Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer újdonságok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Hangszer újdonságok

Hozzászólás: # 53989Hozzászólás HunHyper
2017.09.15. 07:11

Emberek, nem unjátok még a fikázást?
Nem értem, hogy miért kell állandóan fikázni egymást, meg a másik hangszerét... :dash2:
Ha meg valakinek van valami véleménye egy "nagyüzemi" stílusról, akkor az az ő véleménye,
miért nem lehet elfogadni? Nem kell vele egyetérteni! Kiindultunk a Camaro stílusokból,
most meg ott tartunk, hogy "gyökér"... Mi szükség van erre? :unknown:
Ha már itt tartunk, akkor leírom a saját véleményem...

1.) Amikor Yamahás voltam (Nem kevés ideig...) én is megvettem a Camaro stílusokat, mert nem volt
a hangszerben olyan stílus, amire éppen szükségem volt... Tudom hogy szólnak, némelyik sokkal jobban
mint a gyári stílusok, némelyik meg kicsit gyengébben... Azért vettem meg, mert sem időm, sem kedvem,
sem tudásom nem volt hozzá, hogy magamnak megcsináljam... Ha valaki kételkedne abban, mennyire
foglalkoztam a Camaroval, akkor elég annyi, hogy én személyesen egyik "mérnöküktől" rendeltem
e-mailben, nem pedig a lengyel nyelvű oldalon...

2.) Jött az SD7-esem... Vettem rá Camaro stílusokat, amit azzal a lendülettel el is felejtettem, mert
szinte használhatatlanok, rengeteg munka lett volna rendbe tenni...

3.) Vettem Almatomitól stílusokat az SD7-hez... Ott nem kellett belenyúlni, úgy szólt, ahogy a videóban...

Ezen tapasztalataimmal kijelentem, hogy a Camaro ért a Yamahákhoz, de a többivel csak próbálkoznak...
Nem beszélve arról, hogy azért "csalnak" egy kicsit, mert a mintákat mindig az éppen legjobban szóló hangszerből
teszik fel az oldalukra, általában T4, T5... Még az S sorozat stílusainak megvásárlásánál is... Abban gondolom
egyetértünk, hogy pl. egy S900 nem fog úgy szólni, mint a T4... De mégis a T4 demója van az S900-nál is...

Szerintem a Tomi és a Camaro munkája nem hasonlítható össze, mert az egyik nagyüzemi gyártás,
a másik meg manufaktúrális... Az, hogy a Camaro nem minden stílusát hangonként írja meg, hanem
egyik stílusból másolja a másikba, szerintem ez nem kérdés... Erre írta szerintem Almatom, hogy belapátolják
a gitár sávokat... Az megint egy másik kérdés, hogy ha belenéz valaki egy Camaro stílusba, az hogyan is
néz ki, van-e bennmaradt szemét, vagy sem... Aki profi a stílus írásban, ezt biztosan észreveszi...
Aki csak megveszi és betölti a hangszerbe, annak nem érdekes mi van belül, csak az, hogy mi szól...

Ezennel be is fejeztem a témát, mert szerintem fölösleges itt össze-vissza beszólogatni meg fikázni a másikat...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Hozzászólás: # 53991Hozzászólás kissata
2017.09.15. 07:24

Genos mai videó:

Ha jól figyeltem /1.00 percnél/ érintőképernyős lesz az új hangszer!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 46
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 53993Hozzászólás Asterix
2017.09.15. 07:34

Gyakorlatilag Tomin kívül talán Marcinak van SD9-e. Akkor csak ők tudnak erről véleményt mondani.
Szerintem a sok veszekedés, meg egymás szavainak kiforgatása miatt inkább a szakmaiság elment privát msn formába...
Nem tudom megmondani hány stílust használok. 10-et biztosan, jóval többet biztosan nem. Nálam eddig sosem volt kifejezett számokra beállított stílus. Találok egy stílust, ami tetszik, beállítom úgy, ahogy nekem tetszik, meg amit a tudásommal ki tudok hozni és használom. Mivel a szövegek eddig külön ipadról jöttek, ezért eddig lehet, hogy egy adott dalt pénteken más stílussal játszottam, mint szombaton. Terveim szerint ez a Ketron pdf használatával változni fog, de még odáig nem jutottam el.
A modelling funkcióval gyakorlatilag a Korgomhoz hasonló munkát végzek. Gyakorlatilag ott a stílusok mellé padokat használtam a nem használt stílus sávok helyett, itt pedig berakom már eleve a stílusba...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 60
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53995Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.15. 07:47

Asterix írta:Ketron pdf használatával változni fog
Először is köszönöm Asterix.
A stílus mellé betudsz rakni PDF-t? Ez jónak tűnik. Tulajdonképpen mikor elindítod a stílust akkor szöveg jön és az a külső kijelzőn látható. Nem rossz ...
Asterix írta:Gyakorlatilag Tomin kívül talán Marcinak van SD9-e. Akkor csak ők tudnak erről véleményt mondani.
Tartsák meg maguknak ...

Ez a Genos alakul. Nem tűnik gagyi automatásnak. Olyan inkább szintis mint autómatás. Lehet ez egy új kezdet első zászlóshajója. A Korg is a Kronosra fog hajazni az megint szép lesz, a Roland ismét beszáll a játékba, ő meg csinál egy Jupiter G90-t. Aztán végre komolyan vesznek minket is.

:777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 46
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 53996Hozzászólás Asterix
2017.09.15. 08:01

A pdf ugye bármi lehet, szöveg harmónia jelzéssel, benne a szólók kottája, vagy akár az egész dal eredeti kottája...
Az Onsongban megírt dalaim nagyoknak tűnnek az sd7-ben.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 54001Hozzászólás B.Bazsi
2017.09.15. 10:09

Rolandbk5 írta:. A szakmaiság olyan szinten eltűnt, hogy nincs is.

Peace ...
Én részemről tolnék szakmaiságot, de senkit nem érint amiről tudnék. Egyedül nekem van nagy fekete békám oszt kész. Kinek? Szerintem senkit nem érdekel mert senki nem érintett benne, mindenki a saját gépével foglalkozik dolgozik bajlódik boldogul, mint ahogy én is. Ezért sem nagyon jelentkeztek be, felnézek, olvasok, lépek, észt nem tudok osztani, viszlát. Akik akarnak elérnek telefonon, eddig is elértek, szívesen segítek ha tudok... Evvan... :unknown: :pardon:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 54003Hozzászólás Tamás01
2017.09.15. 11:48

Sziasztok! Bocsánat,hogy beleszólok, de a Camaro nem csak Yamahára tud nagyon jó stílusokat készíteni, sd5-re is kiváló stílusokat készített és az Audya-ra is. Mint ahogy a az sd5 camaro stílusok gyengén szólnak az Audya-n ugyan úgy gyengén fognak szólni az sd7-en is. Ezt azért vettem fel,hogy megmutassam nektek nagyon is jó stílusokat készít az Audya-ra részletgazdag stb. tökéletes : https://www.4shared.com/mp3/r-MmPIHuca/Camaro_1.html?

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 54004Hozzászólás jacksony95
2017.09.15. 14:52

Ez lenne az új Yamaha érintőkijelzője ?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

A zene szabaddá tesz....

PSR2100
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg Pa1x pro
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 54007Hozzászólás PSR2100
2017.09.15. 15:47

Helló,

Szeretném a segítségeteket kérni . Szeretnék 2db hangszer vásárolni. Party zenét játszom. Ami szóba jöhet: Yamaha tyros 1,2,3, psr-950,750,770. Korg pa1x pro, 2x pro , Roland g-70. Régen yamahát használtam. Mennyiben más a Korg és a Roland ? Más hangszerek is szóba jöhetnek . Várom ki milyen összeállítást javasol. Segítségeteket köszi

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 60
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54008Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.15. 16:35

Azt a kurva ... :o :o :shock: :shock: