Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 35097Hozzászólás Bubamara
2015.08.20. 08:35

Elképzelhető, hogy hibás a HD. Kizárólag 8GB-ig használhatsz merevlemezt. berakod és megformáztatod vele.
Ilyen hibákkal korábban soha nem találkoztam, így csak tippelni tudok, illetve segítek, amit ismerek a dologból.
A hd-re fel kellene juttatni a gyári mappaszerkezet tartalmát is, mert onnan lehet helyreállítani. Van egy kimondottan erre a célra szolgáló reload mappa.
Ha a felhasználói terület használhatatlan volt, akkor elképzelhető flash hiba is, vagy belebarmolt valaki a vasba. Korábban egyik ismerősöm vett egy X1-et. amelyből az előző gazdi kibuherálta az alkatrészeket, ami mozdítható volt. Így aztán se sampler, se semmi nem dolgozott normálisan. Vannak ilyen jólelkű úriemberek. Esetleg kukkants be a gépházba és nézd meg, hogy a slotban ott vannak e a RAM-ok és a flash, esetleg nincs e valamilyen kábel leesve.
Nem nagy kaland felnyitni, csak légy óvatos, nehogy szakadjon valamelyik kábel.
néhány képet talán készíts róla.

Buba

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 35099Hozzászólás pillerk
2015.08.20. 09:19

Bubamara írta:Elképzelhető, hogy hibás a HD. Kizárólag 8GB-ig használhatsz merevlemezt. berakod és megformáztatod vele.
Ilyen hibákkal korábban soha nem találkoztam, így csak tippelni tudok, illetve segítek, amit ismerek a dologból.
A hd-re fel kellene juttatni a gyári mappaszerkezet tartalmát is, mert onnan lehet helyreállítani. Van egy kimondottan erre a célra szolgáló reload mappa.
Ha a felhasználói terület használhatatlan volt, akkor elképzelhető flash hiba is, vagy belebarmolt valaki a vasba. Korábban egyik ismerősöm vett egy X1-et. amelyből az előző gazdi kibuherálta az alkatrészeket, ami mozdítható volt. Így aztán se sampler, se semmi nem dolgozott normálisan. Vannak ilyen jólelkű úriemberek. Esetleg kukkants be a gépházba és nézd meg, hogy a slotban ott vannak e a RAM-ok és a flash, esetleg nincs e valamilyen kábel leesve.
Nem nagy kaland felnyitni, csak légy óvatos, nehogy szakadjon valamelyik kábel.
néhány képet talán készíts róla.
A reload mappa is teljesen üres. Ahogy a system is. Szerintem ez sem egészséges. Sehol nem találom a mappa szerkezetet ahonnan lehete tölteni. A különböző frissítések pedig csak a firmwaret tartalmazzák, a hanggenerátor hangjait nem, tehát azzal nem jutok előre. Nekem .SND végzodésű fájlra lenne szükségem, amit betölt a flash memóriába, és helyreállítja a hangszínkészletet. 8Gb os ra formázza, de van vele tapasztalatod esetleg, hogy nagyobbat is fel -e ismer? Esetled SSD t :twisted: Van otthon egy zsír új 80Gb os IDE merevlemezem, igaz nem SSD. Csak azzal tudnék próbálkozni. Mellékelek ha sikerül pár fotót a HDD check ről.
Disk Info
Partition Control itt van valami BIBI...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 35100Hozzászólás ---Qgli---
2015.08.20. 09:30

Tamás01 írta:Valahogy úgy szeretném, hogy kijelölöm az adott sávot, és úgy adnám meg az egész sávnak pl. százalékban, hogy hosszabban szólaljon meg az adott hang...
Megoldható!
Kijelölöd a cineket a billentyűre kattintva --> Edit --> Lenght --> Itt százalékban értendő a hosszabbítás DE!! CSak a DURATION-t hagyd kipipálva, mert ha START TIME-ot is úgy hagyod, akkor a hangokat is eltolja!

Ha nem sikerül írj vissza, mert nincs előttem a gép és csak emlékezetből írtam a menü lépéseket!

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 35101Hozzászólás Bubamara
2015.08.20. 09:35

Van tapasztalatom, ezt írtam le. 8GB a maximális kapacitás, amit kezelnek a korábbi Ketronok X1 X4, XD9, SD1, SD1plus.
Sajnos nincs a teljes hd-m lementve a gépre, csak néhány mappa, vagy fájl, azzal nem lennél ki a vízből. No meg ez egy plus, így nem is lenne alkalmas a reload-ra.
Emlékeim szerint az sw heyreállítja a reload mappát, lehet, hogy tévedek.
Az a probléma, hogy a hd-t kivéve és feldugva egy dokkolóval a gépre, a winfos nem is látja azt, tehát nem egyszerű leképezni a háttértárolót. Illetve van egy fat konverter a ketron oldalán, de az fatra forgatja át a tartalmat, nem tudom, hogy visszafelé működik e. Az SD/USB/mp3 bővítő beindításához készült program.
Egyébként csak a pctohost aljazton lehet lementeni, az meg egy nap.
Ebből a szempontól nagyon zárt az Sd széria. Érthetetlen okból, hiszen a midjay usb aljzattal és fat HD-val rendelkezik, és kb egyidősek az sd1 plus hangszerrel.
Utt az usb bedugása azonnali kapcsolatot eredményez a hd és a pc között.

Buba

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35102Hozzászólás pillerk
2015.08.20. 09:51

Bubamara írta:Van tapasztalatom, ezt írtam le. 8GB a maximális kapacitás, amit kezelnek a korábbi Ketronok X1 X4, XD9, SD1, SD1plus.
Sajnos nincs a teljes hd-m lementve a gépre, csak néhány mappa, vagy fájl, azzal nem lennél ki a vízből. No meg ez egy plus, így nem is lenne alkalmas a reload-ra.
Emlékeim szerint az sw heyreállítja a reload mappát, lehet, hogy tévedek.
Az a probléma, hogy a hd-t kivéve és feldugva egy dokkolóval a gépre, a winfos nem is látja azt, tehát nem egyszerű leképezni a háttértárolót. Illetve van egy fat konverter a ketron oldalán, de az fatra forgatja át a tartalmat, nem tudom, hogy visszafelé működik e. Az SD/USB/mp3 bővítő beindításához készült program.
Egyébként csak a pctohost aljazton lehet lementeni, az meg egy nap.
Ebből a szempontól nagyon zárt az Sd széria. Érthetetlen okból, hiszen a midjay usb aljzattal és fat HD-val rendelkezik, és kb egyidősek az sd1 plus hangszerrel.
Utt az usb bedugása azonnali kapcsolatot eredményez a hd és a pc között.
Lehetséges nekem elég lenne egy fájl, esetleg megpróbálhatnánk ha segítenél. FIRM0040.SND vagy bármilyen, Nálad lévo .SND fájl. Olyan 700kb körüli a mérete. Ha van USB/SD kártya olvasód, arra sem lehet kimenteni komplet mappát egészben? Nekem csak a régi USB-Floppy emulátorom van benne, majdnem rendeltem 199€ ért bele, de most hogy így elszállt inkább nem rendelem meg. A system és a reload mappád tartalmaz fájlokat? Amugy abban igazad lehet, hogy a PC nem látja a Ketronok HDD jét egyenesen felszúrva. De mintha olvastam volna valami konverzios progirol. Ezt nem értem. Egy csomo plussz munkát igényelhetett nekik saját FAT rendszer kialakítása, ahelyett hogy hazsnálták volna pl a tiszta FAT32 t...

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 35103Hozzászólás Tamás01
2015.08.20. 10:45

SIKERÜLT Köszönöm!!!!! Tomi, úgy ahogy írtad nem lehet, mert ha rábökök és húznám jobbra, akkor nem hosszítja a hangot, hanem időben tolja el, de ahogy Qgli írta úgy sikerült :777

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35104Hozzászólás pillerk
2015.08.20. 11:26

Még egy ötletem lenne. Úgy láttam az SD1 ben lehetséges mappákat LOCK olni, jól értem? Ezek írásvédetté tezsik a mappákat? Olyankor a nevük melett megjelenik egy kis jel. Tudsz erről valamit?

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 35105Hozzászólás Bubamara
2015.08.20. 11:35

Nekem is emulátor van benne, oda nem fér fel egy folder. Nem tudom hogyan tudnék segíteni neked, kitalálunk valamit.
Én is most gondolkodom sd olvasó beszerelésén. elegem van a zárt rendszerből. nem érzem magam biztonságban, mert nem tudok tükröt készíteni a hd-ról.
Aztán ha megáll lesz pislogás. Mentegetek én dalokat, regisztrációkat, de ha új hd kell, a lényeg nem lesz lementve.

Buba

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35107Hozzászólás pillerk
2015.08.20. 13:53

Bubamara írta:Nekem is emulátor van benne, oda nem fér fel egy folder. Nem tudom hogyan tudnék segíteni neked, kitalálunk valamit.
Én is most gondolkodom sd olvasó beszerelésén. elegem van a zárt rendszerből. nem érzem magam biztonságban, mert nem tudok tükröt készíteni a hd-ról.
Aztán ha megáll lesz pislogás. Mentegetek én dalokat, regisztrációkat, de ha új hd kell, a lényeg nem lesz lementve.
Köszönöm szépen a segítséged addig is! Ma megpróbálok egy másik HDDt belerakni, legalább letesztelem, hgoy nagyobbat meg e tud fromázni arra a 8Gb ra. Audya ál is működik. Sőt, lehet egy IDE-SATA adaptert is kipróbálok hozzá ha már szétkapom...

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 35109Hozzászólás manyus
2015.08.20. 20:04

Sziasztok.
Az sd1-hez tartozó frissítéseket, a 4.0-t is -pontosan követve a ketron.it-n leírtakat- fel lehet telepíteni.
Én is feltettem a 4.0 plusszos verziót, működött is, de a gyári patternek száma kevesebb lett, mint a sima 4.0 verziónál, úgy hogy én nem javaslom senkinek a plusszos verziót az sd1-hez.
4 hónapja használgatom a ketron sd1-est, én nagyon meg vagyok vele elégedve az xd9 -es után.
Vastagabb hangszínek, dinamikusabban szóló stílusok, könnyebben és azonnal elérhető
lehetőségek játék közben. Azt viszont észrevettem, hogy az xd9 hez belőtt midik, nem mindegyike használható egyből az sd1-nél, csak nem kis munka után, de megéri foglalkozni vele :dance:

Új hozzászólás