Sampling kapacitás növelés 2 lehetőség alapján!SzJosef írta: ↑2021.10.17. 11:13A segítségeteket szeretném kérni, mert több kérdésre nem találok a választ. Szeretném a Pa600-at nekem tetsző hangszínekkel feltölteni, már töltöttem rá Musikant-ból és Dopamine-ból is stílust és hangszínt is, de nem találtam a leírásokban, hogyan lehet ellenőrizni, mennyi szabad hely van még?
A másik, hogy a demo alapján tetszenek, és szeretnék beszerezni több Dynamix hangszint is, de elolvastam a több évvel ezelőtti írásaitokat itt a fórumon, és nagyon ellentmondásosnak tűnik a helyzet. Van aki írja, hogy nagyon dögösen szól DMX hangokkal a Pa600-as, ezek szerint fel lehet rá tölteni, másképp nem hallhatta. Írják viszont, hogy a RAM-ot már egy jobb hang is lefoglalja. Ez így már ellentmondásos.
Amit leginkább nem értek, hogyha a 600-asnak 96Mb RAM-ja van és nem bővíthető, tömörített fájlokat nem tud olvasni, akkor miért árul a DMX pl.: Power Pianot 120-240 Mb tartalommal? Ha úgy van ahogy gondolom, akkor ha megvenném, fel se tudnám tölteni a gépre. Ha a gyári hangokból törölnék, mert sokra nincs szükségem, akkor oda lehetséges mókolni valahogy? Talált már valaki megoldást? Mert a 96 Mb nagyon kevés, ha egy jobb hang sokszor 40-60 Mb.
Ezek miatt kérném a tapasztaltabbaktól, hogyan tudom ellenőrizni a RAM állapotát, illetve milyen megoldást talált ezekre.
(Tudom vegyek egy drágább gépet.)
- Nagyobb hangszer (Pa700 (max256MB), Pa1000 (max600MB) Pa4x (Max 3GB)
- Valamilyen külső eszköz, amit MIDI csatlakozáson keresztül használsz (iPAD /Garageband/, Windows /VirtualArranger/, vagy bármilyen más samplert kezelő program)
Sampling memory állapot
- SOUND gomb
- RECORD Gomb
- Kijelzőn alul: Sampling Info (bal oldalon írja miből mennyid van, jobb oldalon mennyi szabad hellyel rendelkezel még!)
1 hangszín, vagy dobkit lehet több Layer-ből is, ami meghaladhatja a szabad RAM kapacitást, viszont ha nem mind töltöd be, akkor tudsz belőle valamennyit próbálni és meghallgatni
Pa600-at, mint bármi más KORG Pa hangszert is (és nem korg hangszert is) lehet más sampling anyagokkal is felruházni, ami sok esetben jobban is szólhat, mint az általad kiszemelt Dynamix cuccok!
Erről azthiszem írtam is, de aki ismer az meg tudja is, hogy akár nálam is, meg bárki másnál is szerezhetők be, akár a Dynamx-tól is messze jobb anyagok is!
Ha teheted, és a pénztárcád is engedi, érdemes feljebb lépni hangszert illetően is, ha több jobb hangzást biztosító anyagot szeretnél használni, ne akarj egy alsó kategóriás hangszertől felső kategóriás hangzást mindent illetően!
Ettől függetlenűl lehet rá jó dolgokat rakni, de kompromisszumoat is kötnöd kell, és lemondanod olyan dolgokról, akit közel ki lehet alapból is tekergetni az adott hangszerből!