Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 28393Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.06. 07:25

Apelláta írta:Én egy 30-50 fős bulihoz is több száz wattot viszek,
10 főhöz is viszek szubot is. Étteremben az egy top-egy szub párosítás halkabbra van véve, mintha a pa800 hangszórója szólna, de szól az összes frekvencia.
Én ezért nem értem, azt sem, amikor azt mondják, hogy: kis helyre megyek, nem viszek csak egy topot.... Ha kis helyen játszok akkor nem kell a mély hang?

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28395Hozzászólás Attila
2014.10.06. 07:56

Pa1x volt nekem az első Korg billentyüm. Otthon, szobában rendben ami a hangszórót illeti. Buliba egyáltalán nem ! Nem is arra van az kitalálva. A PSR 9000-nek fadobozos hangszórói vannak (attól olyan nehéz), ami igazán dögös de még az sem elég csak ahogy Apelláta is írta - templomban Istent dicsérni.
:777

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28396Hozzászólás Apelláta
2014.10.06. 08:10

Qgli! Amit írtál, hogy kis helyre is viszel szubot, egyetértek veled. Ezt már nem rég én is írtam valamelyik topikban.
Viszont a Pa1 esetében nem is a mély hangokat kétlem, mert azt egy lágy felfüggesztésű, jól megtervezett szubjárattal rendelkező kaszniban el lehet érni egy 10 centis hangszóróval is. Lásd például a monitor falakat. Én inkább a hangerőt kétlem.

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 28405Hozzászólás vigo01
2014.10.06. 13:54

Pedig tényleg elegendőnek bizonyult már 2 étteremben is. Ezek lyen 50-fős helyek voltak.
Volt amikor kérdezték a vendégek, hogy hol vannak itt a hangfalak mert nem látják. Akkor volt nagy mulatás, még vonatozás is. Mondom csak a hangszerből szól a zene, ezen eléggé meglepődtek.
Itthon a társasházban fél hangerőre felvéve már volt,h átjött a szomszéd h hangos.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 28406Hozzászólás vigo01
2014.10.06. 14:44

http://www.hotelnegyevszak.hu/files/sty ... k=S47pOqQ2
Íme az egyik ominózus hely.
Pályafutásom egetlen helye ahol nem tudtam kijönni a főnökkel, így eljöttem.
Lehet halknak találta a zenét? :D

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 28408Hozzászólás Zeneboy
2014.10.06. 18:16

kb. 50-főig mióta Trevis van én sem mindig viszek! Pedig ez csak 8" as :lol: De nem igazán főre van ez! Hanem teremhez mérem! A másik, hogy a DSP-n én csak kapcsolok egyet és tesz egy mély emelést és kis hangerőn olyan mély dögös hangokat ad, hogy keresik a sub ládát:) Erről többször írtam már! 4db 8"as top ha ebben a DSP módban van hajtva akár játszhatunk sub nélkül is,/Igaz Buba bácsi?/ mert ha nincsenek kihajtva hozzák azt a 60Hz-et, amit sok nagyláda nem hoz speciel 0dB-n!
Amit Vigó linkelt oda akár elég lehet, mert elég hangos a pa1 hangrendszere! De ahhoz eléggé járatni kell és szerintem örülj neki, hogy még így bírja! Erre nyomnék egy like-ot a Korgnak:) Ebből is látszik megcsinálták!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28423Hozzászólás Apelláta
2014.10.06. 21:14

vigo01 írta:http://www.hotelnegyevszak.hu/files/sty ... k=S47pOqQ2
Íme az egyik ominózus hely.
Pályafutásom egetlen helye ahol nem tudtam kijönni a főnökkel, így eljöttem.
Lehet halknak találta a zenét? :D
Inkább túl hangosnak. :lol:

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28424Hozzászólás Apelláta
2014.10.06. 21:48

Zeneboy írta:kb. 50-főig mióta Trevis van én sem mindig viszek! Pedig ez csak 8" as :lol: De nem igazán főre van ez! Hanem teremhez mérem! A másik, hogy a DSP-n én csak kapcsolok egyet és tesz egy mély emelést és kis hangerőn olyan mély dögös hangokat ad, hogy keresik a sub ládát:)...
Zsolti

Erre mondják, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Mert tényleg, a Trevissel kapcsolatosan velem is megtörtént ez, amiről már anno, friss élményként én is írtam egy beszámolót ide a fórumra, hogy:

Mikor először voltam a Hangáruházban (többek közt Korg és Trevis márkaképviselet is) Pesten, már belépve kiszúrtam, hogy egy Pa3 szólt. Egy fószer játszott rajta. A szintivel szemben kb. 3 méterre két állványon két Trevis pindurka 8"-os aktív fal volt felállítva. Mögöttük közvetlen meg egy halom hangfal sorakozott egymásra pakolva. A szinti kegyetlen dinamikával szólt, nagyon korrekt hangképpel. Mikor ezt megjegyeztük többen is, elkezdtünk kutakodni a megszólaló hangrendszer iránt. Azt hallottuk, hogy a két kis Trevis szól, de azt nem, hogy még mi szól mellette, a mögötte lévő hangfal halmazból. Aztán mikor közel mentünk és körbejártuk a két kis porontyot, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy itt semmilyen sub nincs kiegészítésként. Nem akartunk hinni a fülünknek, hogy egy ilyen tamagocsi ilyen méretét meghazudtoló mélyet tolt. És a méretéhez képest irdatlan hangerővel.

Én előtte csak a Hangmesterről hallottam ennek a márkának a nevét, de számomra akkor bizonyított egy maradandót a Trevis. És máig nem hallottam még ehhez hasonlót. Biztos létezik még ilyen a prémium kategóriában, de nekem eddig ez volt az egyetlen ilyen élményem. Ezen prémium kategóriás hangfal birtoklása esetén lehet, hogy én is feladnám az elveimet, és én sem biztos, hogy vinnék kis buliba sub-ot. De ez egy kisebbségben lévő kivétel. :D

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

Hozzászólás: # 28426Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.06. 22:51

Miért ne használhatnék Kronost midizésre? Te foglalkozol midizéssel az M3 -al?
A Kronosról a dolgokat egy Korgos szaki mondta de ezt le is írtam. Nem én találtam ki. Ha jól értem azt mondod, hogy más területekre készűltek ezek a Studioworkstationok. Ha nem stúdiózok akkor ne vegyek? :shock: Ha eskűvőkre járok akkor Pa? Miért? Gyártottam én midit már Motiffal és X7 Fantommal. Hibát követtem el? Csak mert nem értem. Ezek a sztereotípiák, hogy aki esküvőzik annak kísérőautómatikás. Miért ?
Mert aki esküvőzik az kókler, mert olyan mint Kocsis Janika? Hát ezt kikérem magamnak!!!! :evil: A Gyöngéden öleli át c. dalt én midit en játszom, és merem állítani, hogy mikor Szicíliai olaszul el énekli az énekesnőnk, akkor jöhet a pontatlan, kamu akkordos autómatika. Azt meg, hogy jobb a DNC hangszín mint a Kronosé, hát te vagy a második aki ezt állítja, így elhiszem. Lehet benne valami, mert olcsóbb is mint a Pa3x pro.

Ezen kell túl léni, és eldönteni mi a fontos. Nekem a hangszín és nem az autómatika. Egészen biztos, hogy nem a hangszer seq.- ját használnám, hanem számítógépen csinálnám. Abban is biztos vagyok, hogy meglehetne csinálni, és hangra jobb is lenne. De nyilván sokan - még én is - a könnyebb utat választjuk. Viszont nem tudjuk elfogadni, hogy ez az út nem jó, és sok a kompromisszum. Aztán rinyálunk, hogy ilyen meg olyan szar ez meg az a "hangszer" de a nehezebb munkásabb utat meg sem próbáljuk. Pedig minden munkának van eredménye. Nem szégyen, hogy vásárolok egy több mint egy millás hangszert, és agyon kell samplerezni, hogy valami legyen? Miért nem workstation-t veszel, ott biztos jobbak a hangszínek, erre találták ki. Ja mert az meló.

:777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

Hozzászólás: # 28428Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.07. 06:17

Nem sértődtem meg ... :777
Te pontosan tudod milyen is az mikor van egy jó workstation eszközöd, és egy jó automatád. Nem azt mondom, hogy az automata nem jó, hanem azt gondolom, hogy van más lehetőség is, és igen is még akkor is meg kell próbálni, ha nehezebb. Én ezzel "küzdök" már egy ideje, és elmondhatom, hogy egyre jobb eredményeket sikerül összehozni a Logic-al. Természetesen a rendezvényekre én is automatás eszközzel megyek Egy Ketron Midjay plus-al, de mint automata, nem igazán használom. Főként midi.
Azzal egyet értek, hogy egy latin részt nem igazán tudnék feldobolni, de erre ott van a Ketron azzal megoldom, akár adudióban is. Egyébként te nem érzed átverésnek azt, hogy agyon kell valami iszonyat drága eszközt samplerezni, hogy szóljon valahogy? Persze egy Pa600 nem tartozik ezek közé, mert majdnem 1/5 be kerül a nagy tesónak, ami szintén használhatatlan, de ezzel sem lenne gond, ha nem egy autó ára lenne. Azt is látom, hogy egy samplerezés sem annyira könnyű, mint amennyire azt gondolni lehet. Lehet rosszul látom, de szerintem soha nem fog úgy megtudni szólalni egy sampler minta amit mondjuk egy Ketronból vettek, és Korgba raknak. Soha nem lesz Ketron. Ez egészen biztos. Erről már témáztam, hogyx akkor a kolléga miért nem vesz inkább Ketront? Na hát ez az!!! Arra is gondoltam, hogy veszek egy M3-s Korgot - régóta tetszik - és egy Yamaha Psr S500-t. Ezzel a cuccal már sok mindent meglehet csinálni. Az hogy eljátszom 5 automatás dalt, arra egy S500 is alkalmas, a többi midit meg otthon leszerkesztve egy iPad Onesong programhoz hozzáteszem, ahol a szöveget kottát, harmóniákat is megkapom, és már mehet is a buli.

Én valahogy ezt gondolom a zenéről .... :777

Új hozzászólás