Keleti végek... Ismerös sajnos nekem is...
Miskolcon laktam 7 évig, nem lényeg melyik részen, a lényeg hogy a város egyik legkelendöbb része... A történetem a következö...
Odaköltöztem, pár hónappal késöbb az alattunk lévö lakásban folyamatosan jövés-menést hallottunk. Ez egyre rosszabb lett,
mert éjszakáról éjszakára hangosan üvölttették a zenét és fura szag terjengett az egész épületben. Nálunk volt egy haverom,
erre mondja, ki szív itt Mariskát? Mondom, micsodát? Hát marihuánás cigit... Mondom, az alattunk lakótól jön...
Na, egy idö után besokalltam és szóltam az "úriembernek", hogy nem lehetne-e kissé visszavenni esténként a fordulatszámból.
Erre másnap az autóm körben végig lett karcolva úgy, hogy a festö azt mondta rá, nem érdemes festetni, mert az eredeti állapot
visszaállítása többe kerülne, mint a Skoda Fabia maga... Na, ekkor elkezdtek eldurvulni a dolgok... Mindenéjjel hangos zene,
ha kopogtam, nem nyitottak ajtót, hanem még jobban felhangosították a zenét... Folyamatos átjáróház a lépcsöházban, stb.
egyik reggel, hatalmas dübbenés, rohanok ki, berúgták az ajtómat... úgy, hogy keretestöl kiszakadt...
Hívtam a rendörséget, majd közölték, nemsokára jönnek... eltelt két óra, hívom megint, nemsokára jönnek... eltelt egy óra,
újabb telefon... erre közli velem a hölgy, nekik ilyen ügyekre nincs idejük, ha akarok valamit, menjek a rendörségre.
A szomszédnak volt biztonsági szolgálata, odaállította az egyik emberét, hogy menjek intézkedni, örzik a lakást...
Készítettem fotókat, elöhívattam, stb... Irány rendörség, közben ismerösök adtak egy papírt, amin az autó típusa, rendszáma,
a tettes kinézete, ruházata gondosan felírva... ugyanis volt két szemtanú...
Rendörségen... 3 óra kihallgatás után már én éreztem magam bünösnek... Jegyzökönyv, stb...
Pár nappal késöbb mesélem a történteket egyik nyugdíjas nyomozó ismerösömnek, majd 2 napra rá megjelent két civilruhás nyomozó
és közölték, hogy menjek velük... Elvittek egy irodába, majd tájékoztattak, hogy az úriembert 2 éve figyelik, kábítószer kereskedö,
az ajtómat véletlenül törték be, mert tudják ki volt, bosszúból akarták az alattam lakóét betörni, de elnézték az emeletet...
A lényeg, hogy ne csináljak semmit, mert árthat a nyomozásnak...
Nemsokkal ezután kaptam a rendörségtöl egy papírt, hogy a nyomozást megszüntetik, mivel ismeretlen az elkövetö...
Így a biztosító sem fizette ki a 100-150 Ezer Ft.os káromat... hivatkozván a rendörségi papírra...
Ment a huzavona hónapokon keresztül, majd elköltöztünk... A mai napig nem tartóztatták le a srácot...