Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

lendvaizoli
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Ketron X1
Adott köszönetek: : 3 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 10066Hozzászólás lendvaizoli
2013.01.04. 18:38

Sziasztok szükségem lenne nagyon egy Ketron X1 magyar leírásra.Meglett a várva várt hangszerem de azt sem tudom merre állok arcal :D túl sok a gomb és túl kevés az ismeret. HA valaki tud kérem segítsen nagyon fontos.
KÖSZÖNÖM.
lendvaizoli@***********

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 10071Hozzászólás marton1974
2013.01.04. 21:42

Még mindig a KETRON-t tartom a legjobb "élőzenei"előadó arrangernek.
A hangszínei és a stílusai veri a KORG és a YAMAHA társaiét...de amiért túladtam az Audya 5-ön az csak azért volt mert a KORG Pa3X technikailag,zenészt segítő dolgai miatt,"sliderek,érintőképernyő...fejlettebb. :(
De szerintem a KETRON az Audya után úgyis ki fog adni egy technikailag,kezelhetőségileg jobb hangszert.Na majd az visz mindent szerintem...
:777

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 10072Hozzászólás Isti79
2013.01.04. 21:44

marton1974 írta:Még mindig a KETRON-t tartom a legjobb "élőzenei"előadó arrangernek.
A hangszínei és a stílusai veri a KORG és a YAMAHA társaiét...de amiért túladtam az Audya 5-ön az csak azért volt mert a KORG Pa3X technikailag,zenészt segítő dolgai miatt,"sliderek,érintőképernyő...fejlettebb. :(
De szerintem a KETRON az Audya után úgyis ki fog adni egy technikailag,kezelhetőségileg jobb hangszert.Na majd az visz mindent szerintem...

Csak arra várhatunk megint kb 10 évet!!! ;)

Üdv: Isti .

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 10074Hozzászólás Isti79
2013.01.04. 21:46

Almatom!

Kérdés!

Ez a gitár hangszín szerinted benne van az audyába?? :o

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10076Hozzászólás marton1974
2013.01.04. 21:49

Üdv lendvaizoli.
Az X1-nek nem találtam meg a használatiját.
De az XD9-nek igen.De sajnos ez is angolul van...na de hátha el tudsz rajta igazodni... :777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10077Hozzászólás marton1974
2013.01.04. 21:52

Isti79 írta:
marton1974 írta:Még mindig a KETRON-t tartom a legjobb "élőzenei"előadó arrangernek.

Csak arra várhatunk megint kb 10 évet!!! ;)
Na hátha belecsapnak a lecsóba a KETRON mérnökei... ;)

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 10078Hozzászólás Isti79
2013.01.04. 21:58

lendvaizoli írta:Sziasztok szükségem lenne nagyon egy Ketron X1 magyar leírásra.Meglett a várva várt hangszerem de azt sem tudom merre állok arcal :D túl sok a gomb és túl kevés az ismeret. HA valaki tud kérem segítsen nagyon fontos.
KÖSZÖNÖM.
lendvaizoli@***********

Szia!

Innen letölthető, de ez is angol sajnos, azért a nagyját ki lehet hámozni!

http://manualguides.info/download/ketro ... al/?verify

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10079Hozzászólás marton1974
2013.01.04. 22:04

Üdv.Isti79.
Látom van Tyros 4-ed is.Mondaná egy pár szót a hangszerről,hova sorolnád,mennyire használható stb...

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 10081Hozzászólás Isti79
2013.01.04. 22:25

Na hátha belecsapnak a lecsóba a KETRON mérnökei... ;) [/quote]

Az audyát is nagyon vártuk mégsem jön be sokmindenkinek, ahogy olvasom a hozzászólásokat, a kezelhetőség miatt!
Mindenki megszokott valamit és ahhoz ragaszkodik, sosem voltam márkahű mindig a fülemre hagyatkoztam, meg kell hagyni ami jó az jó az hogy kezelhetőség szerintem megszokás dolog! Úgy gondolom minden hangszernek meg van az előnye és hátránya is, szerintem a szíve mélyén mindenki elfogadna egy audyát ! :) Mondhatja bárki hogy fagy vagy kezelhetetlen ezzel csak magát nyugtatja, azt amit hangzásban nyújt az leírhatatlan! Nyílván ez csak az én véleményem.... Kinek a pap kinek a paplan! :)

Azért az sd1 és az audya közt is kb 8 év telt el!
És ne felejtsük el azt sem hogy Ketronéknak kellett kb 3 év mire stabil lett az audya ezzel meg is van a 10 év! :)
Mióta a legutolsó op rendszer van rajta azóta egy fagyást sem tapasztaltam!

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 10082Hozzászólás Isti79
2013.01.04. 23:04

marton1974 írta:Üdv.Isti79.
Látom van Tyros 4-ed is.Mondaná egy pár szót a hangszerről,hova sorolnád,mennyire használható stb...
Én nagyon szeretem a T4 et sokoldalú hangszer utolsó években ezt a párosítást használok, hogy fent Yamaha alul Ketron, volt Korg-Yamaha párosítás is volt csak Ketron magába volt csak Korg magába.... Nekem ez jött be, ami most van! A Ketron a Korg hangzásához áll közelebb kemény hangszer a Yamaha lágyabb hangzású de a legjobban kihasználható hangszer stílus terén rengeteg használható stílus van benne és könnyen formálható.... A yamahát a balladákra és modern hangzású dalokra használom a Ketront latin, rockos keményebb dalokhoz így majdhogynem megoszlik a két hangszeren a műsor! Sajnos még a Ketronhoz le kellene ülnöm mégtöbbet de idő nem mindig van rá!
A véleményem az hogy a Yamahát abszolút vendéglátós hangszer, jól ki lehet használni ebben a műfajban amit mi itthon produkálunk! Mikor böngészem a T4 stilusait akkor azon veszem magam hogy leragadok mindig egynél mert ezt is rá lehet játszani azt is..., ezt az érzést nem minden hangszerről mondhatom el.... De ez megint csak az én véleményem.... Kiváló stílusok vannak a Korgban is bitang jól szólnak azok a jazz fanky stílusok de.... Kinek? Hol? Lagziba? Na persze nem mondom hogy nincsennek használható stílusok a Korgban, még mielőtt megbántanék valakit, ez olyan dolog kit melyik hangszer ihleti meg!
A T4 röl rosszat nem tudok mondani szeretek vele dolgozni, a Ketronnal ugyan így vagyok... A ket hangszer nagyon jól kiegészíti egymást annak ellenére hogy két külön hangzásvilág!

Új hozzászólás