki.
Sajnos az orgonákon kívül nem igazán hallom jobbnak a BK5-től. Ugyan azok a stílusok és a hangszínek (legalább is nagy részük). Legalább a bemutatókban az újdonságokat hangsúlyoznák, nem azokat, amik már a BK5-ben megvoltak...
A másik dolog pedig az ára. A 76 billentyű, az orgona harmonic bars és a mikrofon bemenet jó dolog, de nem ér ennyivel többet (a két kijelzőt nem is említem, mert az tényleg nem ér plusz pénzt).
Ha azt nézzük, hogy a BK5 ára 250 ezer körül van, akkor a BK9 szerintem max. 500-at érne meg.
Gondoljunk csak bele: ennyi pénzért inkább vennék egy BK5-öt és egy iPad 2-őt (wifi adapterrel és tartó konzollal) + egy jó minőségű vokálos effekt procit (pl. egy TC-t), sőt még egy jobb fajta (súlyozott vagy kalapács mechanikás, 76 vagy 88 billentyűs) master keyboard is beleférne és még mindig olcsóbban kijönnék. No komment...
Meghallgattam róla az eddigi demo-kat és azt kell, hogy mondjam, teljesen egyetértek azokkal, akik csalódottságukat fejezték ki.
Sajnos az orgonákon kívül nem igazán hallom jobbnak a BK5-től. Ugyan azok a stílusok és a hangszínek (legalább is nagy részük). Legalább a bemutatókban az újdonságokat hangsúlyoznák, nem azokat, amik már a BK5-ben megvoltak...
A másik dolog pedig az ára. A 76 billentyű, az orgona harmonic bars és a mikrofon bemenet jó dolog, de nem ér ennyivel többet (a két kijelzőt nem is említem, mert az tényleg nem ér plusz pénzt).
Ha azt nézzük, hogy a BK5 ára 250 ezer körül van, akkor a BK9 szerintem max. 500-at érne meg.
Gondoljunk csak bele: ennyi pénzért inkább vennék egy BK5-öt és egy iPad 2-őt (wifi adapterrel és tartó konzollal) + egy jó minőségű vokálos effekt procit (pl. egy TC-t), sőt még egy jobb fajta (súlyozott vagy kalapács mechanikás, 76 vagy 88 billentyűs) master keyboard is beleférne és még mindig olcsóbban kijönnék. No komment...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Igen, a G70 kapcsán egy kicsit szabadjára engedtem a fantáziámat. Hiszen ha beledugsz egy SRX-et, gyakorlatilag Fantommal JV, XP, XV-vel megegyező hangminőségű készleten játszhatsz, a dobhangokról nem is beszélve. Speciálisan felhúzhatod a hangszered a saját hangzásod, játékstílusod, műfajod szerinti hangokkal.Zongorista28 írta:Ugye bár a G-70,és az E-80 is bővíthető az SRX kártyákkal. Az E-80-ban kettő,amig a G-70 ben ha jól tudom 1 Slot áll rendelkezésre.
Az SRX-7-et hallgatom, nos igen csak odatették a készletét. Figyelj több lapból áll, jobb felső sarokban lapozható a készlet és a demók.
Buba
- Zongorista28
- Moderátor
Teljesen egyetértek Veled! Nagyon bejönnek nekem is az SRX kártyák. A G-70 jó hangszer, próbáltam Bazsiét a Fórumtalin élvezet volt rajta muzsikálni. A billentyűje még a "régi" bevált billentő. .....és igen az SRX kártya segítségével, teljesen személyre szabható,kár hogy csak 1 Slotja van. Én alapból kettőt használnék a 01-et és a 07-est 
- Bubamara
- Adminisztrátor
Hasonlóan gondolom én is, de kis rafinériával megoldható a 2 kártya használata egy XV2020 bekötésével akár 3 kártyád is lehet a kezed alatt egy időben + a két hangszer készlete.
http://www.ebay.co.uk/itm/ROLAND-XV-202 ... 417240fccb
http://www.ebay.co.uk/itm/ROLAND-XV-202 ... 417240fccb
Buba