Nem értem, hogy miért kell állandóan fikázni egymást, meg a másik hangszerét...
Ha meg valakinek van valami véleménye egy "nagyüzemi" stílusról, akkor az az ő véleménye,
miért nem lehet elfogadni? Nem kell vele egyetérteni! Kiindultunk a Camaro stílusokból,
most meg ott tartunk, hogy "gyökér"... Mi szükség van erre?
Ha már itt tartunk, akkor leírom a saját véleményem...
1.) Amikor Yamahás voltam (Nem kevés ideig...) én is megvettem a Camaro stílusokat, mert nem volt
a hangszerben olyan stílus, amire éppen szükségem volt... Tudom hogy szólnak, némelyik sokkal jobban
mint a gyári stílusok, némelyik meg kicsit gyengébben... Azért vettem meg, mert sem időm, sem kedvem,
sem tudásom nem volt hozzá, hogy magamnak megcsináljam... Ha valaki kételkedne abban, mennyire
foglalkoztam a Camaroval, akkor elég annyi, hogy én személyesen egyik "mérnöküktől" rendeltem
e-mailben, nem pedig a lengyel nyelvű oldalon...
2.) Jött az SD7-esem... Vettem rá Camaro stílusokat, amit azzal a lendülettel el is felejtettem, mert
szinte használhatatlanok, rengeteg munka lett volna rendbe tenni...
3.) Vettem Almatomitól stílusokat az SD7-hez... Ott nem kellett belenyúlni, úgy szólt, ahogy a videóban...
Ezen tapasztalataimmal kijelentem, hogy a Camaro ért a Yamahákhoz, de a többivel csak próbálkoznak...
Nem beszélve arról, hogy azért "csalnak" egy kicsit, mert a mintákat mindig az éppen legjobban szóló hangszerből
teszik fel az oldalukra, általában T4, T5... Még az S sorozat stílusainak megvásárlásánál is... Abban gondolom
egyetértünk, hogy pl. egy S900 nem fog úgy szólni, mint a T4... De mégis a T4 demója van az S900-nál is...
Szerintem a Tomi és a Camaro munkája nem hasonlítható össze, mert az egyik nagyüzemi gyártás,
a másik meg manufaktúrális... Az, hogy a Camaro nem minden stílusát hangonként írja meg, hanem
egyik stílusból másolja a másikba, szerintem ez nem kérdés... Erre írta szerintem Almatom, hogy belapátolják
a gitár sávokat... Az megint egy másik kérdés, hogy ha belenéz valaki egy Camaro stílusba, az hogyan is
néz ki, van-e bennmaradt szemét, vagy sem... Aki profi a stílus írásban, ezt biztosan észreveszi...
Aki csak megveszi és betölti a hangszerbe, annak nem érdekes mi van belül, csak az, hogy mi szól...
Ezennel be is fejeztem a témát, mert szerintem fölösleges itt össze-vissza beszólogatni meg fikázni a másikat...