Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 46545Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.02. 08:03

jamy1 írta:Akkor én úgy látom Almatom jól döntött, hogy lelépett.
Részemről is ennyi volt.
Ezt én nem tartom jó ötletnek. Rám is haragszik itt egy pár ember, bár én soha nem akartam és nem is akarok senkit megbántani, de sajnos van egy elég erős megfogalmazási stílusom, ami sok embernek már nem tetszik. Ezt én tudom magamról, ezért is van hogy sok helyen ( a lányom iskolai szülői értekezletén vagy az iskolai tanári értekezletünkön ) megkérdezem a feleségemtől, hogy: mondhatok véleményt? Sokszor azt mondja, hogy: Nem! Mert tudja, hogy valakit biztosan megsértenék a keményen bíráló megfogalmazásommal. És soha nem a háta mögött mondom a véleményemet!
Úgyhogy ha valakit megbántottam volna itt ezen a fórumon, akkor most elnézést kérek utólag is!

( A lányom iskolájában csak egyszer mondtam véleményt az egyik tanárnak a szemébe. Sírva ült két óra hosszán keresztül, de nem mert szólni senki, mert tudták, hogy igazam van )

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 46546Hozzászólás forissandor
2016.12.02. 09:06

Általában én is megmondom bárkinek a véleményem, bár én az esetek 99%-ban úgy fogalmazok, hogy csak azok értik a véleményem, akik elérnek egy bizonyos szintet.... intelligenciában.
A munkám során elég sok "hivatalos szervvel" vagyok kapcsolatban: kormányhivatal, rendőrség, családsegítő szolgálat, ügyészség, pártfogói szolgálat, stb.... Néha úgy érzem, csak hülyékkel vagyok körbevéve, néha olyan leveleket fogalmazok meg, hogy a kollégáim sírva röhögnek.
Más.
Két dologra reagálnék.
Az internetes vásárlás nem veszélytelen. Bár soha nem faragtam még rá, tegnap szerencsém volt. Általában bizonyos összeg felett én is jobban preferálom a személyes átvételt, sőt, ragaszkodom hozzá, a tegnapi vétel nem jó vételnek tűnt, hanem teljesen piaci árnak (vagy az alatt 10%-al), csak nem akartam fél napot és 20.000 forintot egy gyáli útra rááldozni. De pár éve vettem már Weiltmeister Supitát nem is akárhogy. Egy bánatos téli délutánon nézegettem az OLX-et, megakadt a szemem egy friss hirdetésen, ahol ezt a harmonikát hirdette egy úr 40.000 forintért. Gondolhattam volna, hogy elírás, de odaírta, hogy tablet csere érdekelné. Felhívtam. A történet szerint nagyapáé volt, meghalt, megvolt a hagyatéki, leszedték a szekrény tetejéről és eladnák. Kb 18:00 óra lehetett, kocsiba indultam és irány Gödöllő. És az volt. Lehet, gerincesebb dolog lett volna azt mondani, hogy fogalmad sincs kishaver, mennyit ér a cucc, inkább megvettem. Ő adta ennyiért, a hülyének is megérte, nem hogy nekem :-) Aztán sajna eladtam, de bánom a mai napig, de mivel csak nyekergek harmonikán, jó nekem a Separato is.
A másik dolog a rendőrség-NAV kombináció. Volt már bajom a fent említett szervekkel, akkor úgy éreztem, a legkisebb hiba is a "bukásomat" okozhatná, pedig nem voltam ludas semmiben. Édesanyámék szomszadja szerencsétlen csóró gyereke autószerelő, meló után maszekban 2000-ért cserélte az olajat valakinek az autóján..... 2.600.000 büntették. Aztán tavaly elköltöztünk, az új "szomszédom" kitalálta, majd fával kereskedik. Az ablakomtól 10 méterre reggeltől estig szombattól péntekig két motoros fűrésszel aprítja a fát. Naponta 2-3 teherautó fa fordul meg nála, hozzák viszik, éjszaka 3-kor pakolnak, ordítanak, amikor nem fát vágnak, akkor tele kábszerrel ordíttatják a Grófót és társaikat. Nincs ebben az országban olyan hatóság, ahol ne jelentettem volna fel őket. Az eredmény= semmi. Épp a héten kaptam határozatot a rendőrségtől, hogy a nyomozást lezárták, a feljelentésem alaptalan, az általam beküldött 261 db fotó és 29 videófelvétel nem használható fel bizonyítékként, mert nincs jogom más ingatlanjára befotózni, ők saját részre vágják a fát és legyünk türelemmel.Jön a tél. Hát a faszt. Megfogalmaztam ám olyan válaszlevelet nekik, hogy a lényege nem tűr nyomdafestéket sem diplomás embert tükröző véleményt, de felháborító az, ami történik a keleti végeken.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 46548Hozzászólás HunHyper
2016.12.02. 10:44

Keleti végek... Ismerös sajnos nekem is...

Miskolcon laktam 7 évig, nem lényeg melyik részen, a lényeg hogy a város egyik legkelendöbb része... A történetem a következö...
Odaköltöztem, pár hónappal késöbb az alattunk lévö lakásban folyamatosan jövés-menést hallottunk. Ez egyre rosszabb lett,
mert éjszakáról éjszakára hangosan üvölttették a zenét és fura szag terjengett az egész épületben. Nálunk volt egy haverom,
erre mondja, ki szív itt Mariskát? Mondom, micsodát? Hát marihuánás cigit... Mondom, az alattunk lakótól jön...
Na, egy idö után besokalltam és szóltam az "úriembernek", hogy nem lehetne-e kissé visszavenni esténként a fordulatszámból.
Erre másnap az autóm körben végig lett karcolva úgy, hogy a festö azt mondta rá, nem érdemes festetni, mert az eredeti állapot
visszaállítása többe kerülne, mint a Skoda Fabia maga... Na, ekkor elkezdtek eldurvulni a dolgok... Mindenéjjel hangos zene,
ha kopogtam, nem nyitottak ajtót, hanem még jobban felhangosították a zenét... Folyamatos átjáróház a lépcsöházban, stb.
egyik reggel, hatalmas dübbenés, rohanok ki, berúgták az ajtómat... úgy, hogy keretestöl kiszakadt...
Hívtam a rendörséget, majd közölték, nemsokára jönnek... eltelt két óra, hívom megint, nemsokára jönnek... eltelt egy óra,
újabb telefon... erre közli velem a hölgy, nekik ilyen ügyekre nincs idejük, ha akarok valamit, menjek a rendörségre.
A szomszédnak volt biztonsági szolgálata, odaállította az egyik emberét, hogy menjek intézkedni, örzik a lakást...
Készítettem fotókat, elöhívattam, stb... Irány rendörség, közben ismerösök adtak egy papírt, amin az autó típusa, rendszáma,
a tettes kinézete, ruházata gondosan felírva... ugyanis volt két szemtanú...

Rendörségen... 3 óra kihallgatás után már én éreztem magam bünösnek... Jegyzökönyv, stb...
Pár nappal késöbb mesélem a történteket egyik nyugdíjas nyomozó ismerösömnek, majd 2 napra rá megjelent két civilruhás nyomozó
és közölték, hogy menjek velük... Elvittek egy irodába, majd tájékoztattak, hogy az úriembert 2 éve figyelik, kábítószer kereskedö,
az ajtómat véletlenül törték be, mert tudják ki volt, bosszúból akarták az alattam lakóét betörni, de elnézték az emeletet...

A lényeg, hogy ne csináljak semmit, mert árthat a nyomozásnak... :hit2:
Nemsokkal ezután kaptam a rendörségtöl egy papírt, hogy a nyomozást megszüntetik, mivel ismeretlen az elkövetö...
Így a biztosító sem fizette ki a 100-150 Ezer Ft.os káromat... hivatkozván a rendörségi papírra...

Ment a huzavona hónapokon keresztül, majd elköltöztünk... A mai napig nem tartóztatták le a srácot...

:dash2:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 46552Hozzászólás Bubamara
2016.12.02. 11:48

NA kb ez van.

Buba

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46648Hozzászólás Sztifler0301
2016.12.06. 12:05

Szerintetek ez megéri a pénzét? Nekem olcsónak tűnik. 1000 korona kb 33000 Forint használtan.
Új ára a hírdető szerint négyszerese. Még soha nem vettem midi billentyűt, szóval ideje elkezdenem kísérletezni.

https://www.blocket.se/goteborg/Novatio ... 585637.htm

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 46649Hozzászólás Karesz
2016.12.06. 12:51

Szerintem meg,jóval drágább újjonan

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46650Hozzászólás Asterix
2016.12.06. 13:27

Ha ez valós, és jó a cucc, akkor ennyiért meg kell venni...

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46656Hozzászólás Sztifler0301
2016.12.06. 19:29

powersparc írta:Nagyon köszi! :777 Mondjuk ez a megvételt követően már úgy is eső után köpönyeg, de a jófogást is hogy nézegetem, Dunát lehet rekeszteni 30 körül az eladó ipadekkel. Amondó vagyok azért hogy 16 gigást csak nem vennék, csak min 32-est.
Egyet értek. Inkább újabbat és jobban felszereltebbet, mert az mindenképpen jobban tartja az árát, plusz esetleges javítás, vagy akkumulátor csere egy régebbi készülék esetében nem éppen olcsó.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46657Hozzászólás Sztifler0301
2016.12.06. 19:38

Hát lekéstem a Novationról :(

Ezekből lehet itt errefelé válogatni: http://www.ordermusic.se/#/kategori/kla ... klaviatur/

Illetve ami olcsó lenne, és talán kipróbálnám az a Samson Graphite 49. Még soha nem volt midi billentyűm, egy első próbálkozásra gondoltam valamit, hogy kísérletezzek. Billentés annyira nem lényeges.

http://www.soundonsound.com/reviews/samson-graphite-49

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46666Hozzászólás Asterix
2016.12.07. 09:17

Uraim!
Ismerős Arcok: Nélküled című dalának kottája kellene nekem a hétvégére. Nincs meg valakinek? Megköszönném, ha feltenné... :777

Új hozzászólás