|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
Lacikám!
Most már tényleg kezded látni meg hallani a dolgokat! Én kb. két szám erejéig használtam a csillagos egekig magasztalt Tc Helikont. Én rögtön meghallottam, hogy milyen süketségeket tud énekelni.
Van egy-két dolog, amire jó, de azt én élőben egyedül nem tudom használni.
Most már tényleg kezded látni meg hallani a dolgokat! Én kb. két szám erejéig használtam a csillagos egekig magasztalt Tc Helikont. Én rögtön meghallottam, hogy milyen süketségeket tud énekelni.
Van egy-két dolog, amire jó, de azt én élőben egyedül nem tudom használni.
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nagyon jó sztori.Asterix írta:A LEGJOBB VOKÁLGÉP A VILÁGON A PA3X MUSIKANTBAN VAN.![]()
![]()
![]()
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyit ér valójában az a vokálgép, ami a hangszerben van és olyan jónak tűnik egészen addig, amíg egy élő személy nem helyettesíti...![]()
Élő éneket nem fog egyetlen gép sem felülmúlni. Sok szempontból hasznos lehet a proci, ha egyedül vagy kisegít, ha fárad a torkod egy dinamikusabb beállítással elénekelgetsz a buli végéig, egy gyengécske énekhangot megvastagítani. Természetesen helyes használat mellett a vokál képzetét is nyújthatja, pl vocoder módban, a dalba előre beírt vokálsávval, vagy scalic, chordall módokban, ízlésesen fűszerként használt ízesítésével az énekednek.
Azonban ha a bandával vagyok csak az effekt és dinamika rész miatt használom a ketron miksi bemenetét. De minek is kapcsolnék be bármilyen vokálprocit olyankor, amikor két énekes nyomja még a fő szólam mellé a vokál betéteket.
---Qgli--- !
Többször láttam, hogy keresel RA800-at, tartaléknak, meg mert szereted.
Most láttam egyet az expresszen. Az ár sem elrugaszkodott, valami 79E irányáron van fent.
Talán fel kellene hívnod.
Üdv,
buba
Buba
- ---Qgli---
- VIP
80-ért vicces ár...Ennyiért már i40M-et adnak winchesterrel, vokállal.Bubamara írta:Többször láttam, hogy keresel RA800-at, tartaléknak, meg mert szereted.
Most láttam egyet az expresszen. Az ár sem elrugaszkodott, valami 79E irányáron van fent.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
Írd meg neki, lehet hogy humorista. 
Egyébként igazán szívesen!
Egyébként igazán szívesen!
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
A hangszínekkel kapcsolatban én is sokszor tapasztaltam, hogy a hangszerben lévő hangszín, pl: akusztikus gitár, úgy szól, hogy csak na ... aztán megpendült véletlenül egy élő akusztik és már nem is volt olyan őszinte a mosolyom, pedig a pa2xpro-ban nagyon dögös hangzást lehet csinálni, még sample hang nélkül is. Van egy - két dal amit úgy játszok, hogy mp3 gitárral indul és arra csúszik rá a billentyűs gitár + stylus,, na az azért elég dögös. Lehet, hogy megférnek egymás mellet, sőtt ki is egészítik egymást, hiszen az élő énekek mellett is jól jön néha a vokálproci is.Asterix írta: Körülnéztem a teremben, az egyik asztalnál egy szőke nő kezében ott virított a vezeték nélküli és "csípőből" akkora második szólamot énekelt, hogy majd kiestem a hangszer mögül. Ezt megcsinálta 3-4 alkalommal az este.
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyit ér valójában az a vokálgép, ami a hangszerben van és olyan jónak tűnik egészen addig, amíg egy élő személy nem helyettesíti...![]()
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Jó az a vokálgép, de természetesen az élő ember, hölgy hangját nem pótolhatja, bár "szódával elmegy". Én és még szerintem jópáran nem engedhetjük meg magunknak, hogy énekesnőt "tartsunk". (Hú de csúnyán jött ki. Bocs....---Qgli--- írta:Most már tényleg kezded látni meg hallani a dolgokat! Én kb. két szám erejéig használtam a csillagos egekig magasztalt Tc Helikont. Én rögtön meghallottam, hogy milyen süketségeket tud énekelni.
Egyébként mentem már úgy bálba zenélni, hogy csak suttogni tudtam. A szervező maga alatt volt, hogy most mi lesz és a gyakorlatlan emberek szinte semmit sem vettek észre az egészből. Gyakorlatilag a Pa3x Musikant vokálgépe, "hangvastagítása", kompresszora dolgozott rá az én suttogásomra...
- Bubamara
- Adminisztrátor
Szia Laci!
Nos erről van szó. 2001-2005 között heti 4-5 fellépésem volt, amiből átlag kettő dohányfüstben, nemdohányzóként.
Volt hogy szó szerint suttogni nem volt már erőm. Akkor vettem meg az Studio procit. Ezzel megoldva szinte minden korábbi problémát. Majd a pa1xpro tc-je lépett a helyébe, mikor jól beállítottam ugyan azt a célt értem el vele. Nem kellett bulikat, fellépéseket átadni másnak a torkom miatt. Tehát HASZNOS. Aztán megtanultam használni a vokál funkciókat és írtam néhány jó beállítást rá.
Nagyra értékelem a két hangból és két perc alatt kiismert hangszerekről, effektekről szóló sztorikat.
Hiszen egy jó vokálhoz annyi mindenre oda kell figyelni, és annyi mindent kell jól beállítani, (harmónia érzékelés, alap hang dinamikája, effektje, eq-ja, vastagsága, esetleg modellezése, vokál képzés módja technológiája, a vokális sávok térben, időben történő elhelyezése, késleltetése, vibrátója, karaktere, neme, azok effektje, dinamikája, hogy el sem tudom képzelni miben lehetek ennyire gyenge, hogy számomra a vokálgép beállítása alapszinten 3-6 hónap, majd egy életen át tartó folyamat az új dalok tükrében.
üdv,
buba
Nos erről van szó. 2001-2005 között heti 4-5 fellépésem volt, amiből átlag kettő dohányfüstben, nemdohányzóként.
Volt hogy szó szerint suttogni nem volt már erőm. Akkor vettem meg az Studio procit. Ezzel megoldva szinte minden korábbi problémát. Majd a pa1xpro tc-je lépett a helyébe, mikor jól beállítottam ugyan azt a célt értem el vele. Nem kellett bulikat, fellépéseket átadni másnak a torkom miatt. Tehát HASZNOS. Aztán megtanultam használni a vokál funkciókat és írtam néhány jó beállítást rá.
Nagyra értékelem a két hangból és két perc alatt kiismert hangszerekről, effektekről szóló sztorikat.
Hiszen egy jó vokálhoz annyi mindenre oda kell figyelni, és annyi mindent kell jól beállítani, (harmónia érzékelés, alap hang dinamikája, effektje, eq-ja, vastagsága, esetleg modellezése, vokál képzés módja technológiája, a vokális sávok térben, időben történő elhelyezése, késleltetése, vibrátója, karaktere, neme, azok effektje, dinamikája, hogy el sem tudom képzelni miben lehetek ennyire gyenge, hogy számomra a vokálgép beállítása alapszinten 3-6 hónap, majd egy életen át tartó folyamat az új dalok tükrében.
üdv,
buba
Buba