Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zsolti93
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 9970Hozzászólás Zsolti93
2013.01.01. 15:43

Szia!!

Nagyon szépen köszönöm a Tanácsot! Mindenféleképpen utána fogok nézni!

Zsolti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 9971Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.01. 15:55

Azért hallgasd meg a Beta 58A mikrofont is.....

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 9972Hozzászólás Adames
2013.01.01. 15:56

A Jeffe AVL 2600 mikrofon valóban szépen szól, szinte teljesen úgy, mint a Shure Béta58A. Én már néztem egymás mellett a kettőt!
A hangzással semmi baj nincs, sőt....
Viszont a Jeffe gerjedése végett inkább Shure-ra váltok majd én is. Engem nagyon zavar, hogy ilyen könnyen összegerjed!
Én a helyedben 50eFt-ért tuti Shure Béta58A-t vennék! Ráadásul a Jeffe max 1-2 évig bírja, aztán vagy tönkremegy, vagy szaródik a hangképe.
Nem gerjed a Jeffe???? Pont, hogy ez a legnagyobb hibája sajnos! Viszont az árához képest tényleg szépen szól! Nekem kapásból van vagy 2-3 darab, mert hát.....előfordult már nem egyszer, hogy pont a buli közepén szart be szegény. :PPP Még jó, hogy nem olyan drága! ;)

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 9975Hozzászólás Zsolti93
2013.01.01. 16:30

Szívesen fogadok minden fajta véleményt és minden típusú mikrofont amit ajánlotok ki fogok próbálni!

Zsolt :)

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 9976Hozzászólás Gyuley
2013.01.01. 17:06

Adames!

Nem tudom te mire használod a mikrofont, gondolom nem arra ha kitör a tömegverekedés :D, de nekem 6 éve megvan, a kollégának meg 10 éve, és semmi gond vele, nem gerjed úgy a Jefe, mint az Sm58(nem kínai), van nekem is több mikrofonom, 6-8 darab, noname is, van viszonyítási alapom azért, és csak akkor gerjed (nálam) a jefe, ha tényleg a driver elé állsz vele közvetlenül, pedig én extrém emelést adok a magasnak ráadásul(a hangom miatt), és az Sm 58 itt már régen sípol mint az ágyú, ahol a Jefe még bőven nem!
Pont hogy nem bírtam használni tegnap ezért sem az sm58-at, meg a Shure fejmiksit sem, mert úgy gerjedtek mint az állat, akkor a Jefe miért nem gerjedt( egyidős az sm58-al)!
Érdekes dolog ez a hangtechnika........
Megint a mihez képest a kérdés, ár érték arányban verhetetlen szerintem, ez kb olyan hogy kinek a pap, kinek a paplan!

Kár ebbe belemenni amúgy, mert nincs itt sem igazság, mindenki a saját tapasztalataival érvel, én is, és lehet hogy más körülmények között máshogy viselkednek az amúgy azonos típusú dolgok! :777 :PPP ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 9977Hozzászólás csepi
2013.01.01. 17:19

Én ilyet használok.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/2 ... namic.html
Pedig van shure betám is, de az tök száraz a Beyerhez képest.
Hihetetlen meleg a mély hangzása, és kristálytiszta a magasa, bár az egy kicsit sok, abból le kell csavarni... :D

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9978Hozzászólás Adames
2013.01.01. 17:28

Gyuley!

Hidd el én is csak a saját tapasztalatomat írtam le a mikrofonról!
A Jeffe AVL 2600-as nagyon szépen szól, olcsó, magas az érzékenysége, és nekem mindig oda kell figyelnem, hogy hova teszem a hangfalakat, és milyen hangerőn játszok, mert nálam bizony besípol. Az lehet valóban, hogy mondjuk nem egyforma hangerőn szoktunk zenélni, vagy éppen Te máshogy helyezed a hangfalakat.
A Jeffe mikrofonnal kapcsolatban ezt e gerjedéses dolgot már más kolléga is tapasztalta. Annak csak örülj akkor, ha Nálad ez a jelenség nem áll fent!
Nyáron egy Falunapon mikor elővettem, akkor az ottani hangosító is azt mondta, hogy inkább ad egy Shure-t, mert a Jeffe nem lesz jó. Kérdeztem, hogy mért nem, mire ő is azt felelte, hogy össze fog gerjedni. Amikor abszolút saját cuccal kell kiállni egy színpadra, ahol szabadtéri rendezvény van, és oda kell tolni a hangerőt, akkor a Jeffe nem igazán nyerő. Zárt helyen pedig szintúgy könnyen össze szokott gerjedni ha egy kicsit nagyobb hangerővel játszik az ember, és a hangfal mondjuk hely hiánya végett nem tud optimális helyen lenni. Mert hát nem mindenhol lehet ám szétterülni rendesen!
Egyébként én konkrétan a Shure Béta58-ról beszéltem, hogy az már tényleg szépen szól, jobban, mint a Jeffe, és nem gerjed!
Pont, hogy erről híres a Béta58, hogy egyáltalán nem gerjed szinte!!!
Amiről Te beszélsz, a Shure SM58, az sokkal másabb, árban is olcsóbb, mint a Béta, és azt a Jeffe egyértelműen veri hangképben! :777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adames 2013.01.01. 17:33-kor.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9979Hozzászólás Adames
2013.01.01. 17:31

A Beyert nem ismerem sajnos Csepi! :cry: Szebben szól, mint a Shure Béta58? Gerjedése? Ára? :)

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 9980Hozzászólás csepi
2013.01.01. 17:44

Adames írta:A Beyert nem ismerem sajnos Csepi! :cry: Szebben szól, mint a Shure Béta58? Gerjedése? Ára? :)
Kinek mi a szebb? Nekem jobban bejön, az én hangkarakteremhez jobban passzol. Nem gerjed. Persze ésszel kell használni ezt is. Új ár 20-22 asszem.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 9981Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.01. 17:56

'96 óta használom a Beta 58A-t. Semmi baja. Tartaléknak 2 éve vettem egy másik ugyanolyat, de az azóta is itt áll a dobozában.

Új hozzászólás