Attila írta:Köszönöm a válaszokat

- követem a témát és figyelek, mert az SD1 Plus után döntenem kellene, hogy Audya 5 vagy SD7 ? Egyiket sem hallottam még. Nekem csakis kizárólag kísérőautomatika ! Ha néha Midi jutna az eszembe, arra ott van a Korg.
Ki mit ajánl ?
Szia Attila!
Csak azért idézem a teljes üzenetet, mert úgy érzem belőle, hogy régen eldöntötted, hogy audya lesz az állványon.
Alig van ismerősöm, akinek ne okozna komoly fejfájást az audya bogárfarmja ráadásul élő bulikban.
Írj csak bátran az itt audya-t használó tagoknak, és majd elmondják neked a frankót a megbízhatóságáról, kiszámíthatóságról.
Nekem is volt, de nekem a hangja nem jött be, ellenben az SD7 hangjával, amely elsőre belopta magát a szívembe.
Miért gondolod, hogy az SD7 alkalmatlan lenne a stílusjátékra, csak mert midiben is erős?
Amit nem tudsz megvalósítani a segítségével, azzal nem is érdemes foglalkozni. Tedd félre a korábbi hangszerekben tapasztaltak alapján kialakított szokásaidat és vonatkoztass el egy kicsit.
Az SD-nek
nagyon jó arrangere van. Más mint az audya, vagy bármely más hangszer kísérőautomatikája, de nem gyengeségében más. Épp ellenkezőleg.
D általában minden új, vagy más benne a korábbi hangszerekhez képest.
Bizonyára ismersz annyira, hogy nem a saját lovamat dicsérem. Hiszen bármi más is lehetne az állványomon, de valamiért sd van.
Szerezz elsőkézből infókat az audya dolgairól. Az SD-ről annyit írhatok, hogy ha ne erőszakolod meg, hanem annak megfelelően használod, amire szánták, egy megbízható stabil hangszer. Arranger módban pedig még megerőszakolással sem tudtam megállítani. Pedig hidd el feszegetem a határait, mert ha valamire bogaras, azt szeretném itthon és nem színpadon megtudni.
A stílusai teljesen újak hangjai teljesen újak, jól szól, de ezt talán felesleges említenem. a gyári stílusokból percek alatt tudsz magadnak modellezéssel újakat eszkábálni, ha új képleteket szeretnél, azt cubase segítségével megteheted,
http://www.ketron.it/en/f-a-q/521-sd7/c ... uovo-style
vagy akár midi file-ból is készíthetsz újat. Ezeket már megnézheted a gyártó oldalán.
Korábbi pat kíséreteket átkonvertálhatod alá.
http://www.ketron.it/en/f-a-q/521-sd7/c ... -e-midjpro