Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

JAVASLATOK - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Re: JAVASLATOK - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

Hozzászólás: # 7013Hozzászólás cralusso
2012.08.24. 17:57

Kedves elottem szolo kollegak !
Az okok 99 szazalekat felsoroltatok, amik miatt ugy dontottem 2 evvel ezelott, hogy VEGE - abbahagyom az aktiv zenelest Es sajnos itt van meg a betegsegem is pluszban.......
Mondanom se kell - VELETLENUL SEM BANTAM MEG Azota olyan nyugalom szallt a lelkemre,hogy az szinte hihetetlen

Mindezt csak azert mondtam el, hogy kinyilvanitsam oszinte elismeresem azoknak - NEKTEK - akik meg folytatjak eme nemes muveszetet es sok sok kitartast kivanok es minnel kevesebb inzultalast a zeneles kozben !!!!!!!!!
SOK SIKERT KIVANOK MINDENKINEK !!!!!!!!!!
UDV egy regi rokatol a szakmabol ........ :777

csepi
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 7342Hozzászólás csepi
2012.09.06. 17:05

Üdv Zotti 75!
Kűldtem Neked Privát üzit...

lszlballa
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Tyros 3, Ketron Audya 4, Yamaha S90
Adott köszönetek: : 5 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 8808Hozzászólás lszlballa
2012.10.27. 09:18

Szeretettel Köszöntök mindenkit! Engedjétek meg, hogy majdnem első hozzászólásként néhány fontosabb információt megosszak veletek magamról. A nevem Balla László. Sokatokat már különböző fórumokról ismerek. 2009. az anyaországi Zsámbokon éltem, és azóta itt Erdélyben az 1000 éves határnál tengetem napjaimat Gyimesközéplokon az egyházközség kántoraként.
Mindig megrögzött Yamaha fan voltam. Szinte az összes típus megfordult már nála. Jelenleg egy Tyros 2 képezi a főhangszert. A tavasz folyamán egy alkalmi vásár révén hozzájutottam elég jó áron egy makulátlan 1X pro hangszerhez. Először csak itthon használgattam, majd később bulikba is elcipeltem második hangszerként. Mos meg ott tartok, hogy gyakorlatilag 80%- ban ezt a hangszert használom. Természetesen ehhez az is hozzájárul, hogy itt a Gyimesekben és Csíkban is ahogy megfigyeltem, leginkább a Korg hangszerek vannak elterjedve. Azokat ismerik és használják a zenészek legtöbbet. Ezt gondolom Csíkszeredai kollégánk Tibi is megerősítheti.
A kérdésem a következő: A napokban gondolkodtam azon, hogy meg kellene szabadulnom a Tyros 2 –től, mert nincs értelme két ilyen hangszert cipelnem, hiszen a Korg is tudja ezen a szinten szinte mindazt amit a T2. Arra gondoltam, hogy vennék egy Ketron midjay plust. Láttam, hogy Asterix kollégának van erről tapasztalata. Ebben kérném véleményeteket, hiszen itt sajnos nincs módom egy ilyen modult meghallgatni. Az is megfordult a fejemben, hogy mindkettőt eladni és venni valami komolyabbat, de az itteni viszonyok mellett feleslegesnek tartom, hiszen sajnálom így is a hangszereket a sok porevés miatt.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8810Hozzászólás Bubamara
2012.10.27. 10:25

Szeretettel köszöntelek Laci!
Örülök, hogy beregisztráltál a fórumra.
Két dologban szeretnék hozzászólni az általad leírtakhoz. Néhány év kivételével mindig 2 billentyű volt az állványomon. Részben a hangzás változatossága, részben a biztonság érdekében. persze kisebb klub, vagy egyéb rendezvényre nem minden esetben viszek két hangszert. Természetesen nem szabad verébre ágyúval lőni, azt neked kell tudnod, hogy számodra célszerű. és kifizetődő e a dupla billentyű használat. A pa1x pro-val valóban mindent meg lehet oldani, ha dolgozol rajta a dalok kidolgozásával és a songbook adatbázisának felépítésével.
Nem tudom mennyire jellemző a fellépéseiden, színpadon az audio használat (mp3, wav), illetve van e a pa1xpro-ban mp3 board. Ha nem arra építed a repertoárt akkor a következőt javasolnám. mielőtt megválnál a Tyrostól próbálj ki egy SD4, vagy SD2 modult a pa1xpro-val "összemidizve". A két modul közötti különbségeket a ketron.it oldalon megnézheted. Az SD4 a valós időben használható kezelőfelület és a kíséret és billentyűzet számára kialakított kezelők és partok miatt talán jobb befektetés. De mindkét hangmodulról tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó ár / érték arányúak.
Így a két cipelt billentyű helyett maradhat egy, a jó minőségű fémházas és 76-os pro a maga közel 1000 férőhelyes stílustárával és dupla lejátszójával, ugyanakkor a ketron hangjait, és dobkészleteit, valamint élő dobokat grooveokat becsempészheted a műsorba.
Yamaha fan voltál mindig ahogy írod, lehet, hogy ez elmúlik, ha az SD-t kipróbálod. :) Természetesen nem a Tyrosokat minősítem ezzel, hisz nekem is nagyon tetszik több tulajdonságuk és a hangjukat is ki tudtam alakítani a saját, (keményebb hangzásvilágot kedvelő) ízlésemre. Csupán egy alternatívát javaslok.
Személyes véleményem, hogy a midjay inkább player mint hangszer. Nos a pa1x pro mellé amelyben van egy dual-player nem hiszem hogy szükség lenne még egy lejátszóra. Az összekötés természetesen lehetséges a T2-vel is, és lehet hogy a végén a pro megy a lecsóba, ha azt szereted jobban.
Természetesen ez az én véleményem, és mindenki maga állítja össze a hangszerparkját a számára legoptimálisabb módon.

Üdvözlettel,
buba

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8819Hozzászólás Asterix
2012.10.28. 14:12

A megszólíttatás révén, a következő az én véleményem: Egy típusú hangszert nem ajánlanék senkinek pusztán elmondottak, vagy leírtak alapján vásárolni, az pedig a Ketron. A Ketron-t ki kell próbálni, meg kell nézni hosszasabban, hogy a "kezedre áll-e a hangszer. Én nagyon jónak találom a Ketron hangszereket. Az SD-1 nagyon jól eltalált, nagyon jól megszólaló hangszer, viszont teljesen más felfogást igényel, mint a mai modern hangszerek. Ha valaki egyszer ráérez, akkor hangminőségben szerintem a Pa2x Korgot is simán veri. A MidJAy+ ezért nekem egy nagy csalódás volt. Nehézkes használat a kevés gomb miatt, kevésbé áttekinthető. Én arról nem tudok jókat mondani, de lesz itt a fórumon, aki használja és jó véleménnyel lesz róla.
A biztonsági tartalék miatt jó a két billentyű, de én már kicsit luxusnak tartom cipelni pusztán azért, mert jól néz ki az állványon. Így én tartaléknak laptopot használok. Tegnap 2 dal ment a laptopról, pedig nem is Pa3x-el, hanem Pa2x-ell voltam. Szerintem már az is egy tökéletes hangszer, amivel el lehet menni nyugodtan zenélni. Bár már így, hogy használtam a Pa3x-et, nekem elég sok dolog hiányzott már. Ilyenkor lehet észrevenni, hogy mennyivel kevesebb egy hangszer. Ez sokkal feltűnőbb, mint amikor megvettem a Pa3x-et és ott kevesebbnek tűnt, amivel több a hangszer. Visszafelé jobban lehet érzékelni. Viszont ezen a keverőn ez a hangszer is jól szólt. Igaz, hogy a digit kimenetét használtam, de sokkal jobbnak tűnt, mint a Behringer PMP6000-el kevert hangkép.
(Ha kicsit össze-vissza a hozzászólásom, azért van, mert tegnap a buli előtt kezdtem el írni és ma fejeztem be. Marhára hosszú...) :lol: :lol:

Zongorista28
Moderátor
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Roland stílusok, hangszínek - Feltöltések

Hozzászólás: # 9186Hozzászólás Zongorista28
2012.11.19. 19:11

Olvasd el, a Fórumszabályzatot, ott mindenre választ kapsz!

;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 10932Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.02.07. 17:29

Tud valaki segíteni?

Helló mindenki... Nem férek hozzá a csatolt letöltésekhez. Kértem segítséget a moderátortól vagy kitől, de eddig nem kaptam választ.
Elolvastam hogy miket kellene tennem, de nem találom a hiányosságokat, azaz nem tudom pótolni, mert fogalmam sincs hogy hol kell beállítanom a dolgokat.

Köszönöm a segítséget előre is.

Picasso †
Adminisztrátor
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 10940Hozzászólás Picasso †
2013.02.07. 21:45

Kedves manexx,

Ne magyarázd FÉLRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dolgokat.... Egy kicsit kezd sok lenni nekem a cinikus hozzáállásod az itt lévő történésekhez, és ezt vedd nyugodtan KISKIRÁLYI!!!!!!!!/a szavaiddal élve/ figyelmeztetésnek!! Érzésem szerint privátban is a legnagyobb tisztelettel beszéltem veled, amit viszont egyenlőre nem kaptam-kaptunk meg tőled... Figyelj oda magadra mert arccal rossz irányba mész.... :diablo: :hit2:

Kedves LiveNetworkTEAM!

Tehát helyesen a min. kötelezettség ahhoz, hogy kiemelt tag legyél és letölthess:

"""""A Kiemelt tag rang NEM JÁR automatikusan. Minimum (!) 10 ÉRTELMES megnyilvánulás szükséges (Hozzászólás, feltöltés; a kérés, a kérdés nem számít hozzászólásnak, csak az építő jellegű). Ezután PÜ-ben jelezni kell az alap feltételek teljesítését Admin, Petersen, Apelláta, Gohstrider és Picasso (lehetőleg mindegyikük!) felé.""""

Ez világosan le van írva itt: topic2.html

Picasso

Picasso

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 10941Hozzászólás ---Qgli---
2013.02.08. 05:08

Picasso írta:arccal rossz irányba mész
Ez nagyon nagy szólás!!!

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 11008Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.02.10. 10:01

Üdv!!

Ha valakinek kellenek 2012 -es stílusok PA3 - és PA 600 -ra akkor szóljon ... A Musicant is megvan de az SD kártya nélküli. Javarészt így is megy.
Szóval ha kell valakinek szóljon és töltök fel . De kérem mondja meg azt is hogy hogyan kell és hová. Sajnos nagyon Zöld fülű vagyok az oldalon.
PA-3-50-600 ra vannak szépen stílusok, azon ívül Yamaha - Casio - Technics - Gem - meg még kitudja mi van a gépen. Közel 4-5 giga. Sose fogom tudni átnézni mindet.
2012 -es stílusok csak PA-3 vagy PA-600 -on mennek.

Új hozzászólás