|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 331
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Korg pedálsorára lehet olyanokat programozni, hogy Lyrics szöveget mutassa kijelző?
És olyat, hogy a midifile-ok között válogatok?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Gábor!
Pa3X esetében a midifájlokkal kapcsolatban nincs programozható funkció, a txt-el kapcsolatban pedig a lapozás előre/hátra opciót lehet rátenni.
Vezérlési lehetőségek inkább a hangszínek, stílusok, performance-ek, billentyűzet és a mikrofon vezérlésére vannak.
De ezt szerintem te is megtudod nézni a GLOBAL beállítások Controllers/EC5 menün belül.
Pa3X esetében a midifájlokkal kapcsolatban nincs programozható funkció, a txt-el kapcsolatban pedig a lapozás előre/hátra opciót lehet rátenni.
Vezérlési lehetőségek inkább a hangszínek, stílusok, performance-ek, billentyűzet és a mikrofon vezérlésére vannak.
De ezt szerintem te is megtudod nézni a GLOBAL beállítások Controllers/EC5 menün belül.
Üdv.: Apelláta
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 264
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
- Kapcsolat:
Ránéztem erre, amit írtál!
A SETUP-ban a MIC jele a Left+Right-ra megy ilyen esetnél, az effektezés is rögzítésre kerül (Delay, Reverb, Chorus, harmony, stb... vagyis minden, amit a fejhallgatóban is hallasz!)
- SzJosef
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 52 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 20 alkalommal
Sziasztok! A hangszer Pa1000, és vannak gondjaim a stílusok átszerkesztésével. Nem tudok teljesen új midiket írni, sem szoftverem, se tudásom nincs elég hozzá. Vagy a gyári stílusokat alakítom, hangszerelem át, vagy ha a gyáriak közt nem találok megfelelőt, akkor a netről midiben letöltött (többnyire elég rosszul kidolgozott) számokat próbálom átdolgozni. Tudom, aki képzett zenész és tud midiben írni is annak könyebb az alapoktól megcsinálni egy új midit, de én sajnos már öreg vagyok ahhoz, hogy az alapoktól kezdjem, kénytelen vagyok egy gyengébb eredménnyel beérni. Mostanában azzal küzdök, hogy több ilyen letöltött MIDI-t, ha a gép stíluskonverterével stílussá alakítok, akkor sok esetben a panorámát nem lehet állítani, ütem végén visszaugrik, és aki megírta gyakran egészen extrém féloldalas pozícióba tette.
A gép szekvenszerébe betéve át tudtam állítani középre, vagy bárhová, de újra stílussá mentve ebből az új beállításból szintén nem állítható át tetszés szerű értékre. Ugyanez a helyzet a különböző helyekről letöltött, egyébként jól szóló loopokkal, PAD-okkal.
A kérdésem az, hogy átírhatóak-e ezek a MIDI parancsok a Pa1000-en, ha igen hogyan?
Az AI-t is kérdeztem már erről és több más stílusprogramozási kérdésről is, de sajnos 100%-ban hülyeségeket válaszolt. Amikor visszaírtam neki, hogy a válasza nem jó, mert nincs is olyan fül, választási lehetőség, vagy ablak a gépen, mint amit javasolt használni, akkor mindig nagyon szépen elnézést kért, elismerte hogy igazam van, és mondott egy másik hülyeséget.
A válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Józsi
A gép szekvenszerébe betéve át tudtam állítani középre, vagy bárhová, de újra stílussá mentve ebből az új beállításból szintén nem állítható át tetszés szerű értékre. Ugyanez a helyzet a különböző helyekről letöltött, egyébként jól szóló loopokkal, PAD-okkal.
A kérdésem az, hogy átírhatóak-e ezek a MIDI parancsok a Pa1000-en, ha igen hogyan?
Az AI-t is kérdeztem már erről és több más stílusprogramozási kérdésről is, de sajnos 100%-ban hülyeségeket válaszolt. Amikor visszaírtam neki, hogy a válasza nem jó, mert nincs is olyan fül, választási lehetőség, vagy ablak a gépen, mint amit javasolt használni, akkor mindig nagyon szépen elnézést kért, elismerte hogy igazam van, és mondott egy másik hülyeséget.
A válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Józsi
- ---Qgli---
- VIP
Átírhatók, mégpedig úgy, hogyha betöltöd a Style szerkesztőbe és ott a adott sávot kijelölve belépsz az StyleEdit-be. Itt minden üzenetet látsz, amit a hangszer kap. A Cotrol Change-ek között a 10-eseket keresd és azokat töröld ki!
( Ha ez így nem sikerül, akkor leírom neked lépésről-lépésre. )
( Ha ez így nem sikerül, akkor leírom neked lépésről-lépésre. )
- SzJosef
- Újonc
Köszönöm! Mindjárt megpróbálom!---Qgli--- írta: ↑2026.05.11. 07:03Átírhatók, mégpedig úgy, hogyha betöltöd a Style szerkesztőbe és ott a adott sávot kijelölve belépsz az StyleEdit-be. Itt minden üzenetet látsz, amit a hangszer kap. A Cotrol Change-ek között a 10-eseket keresd és azokat töröld ki!
- SzJosef
- Újonc
Kedves "Qgli"!
Köszönöm szépen! Sikerült is a a Control Change 10/... -es parancsok törlésével a stíluskíséret hangszereinek panoráma beállításait törölni, és ugyanúgy a PAD-okét is a Pad szerkesztőben. Ezek szerint a panoráma parancsok a 10/-esek. Nem szeretnélek azzal terhelni, hogy egyenként kérdezgessem, a listában levő többi CC-k közül melyik számú, melyik funkciót, melyik MIDI parancsot jelenti, de ha tudnál abban még segíteni, hogy hol találok olyan segédanyagot ami egyszerűen, közérthetően leírja a Style Editben levő többi, számokkal jelölt utasítás mire vonatkozik azt nagyon szépen megköszönném!
Üdvözlettel: Józsi
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 471
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Van nálam EC5 pedál. Ha kell, odaadom, próbáld ki.---Qgli--- írta: ↑2026.02.23. 11:37Korg pedálsorára lehet olyanokat programozni, hogy Lyrics szöveget mutassa kijelző?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 471
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Van nálam EC5 pedál. Ha kell, odaadom, próbáld ki.---Qgli--- írta: ↑2026.02.23. 11:37Korg pedálsorára lehet olyanokat programozni, hogy Lyrics szöveget mutassa kijelző?
- ---Qgli---
- VIP
Ilyen leírásról én nem tudok. Én a fontos dolgokat tudom csak a CC parancsoknál.SzJosef írta: ↑2026.05.12. 00:45Kedves "Qgli"!
Köszönöm szépen! Sikerült is a a Control Change 10/... -es parancsok törlésével a stíluskíséret hangszereinek panoráma beállításait törölni, és ugyanúgy a PAD-okét is a Pad szerkesztőben. Ezek szerint a panoráma parancsok a 10/-esek. Nem szeretnélek azzal terhelni, hogy egyenként kérdezgessem, a listában levő többi CC-k közül melyik számú, melyik funkciót, melyik MIDI parancsot jelenti, de ha tudnál abban még segíteni, hogy hol találok olyan segédanyagot ami egyszerűen, közérthetően leírja a Style Editben levő többi, számokkal jelölt utasítás mire vonatkozik azt nagyon szépen megköszönném!
Üdvözlettel: Józsi
1-es a modulációs kerék
2-es breath controller - ezzel fúvós hangszereknél a fúvás erősségét lehet állítani, de nekem a kong-on csak nagyon kevés hangszínre hat és ott sem jelentős mértékben.
6-os erről csak annyit tudok, hogy a 32-eshez köthető például a hangolásnál
7-es a hangerő
10-es a panoráma
11-es a expression ( ez hangerőt állít, de független a hangerőtől - én különbőző hangosításoknál/halkításoknál mindig ezt használom vonósoknál, fúvósoknál sforzato játékot lehet vele megoldani, de a hammond hangszínnél is elengedhetetlen. Élő zenélésnél expression pedált is használok )
32-es ennek rengeteg funkciója van, amiket én sem tudok pontosan. Annyit tudok, hogy: 1, ezzel lehet a különböző hangszín bankok között váltogatni 2, dobsávnál hangolni egyenként a dobhangokat, 3. azt hiszem, hogy a hajlítókar is itt állítható
64-es a sustain pedál
91-es régen a visszhang effekt volt, de a mai hangszereknél már nem feltétlen ez van állítva elsődleges effektnek, tehát az elsődleges effektet állítja
93-as ugyanaz, csak a másodlagos effekt
Ha van valakinek erről leírása, azt én is szívesen fogadnám!