Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 13038Hozzászólás Adames
2013.03.29. 11:46

A Pákónál a Studio monitorok közt van! :PPP

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13039Hozzászólás czaga
2013.03.29. 11:58

Sziasztok!
Olvasom mindenki hozzászólását, de egyet kell értenem azokkal akik arra próbálnak kilyukadni, hogy minden hangzásvilághoz más rendszer szükséges, és mindenkinek más a füle :D .
A saját tapasztalatom azt mutatja, sajnos költeni kell a cuccra, vagy használtan vásárolni ami kb 70%-os megtakarítás. Hosszú utat jártam be, és a segítségeteknek köszönhetően sikerült megalkotni a kis de nem igazán olcsó rendszeremet viszont éttermi zenéléstől szabadtérig elegendőnek tartom, és hozza azt a minőséget amit elvárok, akár kis hangerőnél is. 2.2-es QSC K12-KSub rendszert építettem, egyedűl egy Alesis MFX6-os keverővel, zenekar esetében Yamaha MGP keverővel használom.
A top ládákkal kezdtem a rendszer építését sok helyen jártam hallgatóztam nekem a pontos hangvisszaadás kellet és nem az, hogy emeljen a láda itt vagy ott és ne legyen mellékzöngéje akár egy stúdióban. A mély választásánál a gyártó és hangmérnök, hangosító ismerőseim tanácsát próbáltam követni, hogy a márkán és típuson belül próbáljak választani és hallgassak a gyártó cég ajánlására, mivel összehangolják a ládákat S.Peti is megmondhatója és szerintem Z.Boy és Asterix sem fog ellene tiltakozni. Így lesz egységes hangkép. Szerintem fa kontra műanyag témában, topban mindegy viszont az aljánál számít, különösen egy Baundpass ládánál ahol fontos a merevség is, A tömeg is lényeges hiszen nekem ez tartja a középmagas ládát:) (csak fel ne dőljön). A mélynél nem igazán a hangszóró mérete hanem annál inkább a tekercs mérete a mérvadó. Hallottam olyan 10"-os sub ládát szabadtéren, hogy oldalanként 4-4 láda 90-100m-röl leverte a vesémet 2X10" Sub igaz a két 12" colos Aktív ládám került annyiba mint ebböl 1 ésmég vehetek erősítőt:)
Remélem mindenki lelkivilágát felzaklattam :yahoo:

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 13041Hozzászólás tibi78
2013.03.29. 13:14

Bubamarától érdeklődnék hogy tudna-e nekem digitech2 vocalist leírást küldeni lehetőleg magyarul, úgy látom eléggé otthonosan mozog ezen a téren ..is.. köszönöm szépen előre is

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 13056Hozzászólás Bubamara
2013.03.29. 17:16

Magyar leírás az akkori forgalmazó, hivatalos márkaképvioselet jóvoltából a Digitech Vocalist széria egyetlen darabjához sem készült, Angol nyelvű van, azt tudok feltölteni ide, ha megfelel.
üdv, buba

Buba

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 13109Hozzászólás tibi78
2013.03.30. 15:45

ha nincs más akkor az is jó lesz. nagyon szépen köszönöm

Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 13113Hozzászólás Bubamara
2013.03.30. 17:03

Hangtechnika feltöltések alatt megtalálod.
Itt topic327.html

Buba

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 13124Hozzászólás bohocotto
2013.03.30. 22:04

Sziasztok.Véleményeteket szeretném kikérni.Tegnap elmentem zenélni egy új behringer 2000 wattos erősitővel.Mindent bekötöttem,és nagyon búgott az egész cucc.Azt mondták haverok,h biztos kábelhiba,keressem a rossz kábelt.Én kerestem is vagy 1 órán át,mignem véletlen összefogtam az énekefektet az erősitővel,és lám már nem is búgott.Mindkettő rack méretű és pont egymáson kellett lennie úgy,hogy a fülek összeérjenek...A kérdés,hogy hiba van valahol?? Még sosem jártam igy ezelőtt.Köszönöm előre is válaszotok:Ottó

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 13125Hozzászólás Asterix
2013.03.30. 22:17

marton1974 írta:Lecseréltem az Ev ZXA1 2.1 hangrendszerem két dB Opera 915 DX-re.
Brutális mélyei és szép hangképe van.A mélyek nem kopogósak hanem öblösek,teltek.
Pesten árultak ilyet. Le is beszéltük az üzletet, hogy cserélem nála a 605D-t. Előtte azért elmentem oda, ahol a 605D-t vette, és összehasonlítottam a DX915-el. Vissza is mondtam rögtön a pesti üzletet. Szidtak is miatta, de így legalább megmaradt a hangfalam, ami szerintem lényegesen jobb hangképpel rendelkezik... :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 13126Hozzászólás Asterix
2013.03.30. 22:23

Apelláta írta:A Pa3 saját hangfala hogy szólt? Állítólag nem egy nagy szám. Én abszolút nem gondolkozok benne, mert irreálisan drága.
Bár nem az én véleményemet kérdezted, de ne is gondolkodj benne. A minősége szerintem messze van a Pa1x megszólalásától. Kontrollnak is gyenge a cucc. Otthon szobában használhatod, ha nem akarod a nagy cuccodat bekapcsolni és nem szereted a fejeden a fejhallgatót. Mi hoztunk ilyen hangrendszert az első Musikanthoz. Így Egerben van egy. De szerintem ha 100 hangszerből egyhez el tudják adni ezt a cuccot, akkor már jó... :777 :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 13127Hozzászólás Asterix
2013.03.30. 22:30

Fa vagy műanyag hangfal???
Önmagában semmit sem jelent. JBL PRX535 fa, 3 utas nagy hangfal. És szenvedtek itt nálam a zenészek, hogy jó hangképet csikarjanak ki belőle, de mégsem sikerült... :lol:

Új hozzászólás