Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67899Hozzászólás galambjozsef
2021.10.25. 10:38

SzJosef írta:
2021.10.17. 11:13
A segítségeteket szeretném kérni, mert több kérdésre nem találok a választ. Szeretném a Pa600-at nekem tetsző hangszínekkel feltölteni, már töltöttem rá Musikant-ból és Dopamine-ból is stílust és hangszínt is, de nem találtam a leírásokban, hogyan lehet ellenőrizni, mennyi szabad hely van még?
A másik, hogy a demo alapján tetszenek, és szeretnék beszerezni több Dynamix hangszint is, de elolvastam a több évvel ezelőtti írásaitokat itt a fórumon, és nagyon ellentmondásosnak tűnik a helyzet. Van aki írja, hogy nagyon dögösen szól DMX hangokkal a Pa600-as, ezek szerint fel lehet rá tölteni, másképp nem hallhatta. Írják viszont, hogy a RAM-ot már egy jobb hang is lefoglalja. Ez így már ellentmondásos.
Amit leginkább nem értek, hogyha a 600-asnak 96Mb RAM-ja van és nem bővíthető, tömörített fájlokat nem tud olvasni, akkor miért árul a DMX pl.: Power Pianot 120-240 Mb tartalommal? Ha úgy van ahogy gondolom, akkor ha megvenném, fel se tudnám tölteni a gépre. Ha a gyári hangokból törölnék, mert sokra nincs szükségem, akkor oda lehetséges mókolni valahogy? Talált már valaki megoldást? Mert a 96 Mb nagyon kevés, ha egy jobb hang sokszor 40-60 Mb.
Ezek miatt kérném a tapasztaltabbaktól, hogyan tudom ellenőrizni a RAM állapotát, illetve milyen megoldást talált ezekre.
(Tudom vegyek egy drágább gépet.)
Sampling kapacitás növelés 2 lehetőség alapján!
- Nagyobb hangszer (Pa700 (max256MB), Pa1000 (max600MB) Pa4x (Max 3GB)
- Valamilyen külső eszköz, amit MIDI csatlakozáson keresztül használsz (iPAD /Garageband/, Windows /VirtualArranger/, vagy bármilyen más samplert kezelő program)

Sampling memory állapot
- SOUND gomb
- RECORD Gomb
- Kijelzőn alul: Sampling Info (bal oldalon írja miből mennyid van, jobb oldalon mennyi szabad hellyel rendelkezel még!)

1 hangszín, vagy dobkit lehet több Layer-ből is, ami meghaladhatja a szabad RAM kapacitást, viszont ha nem mind töltöd be, akkor tudsz belőle valamennyit próbálni és meghallgatni

Pa600-at, mint bármi más KORG Pa hangszert is (és nem korg hangszert is) lehet más sampling anyagokkal is felruházni, ami sok esetben jobban is szólhat, mint az általad kiszemelt Dynamix cuccok!
Erről azthiszem írtam is, de aki ismer az meg tudja is, hogy akár nálam is, meg bárki másnál is szerezhetők be, akár a Dynamx-tól is messze jobb anyagok is!
Ha teheted, és a pénztárcád is engedi, érdemes feljebb lépni hangszert illetően is, ha több jobb hangzást biztosító anyagot szeretnél használni, ne akarj egy alsó kategóriás hangszertől felső kategóriás hangzást mindent illetően!
Ettől függetlenűl lehet rá jó dolgokat rakni, de kompromisszumoat is kötnöd kell, és lemondanod olyan dolgokról, akit közel ki lehet alapból is tekergetni az adott hangszerből!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 67900Hozzászólás galambjozsef
2021.10.25. 10:41

Matya89 írta:
2021.10.13. 19:29
Sziasztok!

Korg PA4X - Cubase 10.5 midizésében szeretnék segítséget kérni.
Azt szeretném elérni, hogy a Cubase-be behívott midi-ben a 10. csatornán a dob hangszín a Korg-ból jöjjön, viszont a Cubase hangszóró kimenetén szólaljon meg nem a hangszerből.
Tudna nekem valaki segíteni benne?
Az adott MIDI csatornát használd a hangszerből, vagy akár más külső forrásból.
A hangszer vonal kimentét visszaküldöd a programba egy szabad csatornára, a használt MIDI csatornát a programban küld egy nem használt audió kimentre, vagy némítsd le, hogy az ne hallatszódjon!

Érdemes mindent egy keverőre küldeni, akár a PC/MAC software-ből, és külső eszközökből, amit egy összesített stereo csatornában fogsz majd hallani!

Gray-Dove Zenekar

Szati
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 600

Hozzászólás: # 67901Hozzászólás Szati
2021.10.25. 12:59

galambjozsef írta:
2021.10.25. 10:27
Szati írta:
2021.10.25. 05:27
Üdvözlök mindenkit!
Egy kérdésem lenne! Korg pa 600 ról van szó!
Van e mód a bőviteni a belső discet?! Vahy külső ssd vel oldjam meg!? Mekkora a max amit felismer!? Köszönöm!
Szia. Külső USB eszközzel tudod csak. a MicroSD csak Hardwarekulcs és Servicekulcs lehetőségekkel szolgál, tárhelyként nem használható!
A KORG gyártói oldala szerinti infó alapján 2TB
Nagyon szépen köszönöm

SzJosef
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 45 alkalommal
Kapott köszönetek: : 19 alkalommal

Hozzászólás: # 67902Hozzászólás SzJosef
2021.10.25. 22:50

galambjozsef írta:
2021.10.25. 10:38
Sampling memory állapot
- SOUND gomb
- RECORD Gomb
- Kijelzőn alul: Sampling Info (bal oldalon írja miből mennyid van, jobb oldalon mennyi szabad hellyel rendelkezel még!)
Köszönöm, hogy segítettél!

A fent leírt kombinációval nem jött be semmilyen memory infó, hiába nyomogattam, de aztán elkezdtem különféle variációkat próbálgatni, és sokadikra meglett. Ha még valakinek szüksége lenne rá ideírom: A SOUND EDIT gombbal együtt kell a RECORD-ot nyomni.

A RAM-ba nekem 43 MB szabadot írt ki, ez elég karcsú. Elnézést a tudatlanságomért, de szeretném megkérdezni, hogy akkor ez azt jelenti, hogy én eddig 53 MB USER SOUND-ot töltöttem be? Vagyis, ha már a vásárláskor megtudtam volna nézni, akkor az új szinti Available Memory 69 MB-t írt volna ki?
Töltöttem a gépbe Musikantból stylusokat, soundokat, songbookból egy keveset. Dopaminból stylusokat, elég sok soundot, és sok PAD-ot is. Ezenkívül innen-onnan pár stílust és hangszínt. Jól értelmezem, hogy a stílusok, pad-ok, songbook bejegyzések az SSD szabad helyeire kerülnek, és a RAM 96 MB-ja erejéig lehet sound-okat betölteni? Nem talált még ki valaki megoldást a nem szükséges FAVORIT Sound-ok törlésére úgy, hogy a helyükre USER PCM hangokat lehessen tölteni? (Nyilván más a formátum, de valamilyen konvertálással?) Én is azokkal értek egyet, akik írták, hogy a többszáz gyári hang helyett nekik bőven elég lenne a töredéke, de lényegesen jobb minőségben.

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 67904Hozzászólás galambjozsef
2021.10.26. 07:52

Nem kell együtt nyomni! Ha úgy kellenne, oda írtam volna! Szépen egymás után!
Nem értelmezed jól!
A STYLE, PAD, PERF, .... és többi fájlok, mind a SYSTEM meghajtóra kerülnek, amit nem látsz (Ez a hangszer helyes működéséért felelős meghajtó, itt vannak az OS fájlok is!)
A 96MB helyre (SAMPLING MEMORY) ide a PCM fájlok kerülnek, semmi más!
Ha betöltesz egy USER hangszint, csak az foglal el SAMPLING MEMORY-t, amiben van is sampleres anyag. Ha nincs, akkor oda nem kerül semmi! .... ezért is SAMPLING MEMORY a neve, nem pedig USER SOUND MEMORY!
FAVORITE SOUND nincs a hangszerben!
A gyári hangszineket át tudod szerkesztgetni, bármilyen más hangszint tehetsz a helyükre, de azzal felborul a hangszer helyes működése is, valamint a sampling alapú anyagok ugyanúgy a sampling memory-be kerülnek!
A belső MULTISAMPL mintákat nem tudod pótolgatni, mivel az a rendszermeghajtón van, másrészt, nem is férsz hozzá, harmadrészt md5 kódolás védi!

Gray-Dove Zenekar

SzJosef
Újonc

Hozzászólás: # 67906Hozzászólás SzJosef
2021.10.26. 11:50

galambjozsef írta:
2021.10.26. 07:52
Nem kell együtt nyomni! Ha úgy kellenne, oda írtam volna! Szépen egymás után!
Elnézést kell kérnem, mert nem jól fogalmaztam, de úgy csináltam ahogy most írtad, egymás után nyomtam le a SOUND, majd a RECORD gombot. Próbáltam sokféleképpen, egymás után külön, majd együtt egyszerre, és pár másodpercig lenyomva tartva is. De erre a kombinációra nem történt semmi.

Nem a SOUND, hanem a SOUND EDIT lenyomva tartása közben, a RECORD lenyomásával jött fel a Sampling Memory ablak.

A "FAVORITE" csak elírás volt, FACTORY-t akartam mondani, csak eltévesztettem, nagyon kezdő vagyok még a témában.

Köszi a segítséget!

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 67907Hozzászólás galambjozsef
2021.10.26. 12:51

Meg néztem a Pa600-on a SOUND gomb SOUND EDIT gombként van feliratozva :)
Bocs ezért az apró tévedésért (nagyon nem is volt ilyen hangszerem, ami volt KORG PA-m, azon mindegyiken SOUNG felirattal volt csak ellátva az ezért felelős gomb!)
(Más ilyen feliratú gombbal viszont keverni sem lehet, mivel nincs is más ilyen feliratú gomb!) ...de lényegében ugyanúgy működik :)

Gray-Dove Zenekar

SzJosef
Újonc

Hozzászólás: # 67908Hozzászólás SzJosef
2021.10.26. 18:07

galambjozsef írta:
2021.10.26. 12:51
Meg néztem a Pa600-on a SOUND gomb SOUND EDIT gombként van feliratozva :)
Bocs ezért az apró tévedésért (nagyon nem is volt ilyen hangszerem, ami volt KORG PA-m, azon mindegyiken SOUNG felirattal volt csak ellátva az ezért felelős gomb!)
(Más ilyen feliratú gombbal viszont keverni sem lehet, mivel nincs is más ilyen feliratú gomb!) ...de lényegében ugyanúgy működik :)
Bocsi, de a Pa600-on van két SOUND feliratú gomb. Az egyik a felső sorban a MODE funkciójú sorban a SOUND EDIT, a másik a második sorban a SELECTION funkciómegjelölés alatt a STYLE után a második, SOUND nevű gomb. Mivel így írtad, ezt próbálgattam először.

Még egyszer köszönöm a segítséget! Nagyon hasznos volt. Most már tudom ellenőrizni mennyi szabad RAM-om van. Sajnos a "Hozzászólás megköszönése gomb most sem működik (párszor már volt ilyen), ezért csak így írásban: Köszi!

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 67911Hozzászólás galambjozsef
2021.10.26. 21:29

Rendicsek!
Lényeg! SOUND EDIT! :)
Volt annó egyszer egy Pa600-asom, de kb annyira foglalkoztam vele, hogy beszámoltam egy cserébe, majd 2 hétre rá el is adtam, mivel nem volt rá szükségem :) Pa3x-en volt akkoriban! :)
Azért köszi a jelzést!!! :)

Gray-Dove Zenekar

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 67941Hozzászólás ---Qgli---
2021.11.09. 08:40

Már segítsetek, mert megőrülök!

Van a korgban egy bizonyos trombita hangszín, ami egy bizonyos hangerővel megütve elkezd ajaktrillázni, de nem találom. hogy melyik ez!
Két napja keresem. Valamelyik midi file-omban is benne van, de most természetesen azt sem találom, hogy melyikben!
Ki tudja erre a választ?

Új hozzászólás