Üdv. mindenkinek.
2 héttel ezelőtt egy kabai lakodalom elején szomorúan konstatáltuk, hogy a Kapkodós cájgban a monitor kör jelkábele sajnos menthetetlenül megsérült.
Akkor egyébként megoldottam úgy, hogy volt nálam 2db rövidebb XLR-XLR kábel, és az egyik végét XLR-Jack átalakítóval átfordítottam a keverőnek is megfelelő formátumra.
A megoldás működött, de ez rettentően baleset veszélyes, és azért én jobban féltem attól a keverőt, mintsem beletörjön az a két átalakító.
Na meg erre a rövid kábelre máshol is szükségem volt, ezért azt nem szerettem volna behasználni. Az pl jól jön, ha a 2 mélyládát kell összefűzni, vagy pont 1 mélyládát kell bekötni a processzorig rövidtávon.
Nem volt mese, - más dologért is ugyan - de be kellett mennem Debrecenbe 2db max 1,5m XLR-Jack kábelért. Mondom, ha veszek egy Roland kábelt,
szerintem azzal nem lövünk bakot. Egyébként nagy megelégedettséggel használjuk őket elég régóta. 6 XLR-XLR és 2 Jack-Jack, valamint 1x3,5mm Jack-2x6,3mm Jack kábelünk van, és azóta is működik.
Ám a hidegzuhany csak ezután ért engem.
1db Roland RCC-5-TRXM kábel - ÍRD ÉS MONDD - 7590Ft ...
A kettő együtt már 15180Ft!!!!
És ha most megnézed az itthoni webáruházakban, van ahol nem is kapható, hiába az olcsóbb ár ... Vagy ha igen, akkor a szállítási költség miatt már jobban megéri boltnál megvenni, főleg ha az ember éppen arra is jár.
Jah igen, aki ezen a jó áron szeretné megvásárolni, az Augusztusig tegye meg, mert Augusztusban ez a kábel már 9000ft lesz,
úgy hogy aki gondolkodik kábelek beszerzésén ne sokáig tegye, mert most még a 2022 Júniusi árak szerint tud rendelni.
Sajnos gyengébb minőségű kábel pont akkor nem volt a boltban kapható, és abban sem voltam biztos, hogyha csináltatok egy hasonló paraméterű kábelt, az olcsóbban fog kijönni,
így muszáj voltam őt elhozni. A végleges megoldás az lenne, mint a Digitális földrengés-szimulátornál, ki kéne vezetni a rack fülre a csatlakozást, de én sajnálom szétfúrni a keverő eredeti rack fülét.
Plusz egy lépcsős-fúró vagy 10.000ft, és még lehet, hogy átmérőre lehet kevés is lenne.
Plusz ha ez mind meg van, még akkor sem biztos, hogy gazdaságos lenne összerakni, mivel jóformán a Klotz kábel meg a Neutrik csati még mindig hiánytermék itthon, talán Thomann-tól tudnék csatit rendelni, meg talán valamivel olcsóbb jelkábelt méterre, de sajnos a szállítási költségnél, plusz a munkaköltségnél elhasalna a dolog.
Én mondom, tiszta haszon ez a zenélés ...
A szaxis kollégánk pedig még csak a 2400Ft-os PlasticOver 1,5-es nádon volt kiakadva ...