taxi80 írta:czaga írta:taxi80 írta:2 méllyel megyek,de ha egy oldalra tenném,akkor lehet nem úgy szólna összhangban mindenhol,mint ahogy kellene...,mert ha lejjebb veszem a mikrofont,akkor tökéletesen szól..szóval passz...de kipróbálom,köszi az ötletet.
Esetleg még valaki..ötlet..

Szia!
Nekem a keverőn van lehetőségem 100Hz-nél 1 vágásra és máris nem dolgozik bele a hangképbe, egyébként én is így dolgozom és mióta a keverőerősítön ez a lehetőségem van azóta nem használok mást, vagy ha más cuccal / kolégával megyek használom a korgon a LOW CUT-ot de ott 120Hz-nél.
Hali!
Először is köszi mindenkinek!!
Milyen keverőd van?Mi van ráírva erre a lehetőségre a keverőn?(neve)
A szintin hol találom a Low cut lehetőséget?(annyira még nem vágom a gépet)Azt kipróbálom először majd.(ja,a mélyemben van cross.akkor is érdemes a low cut-ot használni)
Ettől kint nem vátozik a hang és csak én nemhallom a dübörgést a falak mögött?
Ha tennék egy kontrolt a top és a mély mögé ami felém néz(kontrol)az segítene nem?Mert akkor nem csak mély jön felém a subbol,hanem a kontrol hangja is.(ami nem csak mély és így szerintem nem hallanám a dübörgést)?
Szia Taxi80!
Nem tudom milyen szintid van. Én még jelenleg a keverőn át használom az éneket. Nálam is sokszor előfordul, hogy a mikrofon összegerjed a sub-ok dübörgésével. Ilyenkor azon felül, hogy alapból mindig be van kapcsolva a 100 Hz-es low cut a keverő csatornáján (a keverőn is ez a neve, mindig a bemeneti csatlakozó és a gain poti környékén van, ha egyáltalán van a keverődön), még a csatornánkénti parametrikus középszabályzóval 300-500 Hz-nél megszoktam vágni az éneket. De csak ha szükséges, ugyan is ez vékonyítja a hangom tónusát, de csökkenti a búgással való összegerjedést. Próbálok egy egészséges egyensúlyt találni. Egy próbát nálad is megér.
A mélyedben lévő cross nem egyenlő a low cut-tal. A cross a mélynyomóra engedett felső frekit korlátozza, a low cut pedig a mélynyomóra engedett alsó frekit.
Attól, hogy kontrolt használsz még a gerjedés nem szűnik meg, csak legfeljebb elnyomja és te nem fogod hallani. Viszont ha oly mértékű, akkor kint ugyan úgy hallatszani fog.