Mivel az év elején nagy a pangás, ezért jut idő a korábban számba vett lehetőségeket kiaknázni.
Az elmúlt fél évben volt lehetőségünk a Digitális Földrengés szimulátor új házát tesztelni.
Nos aki azt mondta, hogy beletörik a bicskánk a 4U magas rack-be, igaza volt!
Mégegyszer nemigen vennénk ilyet.
Akkor inkább külön rack-et kapna a keverő, és lenne egy szabvány 4U magas rack, amibe a többi komponens megfér.
Illetve ha nem lenne fontos a kezelő felület akkor lenne valamilyen Behringer X32Rack a helyére, és be van végezve ... hjajjjj ...
... ám a szép álomból ébredni köll.
Jöhetnek az "Én megmondtam!" kommentek ... csak vicceltem, ne vedd komolyan!
A leges legnagyobb probléma a jelenlegi végfokunkkal, hogy a csatlakozók össze vannak zsúfolva, holott a ház bőven engedné a szellősebb elrendezést, és ez már a 8U magas rack-ben is probléma volt.
Ne tudjátok meg, mennyit szentségeltem, amikor a 4db Speakon kábelt akartam csatlakoztatni/kihúzni és nőgyógyászokat megszégyenítő mozdulatsorok kíséretében kellett ezt megtenni.
Az meg már csak a hab a tortán, hogy mikor a kolléga Soundsation ládáival kellett elmenni muzsikálni, az egész rack-et szét kellett kapni, hogy a DBX-be be tudjam dugni az XLR kábel végét, mert természetesen a végfok felől Jack-esen volt csatlakoztatva a DBX.
Ám ennek vége.
Közel egy teljes délutánon átívelő forrasztgatás, kábelezés, méregetés, fúrás után végre megoldottuk ezen problémát.
A dolog úgy indult, hogy az Elimex-en kezdtem összeválogatni a hozzá szükséges alkatrészeket, ám a kosár 80%-a hiánykészlet volt, és a bolt nem tudta megmondani, hogy mikor érkezik belőlük új szállítmány.
A Muzikerrel egy gond van, hogy nincs Neutrik csatlakozójuk ...
Viszont a Thomannál meg nincs Klotz kábel
Viszont a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy erre nem is nagyon volt szükség, ugyanis a rack meglévő kábelezése kisebb átalakításokkal pont megfelelt ezen kritériumaimnak.
Így már csak hangfalkábelt kellett néznem.
sssnake SSK225 2 méter - utólag 1 méter is elég lett volna
Kellett egy Patch Panel alap
Thon Rack Panel 1U 16XLR
Pár darab Speakon, XLR csatlakozó/aljazt.
Illetve néhány Powercon csatlakozó/aljzat.
Jah és majd elfelejtettem ...
Pár méter 2.5-es gumikábel, néhány 5-ös wago, némi zsugorcső, forrszem, IEC C14 csatlakozó, 1-1 csomag 1,5-es és 2,5-es érvéghüvely.
Az eredeti terv az volt, hogy az ottromba 3-as elosztó valamilyen módon ki legyen váltva.
Mivel a megnövekedett teljesítmény felvétel miatt nem célszerű kapcsolós példánnyal dolgozni, plusz nem is lehet ezeket rögzíteni házon belül,
így ezeket a komponenseket fixre kötöttük.
Kapott egy 85x85-ös dobozt, amely pontosan megfér a végfok oldalánál, és onnan indul minden 2,5-es vezetékekkel.
Mindamellett, hogy Powercon-os lett a betáp, van lehetőségünk ugyanezen lehetősséggel további áramforrást biztosítani egy átalakított elosztóval, persze korlátolt keretek között!
Ki lett vezetve mindkét sub kimenet, alapvetően Mono sub konfig az elsődleges, de előrelátásképp ki van vezetve a jobb oldala is.
Plusz van lehetőség megszakítani a végfok és a dbx láncát is, ha a helyzet úgy kívánja, ezzel is lehetővé téve az aktív top ládák csatlakozását. A rack panel behelyezésével, ugyan a variálható döntés lehetőség kibukott, hiszen az alsó holtpontig nem tud lecsukódni a cucc.
De őszintén ... Veszett már el nagyobb dolog is Mohácsnál, plusz a 8U magas rack-ben korábban sokkal nagyobbat lehetett dönteni a keverőn, mint itt.
Na meg digitális keverőről lévén szó, nem feltétlenül kell központi helyen lennie, elvégre ezért is lenne távvezérelhető
Egy dolog, amit kérek, ne kérdezzétek meg mennyibe került, mert ahhoz képest hogy én ezt a melót bérbe akartam volna kiadni,
igen csak sokat kellett még így is fizetni.