Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 40040Hozzászólás Bubamara
2016.02.10. 19:34

powersparc írta: Mikor én Kálmánnál hallgattam az SD7-esét azt az is mégjobban eladta, hogy frankó cuccon és egy dinamika-processzoron át szól neki minden.
Nem dinamika procim van, hanem APHEX 204 aural exciter és bigbottom. Kinyitja a felharmonikusokat és a topládámba bevarázsolja a subot, annak terhelése nélkül.
Minden hangszeremen, tehát a teljes rendszeren használom, de szinte alapbeállításon van. A pa1xpro-hoz vettem meg, hogy hangja is legyen, mert nekem a pa hangszerek mögött hiányérzetem volt, melyet ez az effekt eltüntetett. Annál a hangszernél nem lehetett rendszeren használni,. mert amikor végre kinyílt a pa dobja, húrjai, az más régen sok volt a ketronomnak. Tehát csak a pa ment róla. Most afféle "még szebb legyen" szerként funkcionál. No meg nincs sub hiány top ládák használata esetén sem. "Live S"
EQ középen áll a keverőn.

Buba

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40045Hozzászólás Attila
2016.02.10. 20:44

Köszönöm a válaszokat :)
- követem a témát és figyelek, mert az SD1 Plus után döntenem kellene, hogy Audya 5 vagy SD7 ? Egyiket sem hallottam még. Nekem csakis kizárólag kísérőautomatika ! Ha néha Midi jutna az eszembe, arra ott van a Korg.
Ki mit ajánl ?

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 40056Hozzászólás Bubamara
2016.02.11. 07:49

Attila írta:Köszönöm a válaszokat :)
- követem a témát és figyelek, mert az SD1 Plus után döntenem kellene, hogy Audya 5 vagy SD7 ? Egyiket sem hallottam még. Nekem csakis kizárólag kísérőautomatika ! Ha néha Midi jutna az eszembe, arra ott van a Korg.
Ki mit ajánl ?
Szia Attila!
Csak azért idézem a teljes üzenetet, mert úgy érzem belőle, hogy régen eldöntötted, hogy audya lesz az állványon.
Alig van ismerősöm, akinek ne okozna komoly fejfájást az audya bogárfarmja ráadásul élő bulikban.
Írj csak bátran az itt audya-t használó tagoknak, és majd elmondják neked a frankót a megbízhatóságáról, kiszámíthatóságról.
Nekem is volt, de nekem a hangja nem jött be, ellenben az SD7 hangjával, amely elsőre belopta magát a szívembe.
Miért gondolod, hogy az SD7 alkalmatlan lenne a stílusjátékra, csak mert midiben is erős?
Amit nem tudsz megvalósítani a segítségével, azzal nem is érdemes foglalkozni. Tedd félre a korábbi hangszerekben tapasztaltak alapján kialakított szokásaidat és vonatkoztass el egy kicsit.
Az SD-nek nagyon jó arrangere van. Más mint az audya, vagy bármely más hangszer kísérőautomatikája, de nem gyengeségében más. Épp ellenkezőleg.
D általában minden új, vagy más benne a korábbi hangszerekhez képest.
Bizonyára ismersz annyira, hogy nem a saját lovamat dicsérem. Hiszen bármi más is lehetne az állványomon, de valamiért sd van.
Szerezz elsőkézből infókat az audya dolgairól. Az SD-ről annyit írhatok, hogy ha ne erőszakolod meg, hanem annak megfelelően használod, amire szánták, egy megbízható stabil hangszer. Arranger módban pedig még megerőszakolással sem tudtam megállítani. Pedig hidd el feszegetem a határait, mert ha valamire bogaras, azt szeretném itthon és nem színpadon megtudni.
A stílusai teljesen újak hangjai teljesen újak, jól szól, de ezt talán felesleges említenem. a gyári stílusokból percek alatt tudsz magadnak modellezéssel újakat eszkábálni, ha új képleteket szeretnél, azt cubase segítségével megteheted, http://www.ketron.it/en/f-a-q/521-sd7/c ... uovo-style
vagy akár midi file-ból is készíthetsz újat. Ezeket már megnézheted a gyártó oldalán.
Korábbi pat kíséreteket átkonvertálhatod alá. http://www.ketron.it/en/f-a-q/521-sd7/c ... -e-midjpro

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 40058Hozzászólás Apelláta
2016.02.11. 08:28

powersparc írta:Lehet nem egy szótárból néztük ki a dinamika-proci fogalmát Kálmán, de ez az effekt sztem pont a dinamikát kezeli pszicho-akusztikus elveken...
Míg a limiter, kompreszzor, eq a (szinusz)jel amplitúdójára van hatással, addig az exciter, enhancer az amplitúdó módosítása nélkül harmonikusokat többszöröz, ezzel korábban nem létező felharmonikusokat hoz létre a megszólaltatott hangban, zenében. Tehát nem klasszikus hangerőt-, hanem hangvastagságot növel.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40060Hozzászólás Attila
2016.02.11. 08:40

Kálmán teljesen véletlenszerű hogy az Audya-t írtam elsőnek és nem az SD-t :) Szóval nincsen eldöntve ez a dolog. Éppen ezért kérem a véleményeket, mert dönteni szeretnék. Tudom, meg kéne hallgatni mindkettőt, de sajnos erre itt lehetőség nincsen. Azért résen leszek és köszönök minden információt.
:777

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 40062Hozzászólás Apelláta
2016.02.11. 08:55

...pontosabban fogalmazva az exciter, enhancer is ráhatással van az amplitúdóra is, de csak az eredő (széles sávú összesített) amplitúdóra, mivel a megsokszorozott harmonikusok jelenléte az eredőt növelni fogják. De ezzel ebben az esetben hangerő növekedés hangvastagság (testesség) növekedéssel is jár, míg a simán az amplitúdókkal variáló effektek (comp., limiter, eq) hatására vastagodás nélkül nő a hangerő.

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 40066Hozzászólás Zongorista28
2016.02.11. 09:38

.... hát Apikáááám!

Ezt megaszontad!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :friend:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 40087Hozzászólás Asterix
2016.02.11. 16:49

Attila írta:Köszönöm a válaszokat :)
Ki mit ajánl ?
Nekem nem 3x-el, hanem 2x-el volt együtt az állványon az Audya.... De...
Az Audyának elég sok nyűgje volt. Ezeket már korábban leírtam... De a legnagyobb baja az egésznek az volt, hogy az Audya audió stílusai után a Korg akár midi, akár stílus úgy szólt, mint a Hifi torony után a SOKOL rádió. (3x-nél már az arányok kicsit javultak.)
Viszont bárki bármit mondd, a midi alapú SD stílusaid sokkal jobban szólnak az SD-1-ben, mint az Audyában. Ezért gyakorlatilag az Audya csak az audió stílusaiban lesz előre lépés, az pedig rengeteg sebből vérzik, ha nem csak a hangerőket akarod átállítani... :dash2:

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 40095Hozzászólás Pumika
2016.02.11. 20:40

Gratula nagyon tökély!!!! Remek hangszínek vannak az biztos. :)

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 40097Hozzászólás Pumika
2016.02.11. 21:11

Hali, egy szó-tökéletes, és pedig még csak pár hete van meg. Csinálom a regisztrácioba a mentéseket, nekem zenekarban és stilussal is kell. Sok melo de megéri, a hangszinek nagyon pazarok, a stilusok az audio dobok vastagon élethűen szólnak. Nekem a Ketron az ami a tökéletességet jelenti, most gondolhattok rolam bár mit. A midit én nem használom, igazán csak stilus, azoknak a hangszerelését végzem éppen napi 3-4 orában, és hozzátéve élvezettel.

Új hozzászólás